ΠΑΕ ΑΟΚ 1965: Έστειλε 10 δελτία στην ΕΠΟ και περιμένει…

Εν αναμονή της απάντησης της Ομοσπονδίας για το αν θα γίνουν δεκτά είναι όλοι στην ομάδα – Έγινε προσπάθεια να αποκτηθούν και άλλοι παίκτες από τις 9 ομάδες που έχουν ban, αλλά δεν έφερε αποτέλεσμα

Συνεχίζεται η αγωνία στο στρατόπεδο της ομάδας της Καβάλας αναφορικά με το αν τελικά θα αποκτήσει, ή όχι, το δικαίωμα να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Super League 2. Μπορεί η διορία που είχε δώσει η Λίγκα στον ΑΟΚ να έληξε (μέχρι την Τρίτη 12/10), ωστόσο η μεγάλη αναταραχή (βλέπε… μπάχαλο) που επικρατεί στη διοργάνωση δίνει κάποια μικρά περιθώρια στο «καραβάκι» να πείσει την ΕΠΟ να κάνει δεκτά τα δελτία των ποδοσφαιριστών της Δόξας Δράμας, έτσι ώστε να ξεπεραστεί το ελάχιστο όριο των 9 επαγγελματικών συμβολαίων που απαιτείται από τον κανονισμό για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

Πιέσεις…

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΑΟΚ απέστειλε στην ΕΠΟ συνολικά 10 συμβόλαια, 6 από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας και 4 από τους (πρώην) παίκτες της Δόξας Δράμας με τους οποίους επήλθε συμφωνία και υπέγραψαν στην Καβάλα το απόγευμα της Τρίτης, ενώ γίνεται προσπάθεια να κλείσει και ένας ακόμα! Η Ομοσπονδία ακόμα δεν έχει κάνει γνωστό αν θα δεχτεί αυτά τα δελτία (επίσημα τουλάχιστον), ωστόσο όπως έχει τονιστεί και τις προηγούμενες φορές, της ασκούνται πολλές πιέσεις όχι μόνο από την πλευρά της Καβάλας αλλά και του ΠΣΑΠ, που θέλει τα μέλη του που έχουν μείνει χωρίς εργασία να απασχοληθούν σε άλλη ΠΑΕ.

Έριξε κι αλλού «δίχτυα»

Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να τονιστεί ότι τα «δίχτυα» του ΑΟΚ δεν έφτασαν μόνο στη Δράμα, αλλά… απλώθηκαν και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στις 9 ομάδες που λόγω της προσφυγής της Λάρισας (που έγινε δεκτή από το Διοικητικό Εφετείο) απαγορεύτηκε να κάνουν μεταγραφές παικτών άνω των 25 ετών. Το συγκεκριμένο θέμα, μαζί με το τι μέλλει γενέσθαι με το τηλεοπτικό συμβόλαιο, είναι τα δύο μεγάλα «αγκάθια» που απασχολούν τη Λίγκα, η οποία όχι μόνο ανέβαλε την έναρξη το πρωταθλήματος στις 17 Οκτωβρίου, αλλά σε αντίθεση με ότι έκανε τις 3 προηγούμενες φορές (26/9, 3/10 και 10/10) δεν όρισε νέα ημερομηνία για τη σέντρα. Γεγονός που είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί και της μεγάλης αβεβαιότητας!

Ο ΑΟΚ λοιπόν θέλησε να αποκτήσει παίκτες της κατηγορίας «άνω των 25 ετών» απ’ αυτές τις ομάδες, αλλά δεν τα κατάφερε επειδή οι συγκεκριμένοι σύλλογοι δεν τους αφήνουν ελεύθερους εν αναμονή της έφεσης που έχουν ασκήσει με την οποία θέλουν να προσβάλουν την απόφαση που δικαίωνε την ΑΕΛ. Θεωρούν ότι έχουν σοβαρές πιθανότητες να το πετύχουν, και έτσι περιμένουν τις εξελίξεις. Σε περίπτωση που το θέλει λήξει υπέρ του θα έχει ξεπεραστεί ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια και η έναρξη της σαιζόν θα είναι ορατή. Αν όμως η απόφαση δεν αλλάξει θα προκληθεί μεν μεγάλη αναστάτωση, η οποία ωστόσο θα είναι ευνοϊκή για τον ΑΟΚ, δεδομένου ότι θα μείνουν άνεργοι και άλλοι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και η πίεση στην ΕΠΟ να απασχοληθούν σε άλλες ομάδες θα είναι μεγαλύτερη.

Πλέον είναι ξεκάθαρο σε όλους. Αν ο ΑΟΚ δικαιωθεί, αυτό δε θα συμβεί επειδή τα όργανα του ποδοσφαίρου πείστηκαν ότι συνέβη σε βάρος του μια μεγάλη αδικία (διεκδικούσε το πιστοποιητικό συμμετοχής, ενώ η μεταγραφική περίοδος είχε λήξει), αλλά επειδή δε θα θελήσουν να μείνει άνεργος ένας αριθμό Ελλήνων ποδοσφαιριστών!!!