Με 120 ποδηλάτες το Brevet Φίλιπποι 2021

Πλησιάζει η ώρα της εκκίνησης της μεγάλης διοργάνωσης σε μια ιστορική ποδηλατική διαδρομή 210 χλμ που διατρέχει επτά δήμους σε τρεις νομούς του Πάρκου Φιλίππων

Με δυναμική συμμετοχή τουλάχιστον 120 ποδηλατών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16/10 το βραβευμένο -με ασημένιο στα Tourism Awards 2019- Bvevet Φίλιπποι, σε μια ιστορική ποδηλατική διαδρομή 210 χλμ που διατρέχει επτά δήμους σε τρεις νομούς του Πάρκου Φιλίππων.

Το 3ο Bvevet Φίλιπποι 2021, διοργανώνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με την τεχνική υποστήριξη της Επιστημονικής Ομάδας «Οψόμεθα εις Φιλίππους». Οι Συνεργαζόμενοι φορείς είναι δήμοι Αμφίπολης, Καβάλας, και Παγγαίου. Αρωγός της διοργάνωσης το τμήμα ποδηλασίας του ΑΟ Καβάλας.

Το 3ο Brevet Φιλίππων διοργανώνεται και πάλι στην επέτειο της ιστορικής Μάχης των Φιλίππων (του 42 π.Χ.), που έκρινε την τύχη της Δημοκρατίας στην αρχαία Ρώμη και την πορεία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στη συνέχεια, καθιστώντας την περιοχή των Φιλίππων επίκεντρο κοσμογονικών εξελίξεων στον αρχαίο κόσμο. Στόχος η συμβολική σύνδεση των σημαντικών αρχαιολογικών τόπων της περιοχής: των Φιλίππων (ο αρχαιολογικός χώρος των οποίων έχει ήδη χαρακτηριστεί Παγκόσμιο Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO) και της Αμφίπολης, διασχίζοντας κατά σειρά τους δήμους Καβάλας, Δοξάτου, Δράμας, Προσοτσάνης, Νέας Ζίχνης, Αμφίπολης και Παγγαίου (σε συνολικά 20 οικισμούς), με αφετηρία τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και τερματισμό την Πλατεία Πελεκανίδη των Κρηνίδων.

Με γνώμονα την ασφάλεια και την διατήρηση της καλής υγείας όλων των συμμετεχόντων η φετινή διοργάνωση λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα που καθιστούν την διοργάνωση COVID FREE. Συγκεκριμένα όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή αρνητικό test COVID (72 ωρών για pcr – 48 ωρών για rapid test). Το απαραίτητο έγγραφο θα πρέπει να παρουσιάσουν την ημέρα της διοργάνωσης σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή για να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος με το ειδικό application της κυβέρνησης. Επιπλέον, θα τηρούνται οι αποστάσεις και θα γίνεται χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό.

Η φετινή διοργάνωση κάνει δώρο σε 4 συμμετέχοντες αθλητές την ποδηλατική στολή που φτιάχτηκε ειδικά για το Bvevet Φίλιπποι. Το σχέδιο προέκυψε από το παιδικό εργαστήρι που είχε πραγματοποιηθεί στο Bvevet Φίλιπποι 2019 και το σχέδιο αναδείχθηκε μέσω facebook quiz. Στην συνέχεια, βασιζόμενος στην ζωγραφιά το σχεδίασε ο γραφίστας Αλέξανδρος Κόκκας και με την τεχνική υποστήριξη του Σπύρου Κούκου θα παραχθεί από την ισπανική εταιρία GSPORT. Στην κλήρωση συμμετέχουν αποκλειστικά οι συμμετέχοντες αθλητές του Bvevet Φίλιπποι 2021.

Τους ποδηλάτες του Brevet ενισχύουν με τα υπέροχα προϊόντα τους οι χορηγοί: Γυναικείος Παραγωγικός Συνεταιρισμός Κοκκινογείων Δράμας, Εστιατόριο “Ο Ναύτης”, Johnnies’ Beer, Ξηροί Καρποί “Kimis” και το Fresco Bar στη Δράμα.

Ο Μιχάλης Τουμανίδης και το Tooman Factory ετοίμασαν συλλεκτικά μπλουζάκια ειδικά για την διοργάνωση, τα οποία και θα δοθούν μέσω διαγωνισμού στα social media σε 20 τυχερούς.

Χορηγός Οπτικής Επικοινωνίας: Non Stop design studio

Χορηγοί Επικοινωνίας τα εξής ΜΜΕ: ΕΡΤ3, ΕΡΤ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΕΡΤ ΣΕΡΡΕΣ, Kavala News,  Kavala Post, Πρωινή, Evros24.gr, Kavala Portal, Εφημερίδα Θασιακή, Ραδιόφωνο Kavala News 102.8, Ραδιόφωνο NRG 98.5, Ραδιόφωνο ΠΡΩΙΝΗ

Στοιχεία Επικοινωνίας:
Facebook -> https://www.facebook.com/brevetphilippi
Instagram -> https://www.instagram.com/brevetphilippi
ΥοuTube -> https://www.youtube.com/channel/UCEFx0IrhAmKYYClxv9kflCg
Ιστοσελίδα -> http://www.brevetphilippi.com
Video promo 2021 -> BREVET ΦΙΛΙΠΠΟΙ 2021

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Υπεύθυνο της διοργάνωσης, εκ μέρους της Επιστημονικής Ομάδας «Οψόμεθα εις Φιλίππους» Γιάννη Γκίκα:  6945047925 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]