Μάκης Κεβρεκάκης: Ο ΑΟΚ δεν μπήκε στην κλήρωση λόγω… πρωτοκόλλου

Επειδή το πρωτόκολλο της SL 2 έκλεισε στις 16.00 και η απόφαση της ΕΕΑ βγήκε λίγο αργότερα «αποκλείστηκε» η ομάδα από τη διαδικασία - Βεβαιότητα ότι θα επαναληφθεί – Τι λέει ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ για την αλλαγή στάσης της ΕΕΑ και από ποιους ζήτησε… συγνώμη

Τους λόγους που οδήγησαν την ΕΕΑ να δώσει επιτέλους το πολυπόθητο πιστοποιητικό συμμετοχής στη SL2 στον ΑΟΚ και να λήξει επιτέλους αισίως η δίμηνη περιπέτεια της ομάδας, εξήγησε μιλώντας στον Alpha Radio 88.6 ο Μάκης Κεβρεκάκης. Ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ αρχικά αναφέρθηκε στο λόγο που η ομάδα δε συμμετείχε στην κλήρωση του πρωταθλήματος τονίζοντας ότι οφειλόταν στο γεγονός ότι το πρωτόκολλο της Λίγκας έκλεισε λίγα μόλις λεπτά πριν ανακοινωθεί η απόφαση της ΕΕΑ!!!

Συγκεκριμένα είπε ότι «η απόφαση της ΕΕΑ βγήκε λίγο μετά τις 4.00 το απόγευμα της Τρίτης, το πρωτόκολλο της Super League 2 κλείνει στις 4.00, ενώ για τις 6.00 έχει προγραμματιστεί η κλήρωση του πρωταθλήματος. Αυτό σήμαινε ότι η ομάδα δεν μπορούσε να προσκομίσει στη διοργανώτρια αρχή την απόφαση της Επιτροπής και να μην μπει στην κληρωτίδα. Έτσι η Λίγκα έκανε την κλήρωση μεν, αλλά παράλληλα υποσχέθηκε με δέσμευση που έχει καταγραφεί στα πρακτικά της ότι θα ξανακάνει την κλήρωση την επόμενη εβδομάδα»!!!

Έπρεπε να γίνει ο «κύκλος»

Αναλύοντας αρχικά το αυστηρότατο πλαίσιο μέσα στο οποίο κλήθηκαν όλες οι ομάδες να κινηθούν δήλωσε ότι «έπρεπε να κάνουμε ένα ολόκληρο «κύκλο», να δαπανηθεί ένα μεγάλο διάστημα, προκειμένου η ομάδα μας να δικαιωθεί. Ένα κύκλο που κόστισε στην ομάδα χρόνο που τον είχε ανάγκη. Κάθε φορά αναρωτιόμαστε γιατί τα προβλήματα με την ομάδα προέκυψαν φέτος και όχι πέρυσι. Όλα είναι εξ αιτίας του νόμου ο οποίος δημοσιεύτηκε μόλις στις 19 Ιουνίου και η προθεσμία που δόθηκε στις ομάδες ήταν 26 ημέρες για να καταθέσουμε 350 χιλιάδες για το Μετοχικό Κεφάλαιο, 150 χιλιάδες εγγυητική και να εξασφαλίσουμε ένα εκατομμύριο για να βγάλουμε την σεζόν και να πάρουμε πιστοποιητικό συμμετοχής. Όλα αυτά σε 26μέρες. Αυτά δεν γίνονται.

Από τη μια η κοινωνία του ποδοσφαίρου ήταν ανέτοιμη να δεχτεί αυτού του είδους την οβιδιακή αλλαγή, αλλά και η ίδια η πολιτεία δεν φρόντισε να την προετοιμάσει. Αυτά που ζούμε τώρα είναι οι έμπρακτες συνέπειες αυτή της έλλειψης προετοιμασίας».

Η… ευεργετική απορριπτική απόφαση του Εφετείου

Στη συνέχεια μίλησε για την ευεργετική, όπως την χαρακτήρισε, απορριπτική απόφαση το Εφετείου, που στην ουσία άνοιξε την πόρτα της δικαίωσης της ομάδας. Απαντώντας στην ερώτηση γιατί η ΕΕΑ ενώ απέρριψε 2 φορές το αίτημα του ΑΟΚ, το αποδέχτηκε την 3η, δήλωσε ότι «όταν η επιτροπή απέρριψε την αίτηση της Καβάλας δεν έκανε δεκτούς τους νομικούς της ισχυρισμούς και δεν μπήκε στην εξέταση του φακέλου, λέγοντας πως είναι εκπρόθεσμoς, σε αντίθεση  με τους ισχυρισμούς της Καβάλας που έλεγε πως ο φάκελος είναι εμπρόθεσμος. Όταν όμως η Καβάλα προσέφυγε στο Εφετείο και βγήκε η τελευταία απορριπτική απόφαση, όλοι την εξέλαβαν ως δυσάρεστη. Όπως αποδείχτηκε όμως ήταν απόλυτα ευεργετική. Πέραν του γεγονότος ότι απέρριψε την αίτηση για αυστηρά νομικούς λόγους, ουσιαστικά στο νομικό σκεπτικό της ανέφερε ότι αυτές οι διατάξεις που ισχυρίζεται ο ΑΟΚ ισχύουν και είναι σωστές»!

Το γεγονός πως συμμορφωθήκαμε ως προς τον νόμο, αλλά δεν συμμορφωθήκαμε στην προθεσμία της διοίκησης, αυτό δεν είναι αρκετό για να απορριφθεί η αίτηση μας. Αυτό λοιπόν σκεπτικό έγινε δεκτό από το Εφετείο και αυτό είναι πολύ σοβαρό. Η συγκεκριμένη απόφαση ήταν ευεργετική. Μέχρι τότε η επιτροπή που αρνιόταν τους δικούς μας ισχυρισμούς, δεν μπορούσε να αρνηθεί τους ισχυρισμούς του δικαστηρίου , οι οποίοι επικύρωσαν τους δικούς μας. Να γιατί έγινε η τεράστια αλλαγή και δέχτηκε η επιτροπή ότι ήταν εμπρόθεσμη η αίτηση μας. Όλα τα δικαιολογητικά μας εξετάστηκαν με μεγάλη λεπτομέρεια (όπως δεν έγινε με καμία άλλη ΠΑΕ), και έτσι υποχρεώθηκε να δώσει το πιστοποιητικό. Αν έβρισκε έστω και ένα ψεγάδι στο φάκελο μας, η απόφαση θα ήταν απορριπτική».

Ο… επίμονος Καναδός

Αναφερόμενος σε όλους αυτούς που στήριξαν την προσπάθεια της ομάδας αλλά και τον Άλεξ Χαντιτάτζι τόνισε ότι «αυτό το αποτέλεσμα για τον ΑΟΚ οφείλεται σε συλλογική προσπάθεια. Υπάρχουν άνθρωποι που βοήθησαν και έκαναν αγώνα μέσα και έξω από τη Βουλή. Και φυσικά υπάρχει κι αυτός ο… επίμονος Καναδός στον οποίο οφείλεται όλη αυτή η προσπάθεια. Δεν είχε σκοπό ποτέ να καταθέσει τα όπλα μέχρι να δικαιωθεί. Μίλησα μαζί του μετά την έκδοση της απόφασης και ήταν πολύ χαρούμενος. Το βράδυ όταν κατάλαβε ότι τον περιμένει μια πολύ δύσκολη εβδομάδα ήταν πιο μαζεμένος…».

«Συγνώμη απ’ όλους όσους πλήγωσα»

Τέλος ο Μάκης Κεβρεκάκης θέλησε να… απολογηθεί σε όλους αυτούς που δυσαρεστήθηκαν από την εξέλιξη των πραγμάτων, αφού είναι πλέον σίγουρο ότι υπάρχουν (έστω και λίγοι) Καβαλιώτες που δεν ήθελαν τη δικαίωση του ΑΟΚ. «Σε όλους αυτούς εγώ προσωπικά θέλω να ζητήσω συγνώμη που ήταν η αιτία να πληγωθούν. Ειλικρινά δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου. Αυτό που τους λέω είναι να κάνουν υπομονή και ίσως στο μέλλον να μπορέσουν να βλάψουν την ομάδα και την πόλη…» είπε με νόημα!!!