ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Πως φτάσαμε στη δικαίωση και την άνοδο

Διαβάστε ποια ήταν τα βασικά επιχειρήματα του ΑΟΚ και την έκκληση του Ερασιτέχνη προς το Εφετείο για να εκδικάσει την υπόθεση όσο πιο σύντομα γινόταν, μιας και η Γ’ Εθνική πίεζε…

Mετά από τόσα «χαστούκια» και απογοητεύσεις που δοκίμασαν οι παράγοντες και οι φίλοι του ΑΟΚ, εδώ και σχεδόν 2 μήνες, η είδηση για τη δικαίωση της ομάδας ήρθε ως πραγματικό βάλσαμο!

Στο Νομικό Επιτελείο της ΠΑΕ, αλλά και στον Ερασιτέχνη ΑΟΚ, που ήταν αυτοί που σήκωσαν όλο το «βάρος» της υπόθεσης, ήταν μεν αισιόδοξοι ότι τα επιχειρήματα τους θα πείσουν το Εφετείο για το ορθό του αιτήματος τους, ωστόσο δεν ήταν σίγουροι δεδομένης της «ψυχρολουσίας» που ένιωσαν με το άκουσμα του «όχι» της ΕΕΑ στην έφεση που άσκησαν κατά της πρωτόδικης απόφασης!

Και στην ΕΕΑ αλλά και στο Εφετείο τα νομικά επιχειρήματα ήταν στην ουσία τα ίδια και δεν περιορίζονταν μόνο στην ισχύ της συγκεκριμένης παραγράφου του Νόμου, που ήταν ξεκάθαρη και δεν χωρούσε παρερμηνειών, αλλά και στην επισήμανση ότι αν ο Νομοθέτης ήθελε φέτος να ισχύσει κάτι διαφορετικό (δηλαδή να μην ισχύσει ο Νόμος λόγω αναδιάρθρωσης), θα έπρεπε αυτό να αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά! Απ’ ότι αποδείχτηκε, τα επιχειρήματα που δε «συγκίνησαν» την ΕΕΑ, έπεισαν το Διοικητικό Εφετείο που είναι και το ανώτερο δικαιοδοτικό όργανο σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Επομένως η απόφαση του πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα και ο ΑΟΚ να πάρει το Πιστοποιητικό Συμμετοχής στη SL2!

Η επίσημη ανακοίνωση που «άδειασε» τον Αυγενάκη

Η επίσημη ανακοίνωση του Εφετείου αναφέρει σχετικά: «Σύμφωνα με την Προσωρινή Διαταγή του Προέδρου του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών διατάσσεται να επιτραπεί η συμμετοχή της ΠΑΕ Α.Ο. Καβάλα 1965 στην κλήρωση της διοργάνωσης του Πρωταθλήματος της Super League 2 για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022».

Το να ασχοληθεί κανείς αυτή τη στιγμή με το κανονικό «άδειασμα» του Αυγενάκη και των Νομικών επιτελείων τόσο του Υπουργείου όσο και της Βουλής (σ. σ. αυτά επικαλέστηκε άλλωστε στη Βουλή και στη ραδιοφωνική του συνέντευξη), δεν είναι της παρούσης μιας και πλέον προέχουν άλλα πολύ πιο σοβαρά και επείγοντα. Όμως το γεγονός ότι η «δικαιολογία» για την εκπαραθύρωση του ΑΟΚ από τη SL 2 από ΕΕΑ και Υφυπουργείου, η οποία τεκμηριώθηκε τόσα καλά όλο αυτό το διάστημα και υπερασπίσθηκε με σθένος από Τζουλάκη (ΕΕΑ) και Αυγενάκη, κατέρρευσε σα «χάρτινος πύργος» μέσα στα λίγα λεπτά της εκδίκασης της υπόθεσης στο Εφετείο, δεν μπορεί να μη σχολιαστεί. Ο εφέτης διάβασε το Νόμο και αποφάσισε. Τόσο απλά, τόσο σύντομα…

Τώρα αναστολή (της απόφασης), αργότερα ακύρωση

Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να τονιστεί ότι η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών αφορά την αναστολή της απόφασης της ΕΕΑ και όχι την ακύρωση του. Στην ουσία δηλαδή ο ΑΟΚ κέρδισε μια πρώτη  «μάχη» (που αν την έχανε θα χανόταν όλα), αλλά όχι τον «πόλεμο». Η τύχη αυτού θα κριθεί στην κύρια εκδίκαση της υπόθεσης για την ακύρωση σε κάποιους μήνες από τώρα, όταν δηλαδή το πρωτάθλημα θα βρίσκεται σε εξέλιξη, με ότι αυτό συνεπάγεται…

Δραματική έκκληση στο Εφετείο

Ο ΑΟΚ μέχρι και την ανακοίνωση της απόφασης του Εφετείου ήταν στην κυριολεξία σε δεινή θέση! Κι αυτό γιατί όλα βρισκόταν στον «αέρα» και δεν ήξερε ποια θα πρέπει να είναι η επόμενη κίνηση του. Τις τελευταίες ημέρες η επιτροπή πρωταθλήματος της Γ’ Εθνική πίεζε την ομάδα (αλλά και τις υπόλοιπες που έχουν ανοιχτά ζητήματα με την ΕΕΑ για τη SL2) να επιβεβαιώσουν τη δήλωση συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα. Μάλιστα η προθεσμία που είχε θέσει ήταν μέχρι την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου. Αν όμως η Καβάλα επιβεβαίωνε τη συμμετοχή της στη Γ’ θα σήμαινε ότι παρατούσε την προσπάθεια για τη SL 2. Κι όλα αυτά ενώ υπήρχε το αίτημα του Νομικού Επιτελείου του Υφυπουργείου Αθλητισμού για παράταση στην κατάθεση των προτάσεων του προς το Εφετείο μέχρι την Παρασκευή 24 του μηνός! Γι’ αυτό το λόγο ο Ερασιτέχνης έκανε δραματική έκκληση στο Δικαστήριο αποστέλλοντας έγγραφο με το οποίο παρουσίαζε την κατάσταση και το επείγον του θέματος και ζητούσε την όσο το δυνατόν πιο σύντομη εκδίκαση του. Έστω και (στην κυριολεξία)… στο παρά πέντε, το Εφετείο ικανοποίησε το αίτημα και πήρε μάλιστα και την πολυπόθητη απόφαση, χωρίς να είναι γνωστό μέχρις αυτή τη στιγμή αν το Υφυπουργείο έστειλε τελικά τις θέσεις του.

Με… Buzzer Beater

Κάπως έτσι ήρθε η δικαίωση στο «καραβάκι» λοιπόν! Με… buzzer beater στο τελευταίο λεπτό που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους πραγματικούς φίλους της ομάδας. Οι άλλοι (γιατί δυστυχώς αποδείχτηκε ότι υπήρχαν… άλλοι) ας μείνουν με την… όρεξη! Τώρα πλέον αρχίζει ένας πραγματικός μαραθώνιος για τον ΑΟΚ και τους ανθρώπους του, προκειμένου να προετοιμάσουν την ομάδα με ρυθμούς fast truck! Θα το κάνουν (και) αυτό όμως ακόμα κι αν ο χρόνος είναι ελάχιστος! Για να δούμε και να καμαρώσουμε την ομάδα εκεί που τις αξίζει, εκεί που κέρδισε το δικαίωμα μέσα στα γήπεδα. Στη Super League 2!