«Όχι» από τη FIFA για παράταση των μεταγραφών! Η μόνη ελπίδα έρχεται από τη… Δράμα

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία δε δέχτηκε να ανοίξει το σύστημα tms για να γίνουν μεταγραφές – Τα δελτία των επαγγελματιών της Δόξας, που προτίμησε τη Γ’ Εθνική, μπορεί να σώσουν την παρτίδα

Αρνητική ήταν η απάντηση της FIFA στο αίτημα της Καβάλας για παράταση της μεταγραφικής περιόδου προκειμένου να μπορέσει να συμπληρώσει τον απαραίτητο αριθμό των 9 επαγγελματικών δελτίων για να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Το, ετεροχρονισμένο, αίτημα της ΕΠΟ που κατατέθηκε ύστερα από πολλές πιέσεις του ΑΟΚ και του επενδυτή που βρέθηκε στην Ελβετία δεν έγινε δεκτό και έτσι το αίτημα για κατ’ εξαίρεση άνοιγμα του περίφημου συστήματος tms, μέσω του οποίου εκδίδονται τα επαγγελματικά δελτία δεν πρόκειται να ανοίξει. Μάλιστα το ίδιο συμβαίνει και για τις περιπτώσεις της Ζακύνθου (που δικαιώθηκε από το Διοικητικό Εφετείο), αλλά και του Ασπροπύργου, όπως και της Δόξας Δράμας η οποία διάλεξε να συμμετέχει στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Η κατάσταση για το «καραβάκι» πλέον είναι πολύ δύσκολη και η πιθανότητα να μείνει στην κυριολεξία στον αέρα είναι πιο πιθανή παρά ποτέ, με δεδομένη την απόφαση που είχε παρθεί να τα δώσει όλα για να συμμετέχει στη SL2 και να βγάλει από το κάδρο τη Γ’ Εθνική κατηγορία. Είναι δεδομένο ότι η δικαστική της «μάχη» θα συνεχιστεί και στα διεθνή αθλητικά δικαιοδοτικά όργανα, όπως πχ το CAS, αλλά αυτό θα σημαίνει ότι η όποια προσπάθεια δικαίωσης θα έχει ορίζοντα την επόμενη αγωνιστική περίοδο και όχι τη φετινή.

Οι παίκτες της Δόξας Δράμας

Σ’ αυτό το σημείο πάντως θα πρέπει να τονιστεί ότι μπορεί μεν να έχουν χαθεί όλες οι ελπίδες για (φετινή) δικαίωση, αλλά ήδη από το βράδυ της Δευτέρας υπήρχε ένα σενάριο που έδινε στον ΑΟΚ μια διέξοδο που μπορεί να τον βάλει στη SL2. Το σενάριο αυτό, αν και εκ πρώτης όψεως συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες να υλοποιηθεί, αναφέρει ότι μπορεί το σύστημα των δελτίων να ανοιχτεί από την ΕΠΟ, για τις περιπτώσεις των ποδοσφαιριστών που έμειναν ενώ είχαν υπογράψει επαγγελματικά συμβόλαια, έμειναν ξαφνικά χωρίς ομάδα γιατί αυτή τελικά υποβιβάστηκε. Ο λόγος για τη Δόξα Δράμας που με τον υποβιβασμό της στη Γ’ Εθνική δεν έχει πλέον ΠΑΕ και οι παίκτες της μένουν ελεύθεροι. Γι’ αυτούς λοιπόν μπορεί το tms να «ανοίξει» και ήδη στον ΑΟΚ φαίνεται ότι κοιτούν προς αυτή την κατεύθυνση προκειμένου να αποκτήσουν κάποιους απ’ αυτούς (αν αυτό σταθεί εφικτό) και στα ήδη 7 δελτία που υπάρχουν στην ομάδα να συμπληρωθούν τα νέα και να ξεπεραστεί το όριο των 9 που είναι το μίνιμουμ που απαιτείται από τους κανονισμούς.