Τάκης Μπαλτάκος: Τεράστια αδικία και παραλογισμός αν δεν παίξει ο ΑΟΚ στη Super League 2

Πώς εκτιμά την κατάσταση στον ΑΟΚ ο έμπειρος νομικός που εντάχθηκε πρόσφατα στο νομικό επιτελείο της ΠΑΕ – Τι λέει για το καλό και το κακό σενάριο, για το CAS και πως ερμηνεύει τον Νόμο

Τεράστια αδικία και παραλογισμό χαρακτήρισε την πιθανότητα ο ΑΟΚ να μη συμμετέχει τελικά στο πρωτάθλημα της Super League 2, ο Τάκης Μπαλτάκος. Ο γνωστός δικηγόρος, που πρόσφατα εντάχθηκε στο νομικό επιτελείο της ΠΑΕ στην προσπάθεια που κάνει για να πάρει πίσω το δικαίωμα που κέρδισε στο γήπεδο, δηλαδή να παίξει στη 2η τη τάξη Εθνική κατηγορία του ποδοσφαίρου, μίλησε στο Alpha Radio 88.6 το πρωί της Τρίτης (5/10), μια ημέρα που χαρακτηρίζεται πολύ κρίσιμη για την έκβαση του «πολέμου»!

Ο εμπειρότατος νομικός αναφέρθηκε στα δύο βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΠΑΕ, μιλάει για το «καλό» και το «κακό» σενάριο, τις δυνατότητες περαιτέρω νομικών ενεργειών (ανάμεσα τους και το CAS) αλλά και για το αν ισχύει τελικά ή όχι το περίφημο «30ημερο».

Αρχικά ο κ. Μπαλτάκος ανέφερε ότι ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Γιάννης Πασχαλίδης ήταν αυτός που το έφερε σε επαφή με τον Καναδοϊρανό επενδυτή, ενώ επισήμανε ότι συναντήθηκε μαζί του αλλά και παράγοντες της ομάδας το βράδυ της Δευτέρας και αναμενόταν να συναντηθούν εκ νέου αμέσως μετά την απόφαση της ΕΕΑ την Τρίτη (5.10).

Τα δύο προβλήματα του ΑΟΚ

Αρχικά ο Τάκης Μπαλτάκος ανέφερε ότι «το βράδυ της Δευτέρας (4/10) είχα συνάντηση με τους ανθρώπους της ΠΑΕ ΑΟΚ για να καταλάβω τι συμβαίνει. Εκείνο που βγήκε ως συμπέρασμα μιλώντας με τον πρόεδρο της Super League 2 κ. Λεοτσάκο, αλλά και άλλους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, είναι πως η Καβάλα αυτή την στιγμή δεν έχει ένα πρόβλημα, δηλαδή την άδεια της Επιτροπής  Επαγγελματικού Αθλητισμού, αλλά και ένα δεύτερο, ότι δεν έχει επαγγελματίες παίκτες. Η κατάσταση σήμερα ασχέτως πως οδηγήθηκε η  Καβάλα εκεί είναι ότι η ομάδα έχει διπλό θέμα. Πρώτα απ όλα την άδεια της Επιτροπής η οποία θεωρητικά θα μπορούσε να δοθεί και σήμερα (μιας και συνεδριάζει εκ νέου), αλλά πρέπει να επιληφθεί το θέμα των επαγγελματικών συμβολαίων και των ερασιτεχνικών. Αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα. Γι αυτό και θα συναντηθώ σήμερα το μεσημέρι με τον νέο ιδιοκτήτη για να δούμε τι μπορεί να γίνει. Αυτή η συνάντηση θα γίνει μετά το μεσημέρι για να δούμε ποια εξέλιξη θα έχουμε από την ΕΕΑ. Αν θα δώσει δηλαδή την άδεια ή αν θα την απορρίψει.

Αν συμβεί το πρώτο, τότε θα έχουμε ένα πρόβλημα (δηλαδή οι παίκτες της ομάδας), αν συμβεί το δεύτερο θα έχουμε δύο προβλήματα οπότε θα πάμε δικαστικά».

Το καλό και το κακό σενάριο και η λύση του CAS

Αναλύοντας περισσότερο τις επιλογές απ’ τα δύο σενάρια ανέφερε ότι «αν έχουμε το «καλό» σενάριο, θα προσπαθήσουμε να λύσουμε το ένα πρόβλημα με την παράταση μεταγραφών. Εννοείται φυσικά ότι η ομάδα θα συμμετέχει στην κλήρωση του πρωταθλήματος (βράδυ Τρίτης 5/10). Αυτή η στιγμή η Καβάλα είναι εκτός κλήρωσης, μαζί με άλλες 3 ομάδες. Αν έχουμε το «κακό» σενάριο, δηλαδή η ΕΕΑ απορρίψει την αίτηση θεραπείας που κατατέθηκε, υπάρχει η δυνατότητα να προσφύγουμε εκ νέου στο Διοικητικό Εφετείο για να προσβληθεί η απόφαση της Επιτροπής με άλλα στοιχεία. Αυτή θα είναι λοιπόν η οδός που θα ακολουθήσουμε».

Στην ερώτηση τι θα σημαίνει για την ομάδα αν δε συμμετέχει τελικά στην κλήρωση απάντησε ότι «σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να πούμε ότι το να μη συμμετέχει η ομάδα στην κλήρωση είναι μεν πρόβλημα αλλά δεν είναι δυσεπίλυτο. Αυτό που δεν λύνεται είναι αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα χωρίς την Καβάλα. Εκεί δεν υπάρχουν περιθώρια αντιδράσεων».

Σε ότι αφορά τη λύση του CAS είπε: «η περίπτωση της καταφυγής στο CAS θα μπορούσε να εξετασθεί και θα μπορούσε μάλιστα και να κερδιθεί η υπόθεση. Αλλά ποιο θα είναι το όφελος; Αφού για να γίνει αυτό θα πρέπει να περάσουν 2-3 μήνες. Στο μεταξύ που θα αγωνίζεται η ομάδα; Έπειτα υπάρχει και το άλλο! Αν αρχίσει το πρωτάθλημα την ερχόμενη Κυριακή και η Καβάλα δεν αγωνιστεί εκεί, πρέπει κάπου να παίξει. Αν δεν δηλώσει να παίξει στη Γ’ Εθνική θα είναι στον αέρα! Αν λοιπόν πας στο CAS και ηττηθείς που θα παίξεις»;

Δεν υπάρχει λογική…

Μιλώντας τέλος για τη δική του ερμηνεία του Νόμου δήλωσε ότι «η δική μου ερμηνεία του Νόμου, είναι η ίδια μ’ αυτή της ΠΑΕ ΑΟΚ. Δηλαδή η ομάδα προβιβάστηκε βαθμολογικά και με σπαθί της και όχι με αναδιάρθρωση. Άρα λοιπόν θα μπορούσε να καταθέσει το φάκελο της μέχρι και 30 ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ενοποιήθηκαν οι κατηγορίες. Εδώ μιλάμε για παραλογισμό. Ενώ ο ΑΟΚ κερδίζει την άνοδο στο γήπεδο, έρχεται η Επιτροπή και λέει ότι «θα εξομοιώσω με τους άλλους που τους κέρδισε στους αγωνιστικούς χώρους». Αυτό το πράγμα δεν έχει λογική. Όπως και να έχει όμως, όπως το τόνισα απ’ την αρχή, η θέση της ομάδας είναι δύσκολη και αν επικρατήσει το «κακό» σενάριο θα πρόκειται για μια τεράστια αδικία».