Στο βάθρο του Παγκόσμιου Κυπέλλου Parkour ο Καβαλιώτης αθλητής Μίμης Θεοδωρίδης!

Ο 21χρονος πρωταθλητής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του αγωνίσματος freestyle στην παρθενική του εμφάνιση σε ένα παγκόσμιο κύπελλο, αποδεικνύοντας παράλληλα ότι το ελληνικό parkour έχει σπουδαίο παρόν και μέλλον

Θριαμβευτικό ήταν το φινάλε στη Σόφια για τον Μίμη Θεοδωρίδη στην παρθενική του εμφάνιση σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Parkour, καθώς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του αγωνίσματος freestyle!

Ο 21χρονος πρωταθλητής κατάφερε να εντυπωσιάσει και στον τελικό του αγωνίσματος, στον οποίο συγκέντρωσε 22 βαθμούς και κέρδισε την 3η θέση, όπως ακριβώς και στον προκριματικό, ανεβαίνοντας στο βάθρο των νικητών πίσω από τον Σουηδό Έλις Τόρχαλ (24,5 β.) και τον Ρώσο Εβγκένι Αρογιάν (23,5 β.).

Ο Θεοδωρίδης είχε τη διαρκή εμψύχωση και υποστήριξη του καταξιωμένου Δημήτρη Κυρσανίδη, στην πρώτη του συμμετοχή σε ένα παγκόσμιο κύπελλο της FIG, όπου αμφότεροι έδειξαν με την προσπάθεια και με το ομαδικό τους πνεύμα ότι το ελληνικό parkour έχει σπουδαίο παρόν και μέλλον.

Οι δύο Έλληνες πρωταθλητές δεν πήραν μέρος τελικά στο αγώνισμα ταχύτητας, ολοκληρώνοντας έτσι την παρουσία τους στην Σόφια με την επιτυχημένη συμμετοχή στο freestyle.

Ο πρόεδρος, Αθανάσιος Σταθόπουλος και το Δ.Σ. της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια τόσο στον Μίμη Θεοδωρίδη για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου όσο και στον Δημήτρη Κυρσανίδη, τους οποίους και ευχαριστούμε για τις διακρίσεις τους, που συμβάλλουν σημαντικά στη διαφήμιση και ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα».

*Πηγή: ego-gymnastics.gr