«Υβριδικά» σκακιστικά πρωταθλήματα: Από την Καβάλα σε όλη την Ευρώπη

6 νεαροί σκακιστές από την ΑΜΘ, 3 από Καβάλα και ένας από Δράμα, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη δίνουν διαδικτυακούς αγώνες σκάκι από το Εντευκτήριο του Σκακιστικού Ομίλου

Από 15 έως 21 Οκτωβρίου διεξάγονται τα Ευρωπαϊκά «Υβριδικά» Σκακιστικά Πρωταθλήματα Νέων και Παίδων σε 7 κατηγορίες για τα αγόρια και 7 κατηγορίες για τα κορίτσια (20, 18, 16, 14, 12, 10 και 8 ετών). Οι συμμετέχοντες από την Ελλάδα αγωνίζονται διαδικτυακά από 5 πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χανιά και Καβάλα). Στο Εντευκτήριο του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας αγωνίζονται 6 παιδιά από την ΕΣΣΑΜΘ, 3 από Καβάλα οι Θεοδωρίδης (Κ12), Μερκουρόπουλος και Παπακυριακού (Κ10), από Δράμα ο Καζάκος (Κ18), από Ξάνθη ο Καρακασίδης (Κ12) και από Αλεξανδρούπολη η Μπλίτσα (Κ14). Οι αγώνες εποπτεύονται από τοπικό διαιτητή αλλά ελέγχονται και με κάμερες κεντρικά από Ευρωπαίο επικεφαλής διαιτητή.

Προκριματικοί Κυπέλλου Ελλάδος

Εν τω μεταξύ, οι προκριματικοί αγώνες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης για το Πανελλήνιο Ομαδικό Κύπελλο θα διεξαχθούν από 24 Οκτωβρίου έως 21 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή 12 ομάδων και σύστημα νοκ-άουτ. Η Κυπελλούχος ομάδα ΑΜΘ προκρίνεται στην φάση των μπαράζ (16 ομάδες) και θα αγωνιστεί στις 28/11/2021 στη Θεσσαλονίκη με την περσινή Κυπελλούχο Ελλάδας ομάδα της ΕΣ Θεσσαλονίκης.