Καβάλα: Η καρδιά του Motocross θα χτυπήσει στις Κρηνίδες [φωτογραφίες]

Όλα έτοιμα για τον τελευταίο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος -τον πρώτο επίσημο αγώνα στη νέα πίστα στις Κρηνίδες- με τη συμμετοχή των αθλητών να αποτελεί και έναν ελάχιστο φόρο τιμής στον αδικοχαμένο πρωταθλητή Αλέξανδρο Γεωργαντά

Συνεχίζονται και ολοκληρώνονται οι τελευταίες εργασίες στη νέα πίστα Motocross στις Κρηνίδες που θα φιλοξενήσει στις 20 και 21 Νοεμβρίου 2021 τον τελευταίο αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος. Η νέα πίστα Motocross που κατασκευάστηκε με πολύ κόπο από μια μικρή ομάδα ανθρώπων που ασχολούνται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αποτελεί πλέον ένα σημείο έλξης κι ένα ισχυρό αθλητικό συγκριτικό πλεονέκτημα για την ευρύτερη περιοχή του νομού Καβάλας.

Πρόκειται για τον πρώτο ουσιαστικά επίσημο αγώνα που λαμβάνει χώρα στη νέα πίστα και γίνεται υπό τη σκιά του θανάτου του Έλληνα νεαρού πρωταθλητή, Αλέξανδρου Γεωργαντά. Ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς «έφυγε» από την ζωή στις 4 Νοεμβρίου 2021 έχοντας παλέψει επί δεκαεννιά ημέρες στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου όπου μεταφέρθηκε στις 17 Οκτωβρίου 2021, όταν και συνέβη το σοβαρό ατύχημα κατά τον αγώνα της MX2 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MX που διεξαγόταν στα Γιαννιτσά. Ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς ήταν 27 ετών, ιδιαίτερα αγαπητός σε όλη την κοινότητα του ελληνικού motocross.

Παρά τις αντιδράσεις από τους αθλητές η Ομοσπονδία έδωσε το «πράσινο φως» για τη διεξαγωγή του αγώνα, οι προετοιμασίες του οποίου ξεκίνησαν πολύ πριν συμβεί το ατύχημα που κόστισε τη ζωή του Αλέξανδρου.

Η διοίκηση του Α.Μ.Ο. Κρηνίδων, μέσω διαδικτυακής ανακοίνωσης, καλεί  όλους τους αθλητές του motocross να παραστούν στον τελευταίο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στις Κρηνίδες στις 21 Νοεμβρίου 2021 και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, ως ελάχιστο φόρο τιμής στον αδικοχαμένο πρωταθλητή Αλέξανδρο Γεωργαντά.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο γεγονός που λαμβάνει χώρα στην Π.Ε. Καβάλας και εγκαινιάζει μια σειρά αθλητικών γεγονότων που θα γίνονται στην συγκεκριμένη περιοχή με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων αθλητών. Την πρώτη μέρα, 20 Νοεμβρίου 2021 θα πραγματοποιηθούν οι χρονομετρημένες δοκιμές των αθλητών και θα ακολουθήσει στις 21 Νοεμβρίου 2021 (περίπου στις 9 το πρωί η έναρξη) ο 6ος αγώνας πρωταθλήματος.