Τάκης Μπαλτάκος: Ο πρώτος στόχος επιτεύχθηκε, πάμε τώρα για τον δεύτερο που είναι τα δελτία των παικτών

Ο νομικός εκπρόσωπος του ΑΟΚ στην Αθήνα μιλάει για την απόφαση να συμπεριληφθεί η ομάδα στην κλήρωση της Super League 2 αλλά και το επόμενο εμπόδιο που έχει να αντιμετωπίσει

Για την απόφαση που όχι μόνο κράτησε στη ζωή τον ΑΟΚ αλλά και του έδωσε ελπίδες ότι, έστω και την τελευταία στιγμή, θα πάρει αυτό που αξίζει δηλαδή θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Super League 2, μίλησε στον Alpha Radio 88.6 ο Τάκης Μπαλτάκος.

Αρχικά ο νομικός εκπρόσωπος της Καβάλας στην Αθήνα επισήμανε ότι η ομάδα συμπεριλήφθηκε τελικά στην κλήρωση του πρωταθλήματος, ύστερα από τη δικαίωση της Ζακύνθου στο διαιτητικό δικαστήριο. «Οι περιπτώσεις της Καβάλας και της Ζακύνθου ήταν οι ίδιες και έτσι η Λίγκα, προκειμένου να μη δημιουργηθούν νέες καθυστερήσεις (αφού και ο ΑΟΚ θα έκανε προσφυγή στο ίδιο δικαστήριο), αποφάσισε να συμπεριλάβει και την ομάδα μας στη νέα κλήρωση» ανέφερε και συνέχισε λέγοντας ότι «πλέον πετύχαμε τον πρώτο στόχο μας, αλλά πλέον υπάρχει και ένα μεγαλύτερο εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσουμε και αυτό είναι της έγκρισης των δελτίων των ποδοσφαιριστών μας για να παίξουν στο πρωτάθλημα».

Περιμένοντας την ΕΙΜ…

Ο ΑΟΚ έχει καταθέσει προσφυγή στην Επιτροπή Ιδιότητας και Μετεγγραφών (ΕΙΜ) της ΕΠΟ και πιέζει το θέμα του να συζητηθεί στη συνεδρίαση της την Τρίτη (2/11). Αν τελικά συζητηθεί και η απάντηση είναι θετική, η ομάδα θα συμμετέχει κανονικά στο πρωτάθλημα, αν όμως είναι αρνητική τότε θα ξεκινήσει ένας νέος κύκλος δικαστικών αγώνων, αφού με το απορριπτικό «χαρτί» η ομάδα θα προσφύγει στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ.

Στο νομικό επιτελείο της ΠΑΕ επικρατεί αισιοδοξία ότι η έκβαση της προσπάθειας της θα θετική, γι’ αυτό και γίνονται σκέψεις και για την «επόμενη ημέρα», δηλαδή την εποχή που στην ομάδα θα ασχολούνται μόνο με τα αθλητικά και όχι με τα… νομικά! Σ’ αυτό το σημείο ο κ. Μπαλτάκος αναφέρει ότι «η ομάδα της Καβάλας δεν έχει κάνει προετοιμασία και δεν μπορεί να ξεκινήσει να παίζει το ερχόμενο Σάββατο με προετοιμασία μηδέν, όταν οι άλλοι έχουν προετοιμαστεί μήνες πρίν. Το θέμα θα το θέσουμε στην Super League 2 έτσι ώστε να δοθεί ο χρόνος προετοιμασίας στην ομάδα».