ΠΑΕ ΑΟ Καβάλας 1965: Ούτε ντροπή ούτε διακωμώδηση της ομάδας! Μόνο περηφάνια για την προσπάθειά μας

Η ανακοίνωση – απάντηση της διοίκησης στα σχόλια που ακούστηκαν εντός και εκτός Καβάλας, μετά τη δημοσιοποίηση της σύνθεσης του ΑΟΚ που θα «κατέβει» στο πρωτάθλημα της Super League 2

Aπαντήσεις στα διάφορά σχόλια που ακούστηκαν εκτός και (κυρίως) εντός Καβάλας αναφορικά με την αποκάλυψη ότι η ομάδα του ΑΟΚ που θα παρουσιαστεί στο πρωτάθλημα της Super League 2, θα αποτελείται από νεαρά παιδιά που ασχολούνταν με το μπάσκετ και το κικ μπόξινγκ (εκτός από 3 ποδοσφαιριστές), δίνει με ανακοίνωση της η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΟΚ 1965.

Στην ανακοίνωση αυτή, αφού επαναλαμβάνονται όλα όσα συνέβησαν και έφεραν την ομάδα να μην μπορεί να κάνει μεταγραφές επαγγελματιών παικτών, τονίζεται ότι κάποιοι συμπεριφέρονται και σχολιάζουν σα να έχουν ανακαλύψει την… Αμερική, εννοώντας φυσικά ότι έκαναν πως δε γνώριζαν τι προηγήθηκε και πως οδηγήθηκε η διοίκηση σ’ αυτή τη λύση, που στην ουσία ήταν και η μοναδική που υπήρχε. Κι αυτό γιατί, παρά τις προσπάθειες που έγιναν, δεν άνοιξε κανένα απολύτως παράθυρο για τη χρησιμοποίηση έστω των παικτών της ομάδας από τα τμήματα υποδομής!

Συνεπώς οι αναφορές για «διακωμώδηση» της ομάδας και «ντροπή» για όλα όσα συμβαίνουν δεν αγγίζουν τους διοικούντες που δηλώνουν μάλιστα υπερήφανοι για όλη την προσπάθεια που έγινε.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της διοίκησης της ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965:

«Στόχος δικός μας είναι να γίνουμε υπόδειγμα συλλόγου, αλλά χρειαζόμαστε τον απαραίτητο χρόνο, αυτόν που μας στέρησαν»

«Από εχθές το απόγευμα σε διάφορα ΜΜΕ υπάρχουν σχόλια γύρω από μερικές δηλώσεις του Γενικού Αρχηγού της ομάδας μας, Γιώργου Μανάφη, για τους Ερασιτέχνες Αθλητές που θα στελεχώσουν το ρόστερ της ομάδας μας στο ξεκίνημα της Super League 2.

Όσοι ακολουθούν την προσπάθεια μας από τον Αύγουστο γνωρίζουν ότι κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν ώστε να ανατρέψουμε την εις βάρος μας κατάσταση σε πολλά και διάφορα μέτωπα και τελικά η ομάδα της πόλης μας να καταφέρει να κατακτήσει το  δικαίωμα που κέρδισε πέρυσι μέσα στους αγωνιστικούς χώρους της Football League, την συμμετοχή της στην Super League 2.

Κάποιοι παρ’ όλα αυτά εχθές αντέδρασαν λες και ανακάλυψαν την Αμερική.

Όταν στις 6 Οκτωβρίου έγινε δεκτός ο φάκελος μας από την ΕΕΑ μετά από απανωτές ανατροπές και εξωαγωνιστικές διαμάχες.

Όταν μέχρι τις 30 Οκτωβρίου η ομάδα μας ήταν εκτός του ποδοσφαιρικού χάρτη, οι επιλογές μας για να συμμετάσχουμε στο νέο πρωτάθλημα της Super League 2 ήταν η εξής μια και μοναδική, η χρήση ποδοσφαιριστών πρώτης εγγραφής καθώς δεν άνοιξε ποτέ κανένα μεταγραφικό παράθυρο ενώ δεν μας επιτράπηκε καν η χρήση ποδοσφαιριστών από τα τμήματα υποδομών.

Εμείς δεν βρισκόμαστε εδώ για να διακωμωδήσουμε κανέναν σύλλογο και κανέναν θεσμό. Εμείς δεν ντρεπόμαστε αλλά είμαστε περήφανοι για την ομάδα και την προσπάθεια μας, κι αν κάποιος μπορεί να μας αποδείξει ότι φταίμε εμείς και κανένας άλλος, τότε να είστε σίγουροι ότι θα κάνουμε αυτό που πρέπει και επιβάλλει η ιστορία μας.

Ο στόχος ο δικός μας είναι να γίνουμε υπόδειγμα συλλόγου για το Ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά χρειαζόμαστε τον απαραίτητο χρόνο, αυτόν που μας στέρησαν».