ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Περιμένοντας την Επιτροπή Ιδιότητας και Μετεγγραφών…

Η απόφαση της ΕΙΜ της ΕΠΟ θα καθορίσει τις επόμενες κινήσεις στον δρόμο προς την τελική δικαίωση

Τις εξελίξεις στην ΕΙΜ (Επιτροπή Ιδιότητας και Μετεγγραφών) της ΕΠΟ περιμένουν στην ομάδα της Καβάλας προκειμένου να προγραμματίσουν τις κινήσεις τους απ’ εδώ και πέρα με τις οποίες θα εξασφαλιστεί η συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Super League 2. Όπως έχει τονιστεί και τις προηγούμενες ημέρες, ο ΑΟΚ θα επιδιώξει να «περάσει» τα δελτία του από τη συγκεκριμένη επιτροπή για να μπορέσει να… μπει επιτέλους στο γήπεδο, έστω και με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που θα έχει στη σύνθεση του, οι οποίοι μπορεί να πλαισιωθούν και με κάποιους έμπειρους! Αν το πετύχει, θα ζητήσει αμέσως να εξαιρεθεί από τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, λόγω του γεγονότος ότι δεν θα έχει κάνει προετοιμασία. Κι όλα αυτά στην προσπάθεια του να «κερδίσει χρόνο» και να φτάσει όσο το δυνατόν πιο κοντά στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, οπότε και είναι σίγουρο ότι θα είναι… πρωταγωνιστής.

Θα ζητήσει παράταση αν πάρει το «πράσινο φως»

Μέχρι τότε όμως (αν και εφόσον έχει το «οκ» της ΕΙΜ) είναι σίγουρο ότι θα αποτελεί τον «αδύναμο κρίκο» του πρωταθλήματος. Σύμφωνα με το αγωνιστικό καλεντάρι που εκδόθηκε από τη Super League 2, και με την προϋπόθεση ότι η περίοδος θα ξεκινήσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 6-7 Νοεμβρίου, μέχρι το τέλος του 2021 (δηλαδή μέχρι την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου) θα διεξαχθούν 10 αγωνιστικές. Στο διάστημα αυτό λοιπόν ο ΑΟΚ, που θα δώσει 9 αγώνες μιας και την 6η αγωνιστική θα έχει ρεπό, θα είναι «εκτεθειμένος» γι’ αυτό και αν καταφέρει να μειώσει έστω και στο μισό αυτή την… έκθεση θα είναι κέρδος.

Σε ότι αφορά δε, το ερώτημα αν θα το αίτημα του θα γίνει δεκτό, η απάντηση είναι ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες, γιατί η δικαιολογία είναι απολύτως βάσιμη αλλά και γιατί δεν θα είναι η πρώτη φορά που ομάδες που ξεκινούν (για αντικειμενικούς λόγους) αργά την προετοιμασία τους, ζητούν και παίρνουν μια παράταση! Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε το παράδειγμα της Δόξας Δράμας και του Λεβαδειακού, που το 2011 βρέθηκαν ξαφνικά από τη Β’ Εθνική στη Super League, εξαιτίας της «εκπαραθύρωσης» της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου από τη Λίγκα, από τον τότε ανεκδιήγητο Υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο, που θεωρούσε ότι με τον τρόπο αυτό «καθάριζε» το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Τότε λοιπόν, όταν η Καβάλα αγωνιζόταν στην Δ’ Εθνική και ο Βόλος ήταν εκτός δράσης για ένα χρόνο, Δόξα και Λειβαδιά μπήκαν στο πρωτάθλημα από την 5η αγωνιστική!

Στο διαιτητικό αν ο μη γένοιτο…

Αν ο μη γένοιτο, η ΕΙΜ απαντήσει αρνητικά στο αίτημα της Καβάλας, τότε θα ξεκινήσει ένας νέος δικαστικός αγώνας, που θα επιφέρει και νέα αναβολής της σέντρας στη SL 2. Ο ΑΟΚ, έχοντας την απορριπτική απόφαση της συγκεκριμένης επιτροπής της Ομοσπονδίας, θα προσφύγει στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ ζητώντας να γίνουν δεκτά τα δελτία που έχει καταθέσει. Μάλιστα η καθυστέρηση θα είναι μεγαλύτερη από ότι μπορεί κανείς να υπολογίζει, μιας και η θητεία του διαιτητικού δικαστηρίου έληξε στις 31 Οκτωβρίου και επομένως χρειάζεται ένα χρονικό περιθώριο για να κινηθούν οι νόμιμες και απαραίτητες διαδικασίες για την επανασύσταση του, οπότε ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τι πρόκειται να συμβεί…