ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Οι παράγοντες της «red zone» αποφασίζουν…

Από τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής της FIFA κρίνεται η τύχη της προσπάθειας της ομάδας να συμμετέχει στη Super League 2

Στα χέρια δύο στελεχών της FIFA βρίσκεται πλέον η τύχη του ΑΟΚ σε ότι αφορά την προσπάθεια που κάνει να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Super League 2. Οι συγκεκριμένοι παράγοντες είναι επιφορτισμένοι με την περίφημη «red zone» δηλαδή με την κατηγορία όπου βρίσκεται στο Ελληνικό ποδόσφαιρο σύμφωνα με την εικόνα που έχει γι’ αυτό η Παγκόσμια Ομοσπονδία, και είναι εκείνοι στους οποίους έχει αποταθεί ο Άλεξ Χαντιτάτζι, που βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στην Ελβετία.

Όπως είναι γνωστό η Καβάλα ζητάει από τη FIFA να παραταθεί η περίοδος των μεταγραφών, που κανονικά έχει κλείσει, προκειμένου να συμμορφωθεί έστω στο ελάχιστο των απαιτήσεων του κανονισμού για τη συμμετοχή στη Super League 2, που είναι 9 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Αν δε λάβει αυτή την παράταση, όλη αυτή η προσπάθεια που έγινε εδώ και περισσότερους από δύο μήνες δε θα έχει καμία αξία, αφού μπορεί μεν να κέρδισε τη δικαστική «μάχη» για τη συμμετοχή στην κατηγορία που δικαιωματικά έπρεπε να συμμετέχει, αλλά επειδή δε θα έχει καταφέρει να σχηματίσει ομάδα, δε θα μπορεί να το κάνει!!!

Άλλωστε η διοργανώτρια αρχή της SL2, έχει δώσει διορία μέχρι την Τρίτη 12/10 στον ΑΟΚ, και σε άλλες ομάδες, να παρουσιάσουν τα… δελτία των επαγγελματιών παικτών, αλλιώς δε θα ξαναγίνει κλήρωση και το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει χωρίς αυτόν!

okΑποκλείεται η λύση της Γ’ Εθνικής

Η Καβάλα μέσω του Καναδού, έχει ήδη εκθέσει την κατάσταση στη FIFA, από το βράδυ του Σαββάτου (9/10) και μάλιστα άνοιξε το δρόμο και στις άλλες 5 Ελληνικές ομάδες που έχουν το ίδιο αίτημα και αισιοδοξεί ότι τα επιχειρήματα της θα πείσουν την επιτροπή, προκειμένου να ανοίξει έστω και για ένα πολύ μικρό διάστημα την… πόρτα για να γίνουν οι μεταγραφές! Αν δε συμβεί αυτό, τότε το πιθανότερο είναι η Καβάλα να μη δηλώσει συμμετοχή στη Γ’ Εθνική κατηγορία και να μείνει εκτός, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Αν όμως γίνει η έκπληξη της τελευταίας στιγμής, τότε έστω και στο «παρά πέντε» ο ΑΟΚ θα μπει στο πρωτάθλημα και θα ζητήσει να επαναληφθεί η κλήρωση στη Super League 2. Προκειμένου μάλιστα η ομάδα να είναι έτοιμη να καταθέσει τα δελτία αλλά και να ξεκινήσουν άμεσα οι προπονήσεις, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ειδοποιηθεί ποδοσφαιριστές με τους οποίους υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία να βρεθούν στην Καβάλα.

Όπως και να έχει όμως, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για το «καραβάκι» που στην ουσία τα παίζει όλα, μιας και η εμπειρία του παρελθόντος αλλά και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η FIFA είναι πάρα πολύ φειδωλή σε εξαιρέσεις, ακόμα κι αν οι λόγοι που επικαλούνται οι ομάδες (όπως πχ η Καβάλα) είναι σοβαροί.