Το SUP ή σανιδοκωπηλασία συστήνεται στην Καβάλα

Ο 1ος επίσημος αγώνας του νέου αυτού αθλήματος διοργανώνεται στο Vranas Resort στο Περιγιάλι – Τι είπαν στη συνέντευξη τύπου ο αντιδήμαρχος Απόστολος Μουμτσάκης και ο δάσκαλος του ΑΣ Ταεκβοντό Χάρης Παλτόγλου

Ενα νέο θαλάσσιο άθλημα θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά επίσημα στην Καβάλα, το προσεχές Σαββατοκύριακο 18 και 19 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για το SUP (Stand Up Paddle Surfing) ή επί το ελληνικότερο σανιδοκωπηλασία, που θα πραγματοποιηθεί στο Vranas Resort στο Περιγιάλι.

Η πρώτη ανεπίσημη γνωριμία με το συγκεκριμένο σπορ, που κερδίζει διαρκώς φίλους το τελευταίο διάστημα και στην περιοχή μας, έγινε στις αρχές του καλοκαιριού από το δάσκαλο του ΑΣ Ταεκβοντό Καβάλας Χάρη Παλτόγλου και πλέον μετά τα πρώτα βήματα και τις θετικές αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν ήρθε ο καιρός για το 1ο κύπελλο Καβάλας SUP και Κανόε – Καγιάκ!

Η σανιδοκωπηλασία αποτελεί έναν συνδυασμό κωπηλασίας και σερφ, με τον αθλητή να ισορροπεί στην σανίδα και να προσπαθεί να διανύσει την απόσταση που έχει οριστεί με το κουπί που κρατάει στα χέρια του.

Τις λεπτομέρειες του αθλήματος καθώς τις ανακοινώσεις για την 1η επίσημη διοργάνωση τις παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Απόστολος Μουμτσάκης καθώς και δάσκαλος του ΑΣ Ταεκβοντό Χάρης Παλτόγλου που είναι κι αυτός που έφερε το SUP στην Καβάλα.

Απόστολος Μουτσάκης: «Στη διοργάνωση, που θέλουμε να γίνει θεσμός, θα πάρουν μέρος 80 αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα»

Στην τοποθέτηση του ο Απόστολος Μουτσάκης τόνισε μεταξύ των άλλων ότι «ήρθε η ώρα να παρουσιαστεί και στην Καβάλα αυτό το νέο άθλημα, που κερδίζει συνεχώς φίλους και είναι πιθανό να γίνει Ολυμπιακό ακόμα και από τους επόμενους αγώνες το 2024. Πριν από λίγο καιρό το SUP παρουσιάστηκε στην Καβάλα στο λιμάνι «Απ. Παύλος» και πλέον θα έχουμε τον 1ο αγώνα που θα γίνει στο Vranas Resort στις 18 – 19 Σεπτεμβρίου. Υπολογίζουμε ότι σ’ αυτή την πρώτη διοργάνωση, που ελπίζουμε ότι θα γίνει θεσμός, θα συμμετέχουν περίπου 80 αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα.

Ευχαριστούμε τον Χάρη Παλτόγλου που έφερε το άθλημα στην Καβάλα και έχουμε την ευκαιρία να το γνωρίσουμε, καθώς και τους χορηγούς που στήριξαν τον αγώνα και είμαστε σίγουροι για την επιτυχία των αγώνων».

Χάρης Παλτόγλου: «Το νέο αυτό άθλημα ταιριάζει στην Καβάλα»

Από την πλευρά του ο Χάρης Παλτόγλου ανέφερε ότι «στόχος μας είναι να μπορέσουμε να διαδώσουμε το SUP σε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε, μιας και πιστεύουμε ότι το συγκεκριμένο άθλημα ταιριάζει απόλυτα στην Καβάλα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους τοπικούς φορείς που μας βοήθησαν να ξεπεράσουμε εμπόδια που κι εμείς οι ίδιοι δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα υπήρχαν. Ευχαριστούμε λοιπόν, την Περιφέρεια, τον Δήμο Καβάλας, τη Διεύθυνση Υγείας, το Λιμεναρχείο, του βουλευτή Καβάλας Μακάριο Λαζαρίδη καθώς και τον Ερασιτεχνικό Σύλλογο Αλιέων Καβάλας. Η συνδιοργάνωση του αγώνα είναι ανάμεσα στο σύλλογο μας, το Δήμο Καβάλας και τον ΑΣ Αετός Θεσσαλονίκης».

Από την Καβάλα θα συμμετέχουν περί τους 25 αθλητές ενώ θα αγωνιστούν και αθλητές από Θεσσαλονίκη, Βόλο, Ιωάννινα, Μυτιλήνη. Τα αγωνίσματα, ανάλογα και με τις ηλικίες θα είναι των 200 μέτρων, των 3 και 5 χιλιάδων μέτρων, ενώ θα υπάρχει και ο μεγάλος αγώνας των 13 χιλιομέτρων.