Καβάλα BC-ΓΣ Ελευθερούπολης: Φιλικές νίκες με Πανσερραϊκό και Γέφυρα

Η Ένωση επικράτησε στην Καλαμίτσα με 80-71 και ο Γυμναστικός με 82-66 στο τουρνουά της Βέροια στη μνήμη του προπονητή Δημήτρη Γκίμα

Λίγο πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων τους στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας, Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας και ΓΣ Ελευθερούπολης πήραν για ακόμα μια φορά το ροζ φύλλο αγώνα στις φιλικές αναμετρήσεις που έδωσαν το απόγευμα του Σαββάτου, δείχνοντας ότι βρίσκονται σε καλή κατάσταση και ότι είναι έτοιμοι για το ξεκίνημα του «μαραθωνίου».

Με πρωταγωνιστή τον Άρμστεντ

Στο κλειστό της Καλαμίτσας η Καβάλα BC επικράτησε με 80-71 του μαχητικού Πανσερραϊκού, το απόγευμα του Σαββάτου (2/10) σ’ ένα παιχνίδι που είχε πολύ γρήγορο ρυθμό στο μεγαλύτερο μέρος του. Παρά τις απουσίες το συγκρότημα του Νίκου Πενταζίδη έδειξε αρκετά καλά στοιχεία σε άμυνα και επίθεση, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Άρμστεντ, που απ’ ότι φαίνεται θα είναι το «μυαλό» της ομάδας μέσα στο παρκέ. Σε ότι αφορά τον Οκεγουόγεν, που είναι ξεκάθαρα ο αγαπημένος της εξέδρας, χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά για να μπορέσει να προσφέρει αυτά που μπορεί.

Ο Πανσερραϊκός (που είχε περισσότερες απουσίες) είχε πολύ καλή εικόνα ειδικά στην περιφέρεια και ειδικότερα με την τρομερή ευστοχία που είχαν οι παίκτες του στα σουτ των 3 μέτρων. Το παιχνίδι αυτό ήταν το τελευταίο για την Ένωση πριν από το τζάμπολ του πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα ήταν 22-30, 45-42, 64-56 και 80-71.

Ξεχώρισε στο 2η ημίχρονο

Την ίδια ώρα στο κλειστό της Βέροιας, ο ΓΣ Ελευθερούπολης κέρδιζε την 1η ημέρα του τουρνουά στη μνήμη του Δημήτρη Γκίμα τη Γέφυρα με 82-66 και την Κυριακή θα αγωνιστεί στον τελικό της διοργάνωσης. Η ομάδα του Κυριάκου Παπαδόπουλου ήταν ανώτερη απ’ αυτή του Ανδρέα Καραπιπερίδη, η οποία αντιστάθηκε μεν στο 1ο μέρος, όμως στην επανάληψη έχασε την επαφή με το σκορ.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα ήταν 20-20, 44-39, 61-54 και 82-66.