Η «RC Kavala Acro Team» εντυπωσίασε μπροστά σε κοινό 20.000 θεατών [φωτογραφίες]

Η Καβαλιώτικη οικογενειακή ομάδα αερομοντελισμού, που ειδικεύεται στον ακροβατικό αερομοντελισμό, κέρδισε για ακόμα μια χρονιά το κοινό στην Athens Flying Week στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας

Εφτασε η ώρα να γνωρίσετε την μοναδική οικογενειακή ομάδα αερομοντελισμού που ειδικεύεται στον ακροβατικό αερομοντελισμό, φτιάχνει δηλαδή αερομοντέλα μεγάλου μεγέθους και έχει ως έδρα της από το 2013 την όμορφη πόλη της Καβάλας.

Ένας πατέρας, δύο γιοι και ένας θείος, που, παρά τις διαφορετικές ζωές τους, μοιράζονται ένα κοινό πάθος: το πάθος για τον αερομοντελισμό και γενικότερα την αεροπορική ιδέα. Τα μέλη αυτής της κάπως ξεχωριστής οικογένειας απαρτίζουν την μοναδική ομάδα αυτού του είδους στην Ελλάδα.

Οι τέσσερις τους μαζί κέρδισαν για άλλη μια χρονιά φέτος το κοινό, που είχε την ευκαιρία, να βρεθεί στην Athens Flying Week στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας. Η ακροβατική «RC Kavala Acro Team» που επανασυστήθηκε μετά την εποχή της πανδημίας μπροστά σε περίπου 20.000 θεατές στο «σπίτι» των γαλλικών μαχητικών της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, είναι έτοιμη να μοιραστεί με το κοινό τη δουλειά, το πάθος της και κυρίως την αγάπη της για αυτό το όμορφο θέαμα.

Στην Athens Flying Week 2021 συμμετείχαν με στατική έκθεση δύο ακροβατικών αερομοντέλων στο δικό τους όμορφο περίπτερο και πραγματοποίησαν πτήση με το μεγαλύτερο εκ των δύο, εφοδιασμένο με σύστημα καπνού και καπνογόνα στα ακροπτερύγια, ανοίγοντας πρώτοι το πτητικό πρόγραμμα. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη.

Τους επισκέφθηκαν Έλληνες και αλλοδαποί spotters, αερομοντελιστές από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και παραχώρησαν συνεντεύξεις σε δημοσιογράφους καθώς και σε YouTubers. Την ίδια ώρα αναρίθμητοι θεατές πολλοί συνοδευόμενοι από τα μικρότερα ή μεγαλύτερα παιδιά τους, πόζαραν με τα μέλη της ομάδας και φωτογραφήθηκαν με τα αερομοντέλα.

Ξεχωριστή ήταν και η συνάντηση της RC Kavala Acro Team με το χειριστή της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων «Δαίδαλος» της Πολεμικής Αεροπορίας, στον οποίο εξήγησαν τον τρόπο λειτουργίας των αερομοντέλων τους και ο οποίος στην συνέχεια ξενάγησε την ομάδα στο δικό του αεροσκάφος. Δεν έλειψε και η ανταλλαγή απόψεων με το χειριστή της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων «Ζεύς». Ενδιαφέρουσα ήταν και η γνωριμία με τον Αντιπρόεδρο του Ιδρύματος «Ίκαρος», ο οποίος ανέλαβε την ανακατασκευή του Ελληνικού Spitfire, ενώ από την πλευρά των διοργανωτών η φιλοξενία ήταν εξαιρετικά θερμή με τον εκφωνητή να παρουσιάζει την ομάδα στο κοινό και να εξηγεί την αγάπη της «RC Kavala Acro Team», όχι μόνο για τον αερομοντελισμό αλλά και για την αεροπορική ιδέα.

