«Πόρτα» από τον Αυγενάκη στην ΠΑΕ ΑΟΚ

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού από τη Βουλή χαρακτήρισε το επιχείρημα της ομάδας, αλλά και των εκπροσώπων των κομμάτων που κατέθεσαν σχετικά ερωτήσεις, ως «λανθασμένη ερμηνεία» - Πού ελπίζει πλέον το «καραβάκι»

Ηπερίπτωση δικαίωσης της ΠΑΕ ΑΟΚ στην προσπάθεια που καταβάλει για να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Super League 2, μέσα από την έκδοση μιας ερμηνευτικής εγκυκλίου του Υφυπουργείου Αθλητισμού αναφορικά με την ισχύ της διάταξης του Νόμου 2725/99 που προβλέπει το δικαίωμα κατάθεσης των δικαιολογητικών μιας ΠΑΕ για συμμετοχή στη διοργάνωση, έως και 30 ημέρες πριν από την έναρξη της περιόδου, «ναυάγησε» οριστικά το απόγευμα της Δευτέρας 20/9 στη Βουλή.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης απαντώντας τις επερωτήσεις που δέχτηκε από 3 κόμματα του Κοινοβουλίου (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΜεΡΑ 25) χαρακτήρισε την ερμηνεία που έδωσαν οι εκπρόσωποι αυτών των κομμάτων (αλλά και το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ ΑΟΚ) που θεωρούν ότι ισχύει το περίφημο «30ημερο», ως αυθαίρετη!

Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη η συγκεκριμένη διάταξη ισχύει μόνο για τις ομάδες εκείνες που την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο δεν ήταν ΠΑΕ (δηλαδή τις ομάδες που προβιβάστηκαν από τη Γ’ Εθνική στη SL2) και όχι για τον ΑΟΚ που ως σύλλογος της Football League ήταν Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, αφού τόνισε ότι το συγκεκριμένο θέμα το συζήτησε διεξοδικά με τους 3 βουλευτές της ΝΔ της Καβάλας, δηλαδή τον ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο και τους Μακάριο Λαζαρίδη και Γιώργο Πασχαλίδη, επισήμανε ότι «το θέμα δεν είναι προσωπικό, αλλά έχει να κάνει με την εφαρμογή του Νόμου».

Η απάντηση στον Μουριάδη

Παράλληλα μάλιστα επιχείρησε να απαντήσει και στην επιστολή που του απέστειλε τον Αύγουστο ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, που ζήτησε παράταση στην προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών στην ΕΕΑ, ρίχνοντας «την μπάλα στην εξέδρα», θυμίζοντας του ότι περιμένει απ’ αυτόν το πλάνο των εργασιών για την αναβάθμιση του «Ανθή Καραγιάννη». Το ερώτημα που προκύπτει, σχετικά με το που «κολλάει» η υπόθεση της ανακαίνισης του σταδίου με το θέμα του ΑΟΚ, μόνο ο ίδιος ο Υφυπουργός μπορεί να το απαντήσει…!

Η στάση του Λευτέρη Αυγενάκη ήταν λίγο ή πολύ αναμενόμενη, μιας και θα αποτελούσε έκπληξη μεγάλου μεγέθους αν «άδειαζε» με τη στάση του την ΕΕΑ. Ακόμα και έτσι όμως είναι ενδεικτική της στάσης της Κυβέρνησης για το θέμα, η οποία πλέον μόνο με την ενδεχόμενη θετική απόφαση για τον ΑΟΚ του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών μπορεί να αλλάξει.

Μέχρι τις 24/9 στο Διοικητικό Εφετείο και βλέπουμε…

Τέλος όπως προέκυψε από τη συζήτηση στη Βουλή, η πλευρά του Υφυπουργείου δεν έχει καταθέσει ακόμα τα επιχειρήματα της στο Εφετείο, κάτι που είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει νέα καθυστέρηση στην εκδίκαση της υπόθεσης. Αρχικά οι δύο πλευρές (ΑΟΚ και Υφυπουργείο Αθλητισμού), είχαν προθεσμία να καταθέσουν τις απόψεις τους μέχρι τις 16/9. Σ’ αυτήν ο ΑΟΚ συμμορφώθηκε απόλυτα, όχι όμως και το Υφυπουργείο που ζήτησε νέα προθεσμία μέχρι τις 24/9, δηλαδή μέχρι το τέλος της εβδομάδας, οπότε κατά πάσα πιθανότητα μέχρι τότε δεν αναμένονται εξελίξεις…