ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα: Υπογράφουν 4 παίκτες της Δόξας, αυξάνεται η πίεση στην ΕΠΟ

Στην Καβάλα βρέθηκαν οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της γειτονικής ομάδας προκειμένου να υπογράψουν στο «καραβάκι», έτσι ώστε να ξεπεραστεί ο αριθμός των 9 επαγγελματιών παικτών

Παρά το αρχικό μούδιασμα από τα νέα που ήρθαν από την Ελβετία, στον ΑΟΚ επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα βρεθεί μια λύση που θα του δώσει το δικαίωμα να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Κι αυτό γιατί παραμένει ανοιχτό ακόμα το ενδεχόμενο η ΠΑΕ να μπορέσει να βρει μια… «τρύπα» στο σύστημα και να ανοίξει η πλατφόρμα της έκδοσης των δελτίων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ποδοσφαιριστές της Δόξας Δράμας που έχουν μείνει άνεργοι, από τη στιγμή που η πρώην (πλέον) ομάδα τους δεν υφίσταται ως Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν στην Καβάλα βρίσκονται ήδη 4 ποδοσφαιριστές προκειμένου να υπογράψουν στον ΑΟΚ, ενώ γίνεται προσπάθεια σ’ αυτούς να προστεθεί ακόμα ένας, έτσι ώστε ο αριθμός των επαγγελματικών συμβολαίων που θα έχει η ομάδα να ξεπεράσει κατά πολύ τα 9 που απαιτούνται από τον κανονισμό και να φτάσουν στα 11 ή 12!

«Συμπαραστάτης» και ο ΠΣΑΠ

Μέχρι το απόγευμα της Τρίτης 12/10 δεν ήταν γνωστό αν η ΕΠΟ θα «ανοίξει το σύστημα» για να ολοκληρωθούν αυτές οι «μεταβολές». Η Καβάλα προχωράει όμως τις μεταγραφές προκειμένου να την πιέσει για να τις κάνει δεκτές. Αν αυτό συμβεί τότε θα μπορέσει να ζητήσει να γίνει εκ νέου η κλήρωση του πρωταθλήματος, προκειμένου να συμμετέχει και αυτή! Σ’ αυτή την προσπάθεια μάλιστα αρωγός στο «καραβάκι» είναι και ο ΠΣΑΠ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών) που κι αυτός πιέζει προκειμένου να μη μείνουν «ξεκρέμαστα» κάποια από τα μέλη του!

Θετική εξέλιξη η αναβολή της σέντρας

Θετικό σε ότι αφορά την ύστατη προσπάθεια του ΑΟΚ είναι και το γεγονός ότι αποφασίστηκε να αναβληθεί η σέντρα στο πρωτάθλημα της Super League 2, που είχε οριστεί για τις 17 Οκτωβρίου. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ακόμα λίγος χρόνος προκειμένου να «προσαρμοστούν» έτσι τα πράγματα για να μπορέσει να πετύχει αυτό που θέλει. Μπορεί η αναβολή της σέντρας να μην είχε να κάνει με τη δική του προσπάθεια, όμως αυτό λίγο τον ενδιαφέρει. Αφού κερδήθηκε έστω και λίγος χρόνος, είναι κάτι καλοδεχούμενο απ’ όλες τις απόψεις.

Η ανακοίνωση της Super League 2

Η ανακοίνωση της Λίγκας για την αναβολή της 1ης αγωνιστικής έχει ως εξής: «Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League 2, αναβάλλεται η πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος που ήταν προγραμματισμένη για τις 17 Οκτωβρίου 2021.

Η συγκεκριμένη ομόφωνη απόφαση κρίθηκε επιβεβλημένη από τους εκπροσώπους των 32 ΠΑΕ, προκειμένου να υπάρξει χρόνος για τις απαραίτητες διαδικασίες που χρειάζονται να γίνουν ώστε να υπάρχει βιωσιμότητα στην ομάδες, με τη μορφή που έχει πλέον αποκτήσει η κατηγορία.

Ως εκ τούτου, επιτροπή -που ορίστηκε από το Δ.Σ. και στην οποία εκτός του προεδρείου θα συμμετάσχουν οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Κούγιας, ΠΑΕ Κηφισιά κ. Πρίτσας, ΠΑΕ Ολυμπιακός ΣΦΠ Β΄ κ. Καραπαπάς, ΠΑΕ Παναθηναϊκός Β΄ κ. Παναγιωτίδης- θα ζητήσει ραντεβού με τον καθ΄ ύλην αρμόδιο Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας της χώρας, χωρίς περαιτέρω προβλήματα.

Επίσης με ομόφωνη απόφαση, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει στην αγορά οικίσκων που θα σταλούν στο Ηράκλειο Κρήτης και τους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους στους δυο μεγάλους σεισμούς».