ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Ελπίδες από το Διοικητικό Εφετείο των Αθηνών

Η αίτηση ακύρωσης της απόφασης της ΕΕΑ αναμένεται να εκδικαστεί ακόμα και μέσα στην επόμενη εβδομάδα, και η απόφαση θα εκδοθεί πολύ σύντομα

Ημέρες πριν την έκδοση της 2ης απόφασης της ΕΕΑ που δεν έδινε το πιστοποιητικό συμμετοχής στην ομάδα (παρά το γεγονός ότι ο φάκελος ήταν πλήρης), θυμίζει η ατμόσφαιρα στον ΑΟΚ το τελευταίο διάστημα! Τότε η αισιοδοξία για ανατροπή της αρχικής απόφασης της Επιτροπής στις 3 Αυγούστου ήταν διάχυτη, με βάση τις διαβεβαιώσεις που ερχόταν από την Αθήνα και όλοι ήταν σίγουροι ότι η ομάδα θα πάρει το «χαρτί» και θα αρχίσει να ετοιμάζεται για τη Super League 2.

Αυτή η ατμόσφαιρα λοιπόν επικρατεί τα τελευταία 24ωρα και στο «καραβάκι» εν όψει της συνέχισης της δικαστικής προσπάθειας της ομάδας να πάρει πίσω ότι κέρδισε στα γήπεδα και έχασε με τον «κενό φάκελο» στην ΕΕΑ. Το νέο μέτωπο είναι αυτό του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, όπου εκεί ο ΑΟΚ θα ζητήσει δικαίωση με βάση το Νόμο που αναφέρει ότι οι ομάδες που προβιβάζονται από μια κατηγορία σε άλλη έχουν δικαίωμα να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους ένα μήνα πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου.

Η θετική είδηση είναι ότι το ενδεχόμενο το θέμα να πάει στο ακροατήριο του Εφετείου ακόμα και την επόμενη εβδομάδα είναι σφόδρα πιθανό, και η ακόμα θετική είδηση είναι ότι η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί πολύ σύντομα. Αν όντως συμβεί κάτι τέτοιο και αν βεβαίως ο ΑΟΚ δικαιωθεί, τότε είναι πολύ πιθανό να προλάβει (έστω και καθυστερημένα) να συμμετάσχει στη SL2.

 

Το παράδειγμα της Δόξας Δράμας

Όπως έγινε γνωστό, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο δικαιώθηκε και η Δόξα Δράμας, η οποία δεν πήρε το πιστοποιητικό από την ΕΕΑ αλλά απέκτησε το δικαίωμα να συμμετέχει στο εν λόγω πρωτάθλημα μετά από απόφαση του συγκεκριμένου εφετείου. Μπορεί η συγκεκριμένη υπόθεση να ήταν διαφορετική απ’ αυτή του ΑΟΚ και πολύ περισσότερο, πέρσι να υπήρχε χρόνο λόγω της αναστολής της αγωνιστικής κίνησης λόγω καραντίνας, όμως ο «δρόμος» είναι ο ίδιος και αυτόν θέλουν να ακολουθήσουν στην Καβάλα. Απ’ την περσινή εμπειρία της Δόξας Δράμας μάλιστα, υπάρχει το ενδεχόμενο να οριστούν μεν οι αγώνες της ομάδας αλλά να αναβληθούν για κάποιο χρονικό διάστημα έτσι ώστε να υπάρχει χρόνος για προετοιμασία.

 

Συγκρατημένη αισιοδοξία

Στο «στρατόπεδο» της ομάδας και ειδικά του Ερασιτέχνη ΑΟΚ που «κινεί τα νήματα», επικρατεί μεν αισιοδοξία, ωστόσο είναι συγκρατημένοι μιας και δε θέλουν να ζήσουν αυτό που έζησαν με την ΕΕΑ. Είναι όλοι σε κατάσταση αναμονής και περιμένουν τις εξελίξεις ελπίζοντας το «φως στο τούνελ» να φανεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα…