ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Το (κοινό) μυστικό που αποκαλύφθηκε ταυτόχρονα, από πρόεδρο και γενικό αρχηγό…

Λίγες ημέρες πριν η ομάδα μπει στο γήπεδο, ο Σταύρος Κούρος και ο Γιώργος Μανάφης έκαναν γνωστό ότι αυτή θα αποτελείται από μόνο 3 ποδοσφαιριστές και ότι οι υπόλοιποι είναι αθλητές μπάσκετ και κικ-μποξινγκ

Η είδηση πήρε πολύ γρήγορα διαστάσεις και σχολιάστηκε δεόντως όχι μόνο από τον αθλητικό τύπο, αλλά απ’ όλα σχεδόν τα ειδησεογραφικά μέσα της χώρας, ενώ δεν αποκλείεται να την δούμε και στο… διεθνές «στερέωμα»!

Ο ΑΟΚ λοιπόν θα παρουσιαστεί στο πρωτάθλημα της Super League 2 με 16 νεαρούς ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων μόλις οι 3 είναι ποδοσφαιριστές και οι υπόλοιποι 13 είναι αθλητές του μπάσκετ και του κικ-μποξινγκ, που (όπως τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας τους) ασχολούνται και με το ποδόσφαιρο!!!

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, κι αν στη μεταξύ δεν σημειωθεί και κάποια έκπληξη – καθυστέρηση, η ομάδα θα κάνει το ντεμπούτο της την προσεχή Κυριακή στην Κατερίνη κόντρα στον Πιερικό για την 3η αγωνιστική, με τη συγκεκριμένη σύνθεση όχι φυσικά γιατί αυτό θέλει αλλά γιατί πολύ απλά γιατί δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά!

Οι 3 ποδοσφαιριστές

Για όσους παρακολουθούσαν στενά τα πράγματα στον ΑΟΚ, η κατάσταση αυτή αποτελούσε κοινό μυστικό, από την στιγμή που ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος και αναφέρει ότι η ομάδα δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ποδοσφαιριστές με επαγγελματικό δελτίο, μέχρι την εμβόλιμη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου! Αν ήθελε να συμμετέχει στη διοργάνωση θα έπρεπε να βρει ερασιτέχνες, οι οποίοι μάλιστα θα ήταν διατεθειμένοι να μείνουν εκτός δράσης, αν η ομάδα δεν κατάφερνε συμμετάσχει στο πρωτάθλημα. Θα έπρεπε δηλαδή να ρισκάρουν! Όπως αποδείχτηκε μόνο 3 αποφάσισαν να ακολουθήσουν αυτό το «μονοπάτι», ενώ οι υπόλοιποι αναζήτησαν ποδοσφαιρική «στέγη» σε άλλους συλλόγους, κάτι που ήταν θεμιτό και λογικό!

Οι 3 που έμειναν είναι ο 19χρονος Κώστας Παπαποστόλου, που είναι και ο μοναδικός τερματοφύλακας της ομάδας, ο 18χρονος μέσος Ανδρέας Γιαννακός και ο 17χρονος στόπερ Βαγγέλης Θαλασσινός. Όλοι οι άλλοι «επιστρατεύτηκαν» με στόχο να κρατήσουν ψηλά τη σημαία του ΑΟΚ, και είναι ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα που θα φέρουν, είναι σίγουρο ότι θα το πετύχουν.

Οι δηλώσεις Κούρου και Μανάφη

Αυτή η… ιδιόμορφη κατάσταση λοιπόν ήταν γνωστή σε όλους όσους «παροικούσαν στην Ιερουσαλήμ», ωστόσο δεν είχε βγει προς τα έξω, ειδικά τις ημέρες που ήταν «ανοιχτό» το θέμα των δελτίων. Τώρα όμως που υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι η ΕΠΟ θα συμμορφωθεί με την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου και συνεπώς επίκειται η… κάθοδος στο γήπεδο, παρουσιάζεται η πραγματική εικόνα με δηλώσεις και συνεντεύξεις τόσο του προέδρου Σταύρου Κούρου στο όσο και του γενικού αρχηγού Γιώργου Μανάφη. Ο πρώτος είπε στο Sport 24.gr ότι «οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές βγάζουν δελτίο για πρώτη φορά, καθώς ασχολούνταν ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο. Οι περισσότεροι από αυτούς ασχολούνται με το μπάσκετ, το Kickboxing ταυτόχρονα με το ποδόσφαιρο», ενώ ο δεύτερος μιλώντας στο metrosport.gr ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι «από τους 16 αθλητές, οι τρεις είναι ποδοσφαιριστές. Οι άλλοι είναι απλά Καβαλιώτες και θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα. Θα πάμε έτσι μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου για να μην τρώμε μείον βαθμούς, όταν και θα μπορούμε να κάνουμε ξανά μεταγραφές».