Βυζάντιο Κοκκινοχώματος: Πάει στην ΕΠΟ για την αναβολή του αγώνα με τον Βύρωνα

Ανακοίνωση της διοίκησης του συλλόγου, με αιχμές κατά του διαιτητή και των φιλοξενούμενων – Καλεί την ΕΠΣΚ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων

Εντονη είναι η δυσφορία του Βυζάντιου Κοκκινοχώματος για την απόφαση του διαιτητή της αναμέτρησης με τον Βύρωνα, το απόγευμα του Σαββάτου (16/10) να αναβάλει τον προγραμματισμένο αγώνα για την 4η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣΚ, λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου. Στο Κοκκινόχωμα ισχυρίζονται ότι το γήπεδο ήταν κατάλληλο για να παιχτεί ποδόσφαιρο, ενώ χαρακτηρίζουν τον διαιτητή Αναγνωστόπουλο ως εκτελεστικό όργανο και αφήνουν αιχμές για το Βύρωνα.

Η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά:

«Χθες γίναμε μάρτυρες του άμοιρου Ελληνικού ποδοσφαίρου! Αφού όλες οι υπόλοιπες ομάδες της Α κατηγορίας περίμεναν, με την έναρξή του πρωταθλήματος, αν ο Βύρων αγωνιστεί στην Γ’ Εθνική, αλλάζοντας όλο τον προγραμματισμό των ομάδων, ήρθε η σειρά μας να υποστούμε τις συνέπειες αυτής της απόφασης για την διεξαγωγή του αγώνα ! Από την στιγμή που δεν έγινε δεκτό από εμάς το αίτημα της αντίπαλης ομάδας, για αλλαγή ημερομηνίας ζήσαμε στο πετσί μας την απόλυτη κοροϊδία.

Μετά από έναν χρόνο πανδημίας και διακοπής όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων αντί να χαρούμε την επιστροφή των ομάδων ασχολούμαστε με εξωγενείς παράγοντες!

Σε ένα γήπεδο που ήταν κατάλληλο να διεξαχθεί ποδόσφαιρο (ελέγχθηκε από τον διαιτητή και βγήκαν οι ομάδες για το καθιερωμένο ζέσταμα) πάρθηκε “ξαφνικά” η απόφαση από τον διαιτητή (εκτελεστικό όργανο) να μην διεξαχθεί ο αγώνας ενώ ο κόσμος είχε πάρει ήδη θέση στις κερκίδες και απορούσε με αυτή την απόφαση! Οι μόνοι που δεν αντέδρασαν ήταν οι διοικούντες του Βύρωνα του οποίους αναζητούσε ο διαιτητής ένα 15λεπτο πριν την έναρξη!

Καλούμε, ως ένας από τούς ιστορικότερους συλλόγους στην Καβάλα, την ΕΠΣ Καβάλας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων!

Υ Γ 1: Αν όντως τίθεται θέμα ακεραιότητας των ποδοσφαιριστών είμαστε μαζί σας και σας καλούμε να διακόψετε το πρωτάθλημα για τουλάχιστον 2 μήνες γιατί ξεκάθαρα το γήπεδο μας θα είναι σε χειρότερη κατάσταση από τη χθεσινή. Ίσως και για τα άλλα γήπεδα να συμβεί αυτό.

ΥΓ 2: Θα σταλεί στην ΕΠΟ επιστολή, με φωτογραφίες της χθεσινής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου!

ΥΓ 3: Από τα video και τις φωτογραφίες των δημοσιογράφων  κ. Τσούτσα και κ. Πατσίδη προκύπτει ότι δεν υπήρχε λόγος αναβολής του αγώνα σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο διαιτητής στο ΦΑ. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει αιτία αναβολής του αγώνα όπως αυτές αναφέρονται αναλυτικά στον ΚΑΠ , ούτε πραγματική αδυναμία διεξαγωγής του από τον διαιτητή. Αναφέρεται δε ότι οι δύο ομάδες βρίσκονταν επί 30 και πλέον λεπτά στον αγωνιστικό χώρο κάνοντας το απαραίτητο ζέσταμα και κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε για ακαταλληλότητα και κίνδυνο τραυματισμού εξ αιτίας του αγωνιστικού χώρου. Για όλους τους παραπάνω λόγους διαμαρτυρόμαστε για την αναβολή του αγώνα…