ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: «Πόλεμος» σε δύο «μέτωπα» στο Διοικητικό Εφετείο των Αθηνών

Πως έχει οργανωθεί η προσπάθεια του νομικού επιτελείου προκειμένου να ανατρέψει την κατάσταση και η ομάδα να πάρει το πολυπόθητο πιστοποιητικό συμμετοχής στη Super League 2

«Διμέτωπος» θα είναι όπως όλα δείχνουν ο δικαστικός αγώνας της Καβάλας που θα δοθεί στο Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας τις προσεχείς ημέρες! Το νομικό επιτελείο του ΑΟΚ, το οποίο έχει ενισχυθεί το τελευταίο διάστημα και με ένα μεγάλο δικηγορικό γραφείο της Αθήνας που έχει εμπειρία στο αθλητικό δίκαιο και έχει χειριστεί στο παρελθόν μεγάλες υποθέσεις σχετικές με το ποδόσφαιρο, αισιοδοξεί ότι στο τέλος αυτής της προσπάθειας το «καραβάκι» θα πάρει πίσω αυτό που έχασε στην ΕΕΑ και είχε κερδίσει πανάξια μέσα στα γήπεδα την περσινή χρονιά, δηλαδή το δικαίωμα να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Αυτή την αισιοδοξία μεταδίδουν και στους παράγοντες του Ερασιτέχνη ΑΟΚ, που είναι και αυτοί που κινούν τα νήματα στην Καβάλα (πέρα από το νομικό εκπρόσωπο του Καναδοϊρανού επιχειρηματία Μάκη Κεβρεκάκη), οι οποίοι όμως επειδή υπάρχει η οδυνηρή εμπειρία της έφεσης στην ΕΕΑ για την οποία υπήρχαν επίσης ελπίδες για ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης, αλλά τελικά αποδείχτηκαν φρούδες «κρατούν μικρό καλάθι»!

Το πρώτο «μέτωπο»

Όπως τονίστηκε και παραπάνω, ο ΑΟΚ θα «πολεμήσει» σε «δύο μέτωπα» στο Εφετείο. Το πρώτο είναι λίγο ή πολύ γνωστό και έχει να κάνει με την ερμηνεία του Νόμου που αναφέρει ότι «οι ομάδες που προβιβάζονται σε ανώτερη κατηγορία, έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους 30 ημέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος». Ο ΑΟΚ επικαλέστηκε το Νόμο στην έφεση του στην ΕΕΑ, η οποία τον ερμήνευσε διαφορετικά λέγοντας ότι δεν ισχύει φέτος (προφανώς λόγω της αναδιάρθρωσης) και ότι θα ισχύσει κανονικά από τη νέα χρονιά. Στο «στρατόπεδο» της Καβάλας είναι αισιόδοξοι ότι τελικά θα πείσουν το δικαστήριο για δίκαιο των επιχειρημάτων τους, όμως υπάρχει η πιθανότητα να μην φτάσουν στο σημείο να γίνει μια τέτοια συζήτηση του θέματος…

Το δεύτερο «μέτωπο»

Κι αυτό γιατί υπάρχει το δεύτερο «μέτωπο» που παρουσιάζει… ιδιαίτερο ενδιαφέρον! Αυτό έχει να κάνει με τη σύνθεση της ΕΕΑ που πήρε την απόφαση. Σύμφωνα με το Νόμο, για να είναι νόμιμες οι αποφάσεις της Επιτροπής θα πρέπει σ’ αυτή να συμμετέχουν 7 + 7 μέλη της (δηλαδή 14), όμως στην προκειμένη περίπτωση συνεδρίασαν και αποφάσισαν μόλις ! Ο πρόεδρος της Νίκος Τζουλάκης, τα δύο τακτικά μέλη Ηλίας Αρκούδης και Κωνσταντίνος – Ιωσήφ Μανταίος καθώς και το αναπληρωματικό μέλος Ιωάννης Μπατσίλας!

Υπάρχει δηλαδή σοβαρή πιθανότητα το Εφετείο να κρίνει ότι η σύνθεση της ΕΕΑ δεν ήταν νόμιμη και άρα οι όποιες αποφάσεις που πήρε δεν έχουν ισχύ! Αν συμβεί αυτό, τότε (όπως αναφέρθηκε παραπάνω) μπορεί να μην ασχοληθεί καν με την ουσία της υπόθεσης και να δικαιώσει τον ΑΟΚ με ότι αυτό συνεπάγεται!

Τέλος σε ότι αφορά το χρόνο διεξαγωγής της δίκης, στην Καβάλα πιέζουν για να γίνει πριν την Παρασκευή 17 του μηνός, ημερομηνία που έχει οριστεί εκ νέου η ΓΣ των ομάδων της SL 2, όπου υπάρχει πιθανότητα να παρθούν αποφάσεις για την προκήρυξη και την έναρξη του πρωταθλήματος. Το γεγονός ότι αυτές οι αποφάσεις δεν πάρθηκαν την προηγούμενη Παρασκευή, «βόλεψαν» πάρα πολύ τον ΑΟΚ και του έδωσαν το χρόνο που χρειάζεται για να πάει την υπόθεση στο Διοικητικό Εφετείο.