Νίκος Πενταζίδης: Στο 4ο δεκάλεπτο, με τη Δάφνη, δεχτήκαμε μόλις 5 πόντους

Ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ της Καβάλας μιλάει για τη μεγάλη νίκη στην Αθήνα επί της Δάφνης Δαφνίου

Μεγάλη ικανοποίηση επικρατεί στην ομάδα μπάσκετ της Καβάλας από τη νίκη της στον αγώνα του Σαββάτου (16/10) με τη Δάφνη Δαφνίου στην Αθήνα με 67-89, για τη 2η αγωνιστική της Α2 Εθνικής, που στην ουσία ήταν η πρεμιέρα της διοργάνωσης, μιας και η 1η αγωνιστική «μετακινήθηκε» σε άλλη ημερομηνία.

Μιλώντας για την εξαιρετική εμφάνιση και τη νίκη ο προπονητής του συλλόγου Νίκος Πενταζίδης τόνισε ότι «το παιχνίδι είχε δύο εικόνες. Στο 1ο μέρος δεν ήμασταν συγκροτημένοι στην άμυνα με αποτέλεσμα να δεχτούμε 46 πόντους, που είναι πάρα πολλοί, ενώ στην επίθεση σταθήκαμε καλά. Στην επανάληψη μπήκαμε πιο δυναμικά, περιορίσαμε τους γηπεδούχους και στην ουσία η άμυνας μας «έκλεισε» με αποκορύφωμα το 4ο δεκάλεπτο που δεχτήκαμε μόλις 5 πόντους»!

Η αποστολή της Καβάλας ήταν πιο δύσκολη στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεδομένου ότι δεν ήταν δυνατόν να γίνει σκάουτινγκ για τον αντίπαλο. Ο κόουτς της Ένωσης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «στην ουσία δεν ξέραμε καλά τον αντίπαλο και δε γνωρίζαμε τι μπορεί να κάνει. Κι αυτό γιατί δεν είχε δώσει πολλά φιλικά παιχνίδια με αποτέλεσμα να μην έχουμε μια καθαρή εικόνα για τις δυνατότητες του. Τα καταφέραμε όμως, κυρίως λόγω της εξαιρετικής παρουσίας μας στην άμυνα στο 2ο μέρος, αλλά και την καλή εικόνα που είχαμε στην επίθεση και στα 2 μέρη της αναμέτρησης».

Πλέον η ομάδα έχει ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία της για το επόμενο παιχνίδι του πρωταθλήματος, που θα είναι το πρώτο φετινό εντός έδρας, κόντρα στη φορμαρισμένη ομάδα του Αμαρουσίου.