Καβάλα BC–ΓΣ Ελευθερούπολης: Μια δύσκολη και μια εύκολη (φιλική) νίκη…

Η Ένωση επιβλήθηκε 67-65 του Αίαντα Ευόσμου με τρίποντο του στο τέλος και ο ΓΣΕ συνέτριψε με 83-39 τη Γέφυρα

Νικηφόρα ήταν τα φιλικά παιχνίδια που έδωσαν το απόγευμα του Σαββάτου (25/9) οι ομάδες μπάσκετ της Καβάλας BC και τη ΓΣ Ελευθερούπολης που ολοκληρώσουν σιγά – σιγά την προετοιμασία τους εν όψει της παρουσίας τους στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας. Η Καβάλα δυσκολεύτηκε πολύ για να καταβάλει την αντίσταση του σκληροτράχηλου Αίαντα με 67-65, ενώ αντίθετα ο ΓΣΕ δε συνάντησε καμία αντίσταση από τη Γέφυρα επικρατώντας με το εμφατικό 83-39.

Με τρίποντο του Άρμστεντ 2 δευτερόλεπτα πριν το τέλος!

Στο κλειστό της Καλαμίτσας η Ένωση έδωσε το πρώτο της εντός έδρας φιλικό μπροστά στο κοινό της, και μετά από μια σκληρή «μάχη» με τον Αίαντα Ευόσμου κέρδισε με 67-65. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με τρίποντο του Μάλκολμ Άρμστεντ 2 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, κι ενώ ο Αίας είχε καταφέρει να πάρει μόλις για 2η φορά το προβάδισμα στο σκορ. Σε όλο το υπόλοιπο μέρος της αναμέτρησης το συγκρότημα του Νίκου Πενταζίδη ήταν μπροστά και μάλιστα κάποια στιγμή ξέφυγε και με 12 πόντους. Ο Αίαντας όμως με πρωταγωνιστή τον «μπομπέρ» Γαλανίδη και με συνεχόμενα τρίποντα, όχι μόνο έμεινε κοντά στο σκορ, αλλά λίγο πριν το τέλος πέρασε και μπροστά με βραχεία κεφαλή.

Για την Καβάλα ο Άρμστεντ ήταν και πάλι ο ηγέτης της ομάδας, ψάχνοντας περισσότερο την πάσα παρά το σουτ. Επίσης πολύ μαχητικός ήταν ο Καψαλός, ενώ ο Οκεγουόγεν έκανε το ντεμπούτο του με την ομάδα δείχνοντας ότι μπορεί να βοηθήσει κάτω απ’ τα καλάθια.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα ήταν: 20-11, 35-29, 53-57 και 67-65.

Το τελικό σκορ τα λέει όλα…

Οι 44 πόντοι της διαφοράς στον αγώνα του ΓΣΕ με τη Γέφυρα (83-39) δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για κριτική. Η ομάδα του Κυριάκου Παπαδόπουλου ήταν σαφώς ανώτερη από αυτή του Ανδρέα Καραπιπερίδη και με τους δύο αντιπάλους να παρουσιάζονται με πολλές απουσίες στο ρόστερ τους. Αν ένα πράγμα μπορεί να κρατήσει ο ΓΣΕ από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι η εξαιρετική του παρουσία στην άμυνα, αφού δεν επέτρεπε να απειληθεί το καλάθι του ούτε μέσα στη ρακέτα, ούτε από την περιφέρεια.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα ήταν: 24-9, 41-18, 67-27 και 83-39.