Καβάλα BC: Μια μεταγραφή (Οκεγουόγεν) και μια κλοπή αθλητικού υλικού

Η ομάδα ανακοίνωσε την απόκτηση του ύψους 2.13 σέντερ που θα δυναμώσει τη ρακέτα της, καθώς και την κλοπή παπουτσιών και στολών με κόστος 3.000 ευρώ

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (20/9) η ομάδα μπάσκετ της Καβάλας. Από τη μια πλευρά ο σύλλογος ανακοίνωση μια σημαντική μεταγραφική ενίσχυση, που τη δυναμώνει πάρα πολύ μέσα στη ρακέτα και από την άλλη έγινε γνωστή η κλοπή αθλητικού υλικού από τα αποδυτήρια της ομάδας στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας με τις ζημιές να υπολογίζονται ότι φτάνουν στις 3000 ευρώ!

Ίδια ιστορία με τους Αντεντοκούμπο

Σε ότι αφορά τη μεταγραφή, η Καβάλα BC ανακοίνωσε την απόκτηση του ύψους 2.13 σέντερ Νίκου Οκεγουόγεν, ο οποίος την περσινή χρονιά αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας με τη φανέλα του Αγρινίου. Είχε αγωνιστεί σε 3 αγώνες σημειώνοντας 12 πόντους (50% στα δίποντα), 8 ριμπάουντ και 1,5 κόψιμο σε 21,5 λεπτά κατά μέσο όρο.

Ο Οκεκουόγεν που αγωνίζεται φέτος στο Αγρίνιο έχει μια παρόμοια ιστορία με αυτή των Αντετοκούνμπο, καθώς, γεννήθηκε στην Ελλάδα από Νιγηριανούς γονείς και αναδείχθηκε από τη μεγάλη σχολή του Φιλαθλητικού. Πήγε στις ΗΠΑ για σπουδές και φέτος πέρσι άρχισε την επαγγελματική του καριέρα στην Ελλάδα δίχως όμως να πάψει να κυνηγά το όνειρό του να παίξει στο ΝΒΑ, γι’ αυτό και επιδίωξε να πάρει μέρος στα περσινά draft του ΝΒΑ.

«Ποντικοί» στα αποδυτήρια της ομάδας

Σε ότι αφορά την κλοπή στα αποδυτήρια της ομάδας στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου», αυτή έγινε επίσημα γνωστή δια στόματος του προέδρου της ομάδας και δημοτικού συμβούλου Βαγγέλη Παππά, που έκανε λόγο για απώλεια στολών και παπουτσιών της ομάδας με την εκτίμηση της ζημιάς να φτάνει στις 3.000 ευρώ. Με την ευκαιρία αυτού του πολύ δυσάρεστου περιστατικού, ο κ. Παππάς ζήτησε τη στήριξη του Δήμου Καβάλας, και παράλληλα ζήτησε να τοποθετηθεί φωτισμός στο γήπεδο προκειμένου να αποτρέπονται τέτοιου είδους περιστατικά στο μέλλον. Επίσης έκανε λόγο και για το γνωστό θέμα με τη στεγανοποίηση της στέγης του κλειστού γυμναστηρίου, το οποίο ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες παρουσιάζει προβλήματα.

Στην απάντηση του ο Δήμαρχος Καβάλας είπε ότι το θέμα του φωτισμού θα λυθεί με την εργολαβία που σύντομα θα ξεκινήσει τις εργασίες της στο χώρο. Εξέφρασε τη συμπάθεια του για την απώλεια του αθλητικού υλικού της ομάδας, ενώ για το θέμα της στέγης ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Γιάννη Ιακωβίδης ανέφερε ότι σχεδιάζονται επίσης κάποιες παρεμβάσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα για να λυθεί το θέμα τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια.