Θετικό το πρώτο δείγμα των αγώνων SUP στην Καβάλα [φωτογραφίες]

Τους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο Vranas Resort στο Περιγιάλι παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης καθώς και μέλη της διοίκησης και της αντιπολίτευσης

Με αγωνιστική και διοργανωτική επιτυχία ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής (19/9) το 1ο κύπελλο SUP και κανόε – καγιάκ που πραγματοποιήθηκε στο Vranas Resort στο Περιγιάλι. Το Stand Up Paddle ή επί το ελληνικότερο σανιδοκωπηλασία, είναι ένα νέο άθλημα που ανήκει στην Ελληνική Ομοσπονδία Κανόε – Καγιάκ και παρουσιάζεται για πρώτη φορά επίσημα στην Καβάλα από τον ΑΣ Τάεκβοντό Καβάλας και τον δάσκαλο του Χάρη Παλτόγλου.

Αθλητές από όλη την Ελλάδα αλλά και νέοι αθλητές από την Καβάλα δοκίμασαν τις δυνάμεις τους σ’ αυτό το νέο σπορ, που συνδυάζει δύναμη, αντοχή και ισορροπία μέσα στο υγρό στοιχείο, που δεν είναι απαραίτητο να είναι θάλασσα, μιας και διεξάγεται και σε λίμνες και ποτάμια.

Ακριβώς επειδή το 1ο κύπελλο SUP της Καβάλας ήταν η πρώτη απόπειρα διεξαγωγής επίσημου αγώνα στην περιοχή, οι διοργανωτές χρειάστηκαν τη βοήθεια και τη στήριξη πολλών τοπικών φορέων, την οποία και βρήκαν γι’ αυτό και σε γενικές γραμμές όλα κύλησαν ομαλά, ενώ αντιμετωπίστηκαν και τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν στην πορεία ορισμένα από τα οποία είχαν να κάνουν και με τις καιρικές συνθήκες του απογεύματος του Σαββάτου.

Τους αγώνες παρακολούθησε αρκετός κόσμος που βρέθηκε στο Vranas Resort, ανάμεσα τους και ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Πεφάνης, οι Αντιδήμαρχοι  Απόστολος Μουμτσάκης και Γιάννης Προμούσας καθώς και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι.