Αλέξης Κούγιας: Επιφυλακτικός και ισοπεδωτικός με τον Άλεξ Χαντιτάτζι

Συνέντευξη του γνωστού ποινικολόγου και ιδιοκτήτη της ΑΕΛ, που επειδή στο Ελληνικό ποδόσφαιρο έχουν εισέλθει πολλοί ύποπτοι «επενδυτές», θεωρεί το ίδιο ύποπτη και την ενασχόληση του Καναδοϊρανού με τον ΑΟΚ, αν και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι τίμιος και αγαθών προθέσεων…

Επιφυλακτικός και εν πολλοίς ισοπεδωτικός ως προς Άλεξ Χαντιτάτζι και τις προθέσεις του στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και την ομάδα της Καβάλας, εμφανίζεται με συνέντευξη του στον Alpha Radio 88.6 o Αλέξης Κούγιας.

Ο ιδιοκτήτης της ΑΕ Λάρισα, θεωρεί ότι επειδή αυτή τη στιγμή υπάρχουν ξένοι επενδυτές σε ορισμένες ομάδες της χώρας που οι προθέσεις τους είναι (όντως) ύποπτες, το ίδιο ύποπτη είναι και η ενασχόληση του Καναδοϊρανού επιχειρηματία με τον ΑΟΚ. Μπορεί μεν οι συστάσεις που πήρε από τον συνάδελφο του Τάκη Μπαλτάκο να ήταν καλές και να άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι τίμιος και με αγαθές προθέσεις, ωστόσο εξακολουθεί να τον αντιμετωπίζει με μεγάλη επιφύλαξη.

Μάλιστα δεν φαίνεται να πείστηκε ούτε με τις αναφορές για την επιχειρηματική του πορεία και τις επενδυτικές δραστηριότητες του σε όλο τον κόσμο αλλά και την Ελλάδα, σχολιάζοντας με… ύφος ότι οι Καβαλιώτες μυρίστηκαν χρήμα και δεν τους νοιάζει τίποτα!!!

Η θέση του «KavalaPost»

Εννοείται φυσικά ότι το «KavalaPost» σε καμία περίπτωση δε συμμερίζεται τις απόψεις του Αλέξη Κούγια, αφού θεωρεί ότι το μέχρι στιγμής δείγμα γραφής του κ. Χαντιτάτζι είναι εξαιρετικό, ειδικά από τη στιγμή που ότι έχει υποσχεθεί το έχει πραγματοποιήσει. Είναι ξεκάθαρο ότι ο άνθρωπος αυτός θέλει να αποκτήσει «ρίζες» στην περιοχή και οι πρώτες κινήσεις του, προς αυτή την κατεύθυνση οδηγούν.

Σαφώς και ο γνωστός ποινικολόγος, ως άνθρωπος που ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρο, έχει κάθε λόγο να είναι επιφυλακτικός με την παρουσία κάθε λογής «επενδυτών» που έρχονται στη χώρα από την… αλλοδαπή, όμως το «τσουβάλιασμα» που επιχειρεί είναι τουλάχιστον άδικο για τον Καναδοϊρανό επιχειρηματία, αλλά και τους Καβαλιώτες. Επειδή ακριβώς μας νοιάζει σε ποιανού τα χέρια θα πέσει το «καραβάκι», τόσο η έρευνα που έγινε για τον συγκεκριμένο (πριν εμπλακεί με την ομάδα) όσο και οι μέχρι στιγμής κινήσεις, μας πείθουν για το αγαθό των προθέσεων του. Όταν το ενδιαφέρον ενός ανθρώπου συνδυάζεται και με άλλες επενδυτικές κινήσεις, που άλλες βρίσκονται στη φάση της υλοποίησης και άλλες στη φάση της διεκδίκησης οικοπέδων, σημαίνει ότι δεν πρόκειται για ένα «διάττοντα αστέρα» αλλά για έναν άνθρωπο που ήρθε για να μείνει. Είναι σίγουρο ότι κάποιοι… άλλοι «Καβαλιώτες» έχουν ενοχληθεί με την παρουσία του (για δικούς τους λόγους ο καθένας), αλλά ελπίζουμε ότι κι αυτοί θα πάρουν τις «απαντήσεις» του πολύ σύντομα. Στο μεταξύ ας στηρίξουμε τη δύσκολη προσπάθεια που γίνεται στον ΑΟΚ, κι ας αφήσουμε το χρόνο να κρίνει…

