ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Super League 2 ή τίποτα…

Αποφασισμένος να «κυνηγήσει» την υπόθεση μέχρι τέλους ο Άλεξ Χαντιτάτζι που δε δέχεται τη λύση της Γ’ Εθνικής – «Μπροστάρης» στις επαφές με την FIFA και για τις άλλες 5 ομάδες που έχουν το ίδιο πρόβλημα

Μπορεί ο αγώνας της Καβάλας για να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Super League 2 να συνεχίζεται και τίποτα να μην είναι σίγουρο μέχρι στιγμής (αν και οι ελπίδες ολοένα και λιγοστεύουν), ένα πράγμα όμως θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο! Ο Άλεξ Χαντιτάτζι είναι αποφασισμένος να «τραβήξει το σχοινί» μέχρι το τέλος και να μην επιτρέψει να «καραβάκι» αντί να προβιβαστεί στην παραπάνω κατηγορία, όπως το πέτυχε μέσα στο γήπεδο την περασμένη χρονιά, να υποβιβαστεί στη Γ’ Εθνική όπου ξεκάθαρα του δείχνουν τον δρόμο από τη Λίγκα και την ΕΠΟ.

Με λίγα λόγια δηλαδή η Καβάλα αν δεν καταφέρει να συμμετέχει στο πρωτάθλημα όπου αγωνιστικά εξασφάλισε αυτό το δικαίωμα, δε θα δηλώσει συμμετοχή στη Γ’!

Στη FIFA το «κλειδί» της υπόθεσης

Το «κλειδί» της υπόθεσης δε βρίσκεται πλέον ούτε Λίγκα, ούτε στην ΕΠΟ (που με τη στάση της δεν δείχνει διατεθειμένη να βοηθήσει την υπόθεση), αλλά στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Αυτή είναι που μπορεί να δώσει την περίφημη πλέον παράταση των μεταγραφών για να μπορέσει ο ΑΟΚ να έχει έστω το μίνιμουμ του ρόστερ που απαιτείται από τον κανονισμό για να συμμετέχει στη SL2. Τα μέχρι στιγμής μηνύματα που έρχονται από την Ελβετία μόνο καλά δεν είναι, και σε ότι αφορά τις προθέσεις της FIFA (μιας και είναι πολύ αυστηρή στην τήρηση των κανόνων και σε λίγες μόνο περιπτώσεις έχει κάνει εξαιρέσεις) αλλά και στα χρονοδιαγράμματα μιας και η αρμόδια επιτροπή συνεδριάζει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, οπότε δεν υπάρχει χρόνος μιας και η Λίγκα 2 έχει δώσει περιθώριο μέχρι την Τρίτη 12/10 για τη δήλωση του ρόστερ προκειμένου να προχωρήσει σε νέα κλήρωση, αν χρειαστεί!

«Μπροστάρης» στην προσπάθεια

Μπροστά σ’ αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση ο Καναδοϊρανός επιχειρηματίας, που βλέπει ότι δεν μπορεί να έχει στήριξη από τα θεσμικά όργανα της Ελλάδας έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να επικοινωνήσει με παράγοντες της FIFA για να εκθέσει την κατάσταση και κυρίως το πόσο επείγουσα είναι. Στην προσπάθεια αυτή μάλιστα ο κ. Χαντιτάτζι δεν μιλάει μόνο εξ ονόματος του ΑΟΚ, αλλά και των υπολοίπων 5 Ελληνικών συλλόγων που αντιμετωπίζουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, οι οποίες έχουν έρθει σε επαφή μαζί του.

Στο δρόμο προς το Court of Arbitration of Sports

Σε κάθε περίπτωση πάντως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, κάτι που διαπιστώθηκε και στις αλλεπάλληλες συσκέψεις και επαφές των παραγόντων της ομάδας τις τελευταίες ημέρες. Στην περίπτωση όμως που γίνει το… θαύμα ο ΑΟΚ είναι έτοιμος να ολοκληρώσει μεταγραφές παικτών με τους οποίους έχει έρθει σε κατ’ αρχήν συμφωνία. Αν δεν γίνει το… θαύμα, θα ξεκινήσει η χρονοβόρα πορεία προς τη δικαίωση μέσω του Court of Arbitration of Sports, το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο δηλαδή, γνωστό ως CAS.