Η ομάδα κατάφερε να συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς δεν είναι μόνο μια δεμένη «παρέα» με επαγγελματική προσέγγιση και πάθος, αλλά και ένα δυναμικό σύνολο, τα μέλη του οποίου, μοιράζονται ακόμη και το ίδιο DNA! Ελιγμοί, μανούβρες και απίστευτη ταχύτητα μερικές εκατοντάδες μέτρα πάνω από το έδαφος με τα εντυπωσιακά τους αερομοντέλα; Εύκολο, αφού είναι η ειδικότητα τους! Τα σχέδια τους; Φτάνουν στον… ουρανό!

Πάμε να τους γνωρίσουμε:

Σωκράτης Κατσούλης

Ο Νο 1 χειριστής της ομάδος ασχολείται με τον αερομοντελισμό από την ηλικία των 8 ετών. Με διαρκή προπόνηση και αγάπη για αυτό το χόμπι, ειδικεύεται στον τομέα των 3D ακροβατικών. Η πρακτική του άσκηση περιλαμβάνει νέους ελιγμούς ή βελτίωση παλιών κλασικών μοτίβων. Πιστεύει ακράδαντα ότι είναι ένα χόμπι το οποίο απαιτεί πολλή εξάσκηση, υπομονή και επιμονή και δεν μπορεί να φανταστεί κάτι πιο συναρπαστικό για να αφοσιωθεί. Μουσική και γυμναστική συμπληρώνουν τα χόμπι του.

Αχιλλέας Κατσούλης

Ο Νο 2 χειριστής της ομάδος. Σε ηλικία 8 ετών ξεκίνησε να χειρίζεται το πρώτο του εκπαιδευτικό αερομοντέλο. Διαθέτει χειριστική δεινότητα, η οποία του επιτρέπει να εκτελεί ακροβατικούς ελιγμούς ακριβείας με ιδιαίτερη αγάπη σε ακροβατικές πτήσεις μιμούμενος τα πραγματικά αεροσκάφη. Ιδιαίτερα ικανός μηχανικός με έμφαση στον αυτοσχεδιασμό και εξαιρετικά παραγωγικός, είναι για τον πατέρα του το «δεξί χέρι» του και περνά μαζί του γόνιμες ώρες στο εργαστήριο της ομάδας, διατηρώντας το στόλο των μοντέλων σε άριστη κατάσταση. Άθληση και όμορφες μελωδίες είναι αυτό που τον συντροφεύει στην καθημερινότητα.

Δημήτριος Κατσούλης

Η πρώτη του επαφή με τον μοντελισμό ήταν το 1974 με πλαστικά μοντέλα αεροπλάνων, αλλά το 1979 μεταπήδησε στον κόσμο της αερομοντελισμού, με το Junior 100 της εταιρείας O.K Pilot, να λειτουργεί ως μοντέλο εισόδου. Με τον μικρότερο αδερφό του Κωνσταντίνο να λειτουργεί ως πολύτιμος βοηθός, συνεχίζει μέχρι σήμερα να ασχολείται με το αγαπημένο του χόμπι με το ίδιο πάθος όπως αυτό της πρώτης ημέρας. Στις ημέρες μας, εκτός από έμπειρος χειριστής και εκπαιδευτής σε νεότερους πιλότους, είναι ο Mr Q (!) της ομάδας, o… «αρχιμηχανικός» της. Ποδηλασία και ζωγραφική συμπληρώνουν τα χόμπι του.

Κωνσταντίνος Κατσούλης

Για πρώτη φορά ασχολήθηκε με τον αερομοντελισμό το 1979 παρακολουθώντας και βοηθώντας τον μεγαλύτερο αδελφό του, Δημήτρη. Η συμμετοχή του στην ομάδα επικεντρώνεται κυρίως στην πλευρά του εφοδιασμού, υποστηρίζοντας την ομάδα με ότι χρειάζεται, όπως νέες ιδέες, αεροσκάφη, κινητήρες, ηλεκτρονικά, αξεσουάρ κλπ, προσπαθώντας να βρει τις καλύτερες πηγές και στις καλύτερες τιμές από όλον τον κόσμο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα άλλα μέλη της Ομάδας του απένειμαν τον… τίτλο του «Υπεύθυνου Εφοδιασμού». Ταξίδια και διάβασμα είναι οι άλλες αγαπημένες του ασχολίες.

Πηγή: parallaximag.gr