Σε λίγο καιρό, αν όλα πάνε καλά, όλες οι επιφυλάξεις, οι υποψίες και οι… «φωτογραφίες» θα φύγουν απ’ την «ατζέντα». Κι αν συμβεί αυτό τότε το «καραβάκι» θα πλέει σε ήρεμα νερά!

«Ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου, πρέπει και δικαιούμαι να παίρνω θέση»

Αρχικά ο Αλέξης Κούγιας μίλησε για την ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα του μετά την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου, στην οποία κάνει λόγο για διαφόρους ξένους επενδυτές που έρχονται στην Ελλάδα και «φωτογραφίζει» τον Άλεξ Χαντιτάτζι και απαντάει στο ερώτημα αν γνωρίζει κάτι παραπάνω για όλους αυτούς; Αναφέρει λοιπόν ότι «σίγουρα γνωρίζω κάτι παραπάνω. Γνωρίζω τα πάντα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Είμαι από το 1981 ιδιοκτήτης ιστορικών ομάδων (Ηλιούπολη, Ηρακλής, Λάρισα, Παναχαϊκή, Λάρισα), έχω παίξει ποδόσφαιρο, το αγαπώ και ενδιαφέρομαι γι’ αυτό. Ως άνθρωπος λοιπόν που γνωρίζει, παίρνω και πρέπει να παίρνω θέση ενώ από την άλλη δικαιούμαι να το κάνω από το στιγμή που έχω χρηματοδοτήσει και έχω «αναστήσει» πολλές ομάδες».

«Θέλουν να ελέγχουν τις ομάδες για να κερδίζουν στο στοίχημα»

Ακολούθως αναφέρθηκε στο παράνομο κύκλωμα, όπως είπε, που κυριαρχεί στο Ελληνικό ποδόσφαιρο από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 λέγοντας ότι «από το 1996 και μετά υπάρχει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο ένα καθεστώς παρανομίας. Από τη ΓΣ της ΕΠΟ στην Αλεξανδρούπολη και με χρηματοδότηση του Κόκκαλη, πήρε τον έλεγχο ο Θωμάς Μητρόπουλος. Δυστυχώς μέχρι και σήμερα το ίδιο παράνομο κύκλωμα κυριαρχεί το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Όποιος δεν ήταν μαζί τους το πλήρωνε, όπως το έχει πληρώσει και η Καβάλα. Γι’ αυτό λοιπόν όλοι προσπαθούσαν, είτε αυτός ήταν ο Ψωμιάδης είτε κάποιοι άλλοι, να τα έχουν καλά μ’ αυτό το κύκλωμα γιατί αλλιώς δεν είχαν τύχη. Σας λέω λοιπόν ότι μέσα από αυτή την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου, που απαρτίζεται από Αρεοπαγίτες δικαστές, ήθελα να αναδείξω το γεγονός ότι η ΕΠΟ είναι ένα υποχείριο του διαδόχου του Θωμά Μητρόπουλου, ενός Γιάννη Παπαδόπουλου ο οποίος από εποχής Γκαγκάτση στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία «ανδρώθηκε» σιγά – σιγά και με διάφορες συνεργασίες κατάφερε ελέγξει το παράνομο παρασκήνιο με ένα και μοναδικό σκοπό. Να ελέγξει τις επαγγελματικές ομάδες των μικρότερων κατηγοριών για να κερδίζουν χρήματα από το παράνομο στοίχημα. Αυτό άλλωστε αναδείχτηκε και από την υπόθεση Koriopolis»!

«Για ποιο λόγο κάποιος ξένος να έρθει στην Ελλάδα για να αγοράσει μια ομάδα της Λίγκας 2»;

Οι… «φωτογραφίες» του Άλεξ Χαντιτάτζι από τον κ. Κούγια αρχίζουν με την επισήμανση του πως ξαφνικά ξένοι επενδυτές ενδιαφέρονται για Ελληνικές ομάδες από «μικρές» κατηγορίες. Αναφέρει δηλαδή ότι: «Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι (σ. σ. του «κυκλώματος»)επανέρχονται και πάλι χρησιμοποιώντας «αχυρανθρώπους». Ξαφνικά, και από το πουθενά, εμφανίζονται στο Ελληνικό ποδόσφαιρο Αμερικάνοι επενδυτές στην Παναχαϊκή και την Καλλιθέα. Ένας Ιρανός εμφανίζεται στην Καβάλα, Λατινοαμερικάνοι εμφανίζονται στην Ιεράπετρα Κρήτης (που αρχικά πήγαν στο Βόλο του Μπέου), Αυστραλός και τώρα Αμερικάνοι ασχολούνται με την Ξάνθη, Ιταλοί θέλουν να πάρουν ομάδες. Αυτό λοιπόν το φαινόμενο μ’ έχει εντυπωσιάσει αρνητικά και ήθελα να το αναδείξω. Για ποιο λόγο άραγε κάποιος ξένος να έρθει στην Ελλάδα για να αγοράσει μια ομάδα της Λίγκας 2, που δεν έχει εισιτήρια, δεν έχει γήπεδα και καμία προοπτική; Μιας κατηγορίας με 40 ομάδες που θα «ανέβει» μόνο ο πρωταθλητής και ο 2ος θα δώσει μπαράζ με τον προτελευταίο της Super League; Άρα με την απλή λογική καταλαβαίνει κανείς ότι το θέμα ’’βρωμάει’’».

«Ύποπτος ο κάθε ένας που ενδιαφέρεται για τον ΑΟΚ και δεν είναι Καβαλιώτης ή Έλληνας»!!!

Στην εύλογη ερώτηση που ακολούθησε και είχε να κάνει με το πως είναι δυνατόν να είναι σίγουρος ότι αυτό που ισχύει (πιθανόν) για κάποιους άλλους, που όντως έχουν ύποπτες επιδιώξεις, να ισχύει και για τον Καναδοϊρανό επιχειρηματία απάντησε:

«Εσείς γνωρίζεται ποια είναι η πραγματική του προσωπικότητα; Γνωρίζεται αν έγινε πλούσιος από κάποιες νόμιμες ή παράνομες διαδικασίες, κι αν συμβαίνει το δεύτερο αν θέλει να τα «ξεπλύνει» τα χρήματα που έχει βγάλει; Επειδή τα παραδείγματα είναι πολλά στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, θα πρέπει να είστε πολύ επιφυλακτικός όταν ένας άνθρωπος έρχεται ξαφνικά στην Καβάλα και δηλώνει ερωτευμένος με την πόλη».

Συνέχισε δε λέγοντας ότι «για μένα είναι ύποπτος ο οποιοσδήποτε που ενώ δεν είναι Καβαλιώτης, δεν είναι Έλληνας και δεν ξέρει καν το Ελληνικό ποδόσφαιρο, εμφανίζεται ξαφνικά για να επενδύσει και στην ουσία να χάσει χρήματα, σε μια ομάδα που θα έχει μόνο παθητικό, ακόμα κι αν αγωνίζεται στη Super League. Διερωτώμαι λοιπόν. Γιατί το κάνει αυτό ο συγκεκριμένος άνθρωπος»;

«Φαίνεται ότι εκεί στην Καβάλα μυριστήκατε λεφτά και δε σας νοιάζει τίποτα…»!!!

Η αναφορά σχετικά με το πώς ξεκίνησε την πορεία του στον Καναδά ο κ. Χαντιτάτζι, που από πωλητής hot dog έξω από γήπεδα έφτασε να ανακηρυχθεί νέος επιχειρηματίας της χρονιάς το 2017 και έχει ήδη ξεκινήσει επενδύσεις στην Ελλάδα (Τουριστική μονάδα στο Στρατώνι Χαλκιδικής, ενώ διεκδικεί και την Αλάνα της Ν. Ηρακλείτσας), ερμηνεύτηκε από το γνωστό ποινικολόγο ως άγνοια της πραγματικότητας μπροστά στα… εκατομμύρια του Καναδοϊρανό, και με ύφος σχολίασε: «φαίνεται ότι έχετε μυριστεί λεφτά εκεί στην Καβάλα και δε σας νοιάζει τίποτα. Επειδή λοιπόν εγώ είμαι πολύ επιφυλακτικός απέναντι σ’ αυτούς τους ανθρώπους, το λέω καθαρά ότι δεν ανέχομαι να έρχονται στην πατρίδα μου κάποιοι για να «ξεπλένουν» χρήματα από ναρκωτικά και λαθρεμπόριο ή οτιδήποτε άλλο. Προσωπικά δεν γνωρίζω τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Μπορεί να είναι τίμιος και να έχει αγαθές προθέσεις, εγώ όμως εξακολουθώ να είμαι επιφυλακτικός απέναντι του».

«Ο Μπαλτάκος μου είπε ότι πρόκειται για αξιόλογο άνθρωπο»

Η μόνη επαφή που είχε ο Αλέξης Κούγιας με τον επενδυτή του ΑΟΚ ήταν στην κλήρωση της Λίγκας την Τρίτη (5/10), όπου αποκάλυψε και μια… έμμεση πρόταση για την ομάδα του. Είπε δηλαδή ότι «εμφανίστηκε στη ΓΣ της Super League 2 μαζί με τον Τάκη Μπαλτάκο, που είναι φίλος μου. Αυτός που είπε ο συνάδελφος μου είναι ότι πρόκειται για έναν αξιόλογο άνθρωπος και μάλιστα πρόσθεσε ότι «μπορεί να ενδιαφερθεί να αγοράσει και τη Λάρισα». Κι έμεινα… «παγωτό», όπως λέει και η λαϊκή έκφραση! Αυτό που απάντησα είναι ότι η Λάρισα πωλείται μ’ ένα ποσό των 10 εκατ. ευρώ. Όπως και να έχει όμως επαναλαμβάνω ότι αντιμετωπίζω τέτοιου είδους ανθρώπους με πολύ μεγάλη επιφύλαξη».

«Η κυβέρνηση θα κάνει «φύλλο και φτερό» όλους αυτούς που ενδιαφέρονται για τις Ελληνικές ομάδες»

Καταλήγοντας ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ τόνισε ότι «απ’ ότι γνωρίζω η κυβέρνηση και η ΕΕΑ θα κάνουν «φύλλο και φτερό» όλους αυτούς που ξαφνικά ενδιαφέρθηκαν για Ελληνικές ομάδες. Κι εδώ θα πρέπει να τονίσω ότι δε θα πρέπει να μας ενδιαφέρει μόνο να μπουν χρήματα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που θα μπουν σ’ αυτό. Γιατί το ποδόσφαιρο είναι η κολυμβήθρα του «Σιλωάμ» για πολλούς ανθρώπους. Στην Καβάλα είχατε μια τεράστια ταλαιπωρία με τον Ψωμιάδη, που από οδηγός του Αρκάδη (σ. σ. ο Μιχάλης Αρκάδης ήταν Έλληνας εφοπλιστής που διετέλεσε και πρόεδρος της ΑΕΚ) έγινε μεγαλοεπιχειρηματίας και είδατε πως εξελίχθηκαν τα πράγματα. Γι’ αυτό λοιπόν έχει πολύ μεγάλη σημασία ποιο είναι το πρόσωπο και ποιες είναι οι προθέσεις του».