ΜέΡΑ25: Άδικη η μεταχείριση της ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965

Ερώτηση από τη βουλευτή Αθηνών Αγγελικής Αδαμοπούλου προς την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη με την οποία ζητά μια νέα ευκαιρία για να κατατεθούν τα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή στη Super League 2

Mετά το ΚΙΝΑΛ και το ΜέΡΑ25 έθεσε το θέμα της τεράστιας αδικίας που υπέστη ο ΑΟΚ, με τη μη έκδοση πιστοποιητικού συμμετοχής στη Super League 2 από την ΕΕΑ, στη Βουλή.

Η βουλευτής Α’ Αθηνών Αγγελική Αδαμοπούλου κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη με την οποία εκθέτει την κατάσταση και ζητά να δοθεί εκ νέου η ευκαιρία σε όσες ομάδες το επιθυμούν να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής, είτε μέσω νομοθετικής ρύθμισης που θα θέτει νέα προθεσμία είτε μέσω εγκυκλίου/οδηγίας του Υπουργείου που θα ορίζει τον τρόπο ορθής εφαρμογής της προαναφερθείσας διάταξης για τις ομάδες της πρώην Football League.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης της Αγγελικής Αδαμοπούλου.

«Η ΠΑΕ ΑΟ Καβάλας 1965 αδικείται κατάφωρα καίτοι προβιβάστηκε αγωνιστικά και αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία»

«Κύρια Υπουργέ. Μετά τη “συγχώνευση” της Super League 2 με τη Football League σύμφωνα με τον Ν. 4809/2021 έχουν προκύψει σοβαρά ζητήματα τα οποία έχουν φθάσει σε σημείο στασιμότητας την ίδια τη διοργάνωση, με την έναρξη του πρωταθλήματος να βρίσκεται “στον αέρα”.

Συγκεκριμένα, η Super League 2 απαιτεί 36 ομάδες. Έως τώρα και σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρεθεί 35, εκ των οποίων μόλις 15 έχουν λάβει το απαραίτητο πιστοποιητικό από την Ε.Ε.Α., όπως προκύπτει από ανακοινώσεις της ίδιας της Επιτροπής. Λόγω των πολύ αυστηρών προϋποθέσεων που θέτει ο νέος Αθλητικός Νόμος, και κυρίως λόγω του υψηλού ποσού που απαιτείται για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των Π.Α.Ε., είναι αμφίβολο πόσες ομάδες θα καταφέρουν να συμμετάσχουν τελικά στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Από την αστοχία αυτή αδικείται κατάφωρα η ΠΑΕ ΑΟ Καβάλας 1965, η οποία καίτοι προβιβάστηκε αγωνιστικά (κατετάγη 2η κατά την περασμένη αγωνιστική περίοδο της Football League) αδίκως δεν εφαρμόστηκε στην περίπτωσή της το άρ. 77 παρ. 4 εδ. τελευταίο Ν. 2725/1999, το οποίο προβλέπει κατάθεση αίτησης στην ΕΕΑ για την χορήγηση του πιστοποιητικού 30 τουλάχιστον ημέρες πριν την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων (πρωταθλήματος ή κυπέλλου, όποια εκκινεί νωρίτερα). Για τον λόγο αυτό τελικά της απορρίφθηκε η χορήγηση πιστοποιητικού, αν και, επιπλέον, είναι από τις ελάχιστες ομάδες που μπορεί να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις που θέτει ο Νόμος και έχει καταθέσει εγγυητική επιστολή.

Είναι απαραίτητο να δοθεί εκ νέου η ευκαιρία σε όσες ομάδες το επιθυμούν να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής, είτε μέσω νομοθετικής ρύθμισης που θα θέτει νέα προθεσμία είτε μέσω εγκυκλίου/οδηγίας του Υπουργείου που θα ορίζει τον τρόπο ορθής εφαρμογής της προαναφερθείσας διάταξης για τις ομάδες της πρώην Football League.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται η κ. Υπουργός:

Πώς και πότε προτίθεστε να ενεργήσετε κατά λόγο αρμοδιότητας προκειμένου να αρθεί το οργανωτικό αδιέξοδο και να αρθεί η αδικία κατά της ΠΑΕ ΑΟ Καβάλας 1965;

Η ερωτώσα Βουλευτής
Αγγελική Αδαμοπούλου
Βουλευτής Α΄ Αθηνών, ΜέΡΑ25».