ΠΑΕ ΑΟΚ 1965: Απόφαση έκπληξη με βάση τον ΚΑΠ που ίσχυε πριν από 2 χρόνια!!!

Ο Αθλητικός Δικαστής δεν έκανε δεκτούς τους λόγους ανώτερης βίας που επικαλέστηκε η ομάδα, για τον αγώνα με τον Απόλλωνα Πόντου, και έτσι έχασε στα χαρτιά με 3-0, ενώ επιπλέον τιμωρήθηκε και με -3 βαθμούς, με βάση τον κανονισμό που ίσχυε προ διετίας

Κι εκεί που όλοι στον ΑΟΚ πίστευαν ότι είχαν τελειώσει με τα… δικαστικά και πλέον θα αρχίσουν να ασχολούνται με τα αθλητικά, είτε με τη νεανική ομάδα που υπάρχει, είτε μ’ αυτή που θα αγωνιστεί από τον Ιανουάριο και μετά, ήρθε η απόφαση του αθλητικού δικαστή να αναγκάσει το «καραβάκι» να ξεκινήσει ένα νέο δικαστικό αγώνα.

Η Καβάλα λοιπόν, όπως και Ζάκυνθος, όχι μόνο τιμωρήθηκε για το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκε στον αγώνα της πρεμιέρας της Super League 2 με τον Απόλλωνα Πόντου στη Θεσσαλονίκη, και έτσι έχασε με 3-0, αλλά τιμωρήθηκε επιπλέον και με -3 βαθμούς και με πρόστιμο 4.000 ευρώ, γεγονός που αποτέλεσε τη μεγάλη έκπληξη της απόφασης!

Κι αυτό γιατί εδώ και δύο χρόνια ο ΚΑΠ (Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου) δεν προβλέπει ποινή αφαίρεσης βαθμών στην περίπτωση που δεν «κατεβεί» σε κάποιον αγώνα!!! Αυτό ίσχυε στον ΚΑΠ που ήταν σε ισχύ πριν από 2 χρόνια, πριν δηλαδή αναθεωρηθεί!!! Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε και στο νομικό επιτελείο της ομάδας «έπεσαν απ’ τα σύννεφα» με την αφαίρεση των βαθμών, μιας και γνώριζαν ότι κάτι τέτοιο δεν προβλεπόταν για τις ομάδες που κρίνονται… «ένοχες»!

Σίγουροι για την έφεση

Εννοείται φυσικά ότι η Καβάλα θα καταθέσει έφεση για να ανατρέψει την απόφαση και πλέον είναι και… προιδεασμένη για την απόφαση που θα αναμένεται για την υπόθεση του 2ου αγώνα που δεν παρουσιάστηκε, δηλαδή με την Αναγέννηση Καρδίτσας στο «Ανθή Καραγιάννη» τη 2η αγωνιστική. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος δικαστής, δεν έκανε δεκτούς ούτε τους (αντικειμενικούς) λόγους ανωτέρας βίας που επικαλέστηκε ο ΑΟΚ (και αντίστοιχα η Ζάκυνθος).

Πέρα από την έκπληξη πάντως οι δικηγόροι της ομάδας εμφανίζονται σίγουροι ότι στην έφεση, θα γίνουν δεκτοί οι λόγοι αυτοί (ανωτέρα βία) και φυσικά θα ανατραπεί η ποινή αφαίρεσης των βαθμών.

Η απόφαση του αθλητικού δικαστή

Η απόφαση αναφέρει σχετικά: «Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 Εθνικής Κατηγορίας έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

ΔΕΧΕΤΑΙ ότι η ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ τέλεσε την αποδιδόμενη σε αυτήν πειθαρχική παράβαση. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ α) Ποινή απώλειας του αγώνα στον οποίο θεωρείται ότι ηττήθηκε με σκορ 3-0 από την ΠΑΕ Απόλλων Πόντου, β) χρηματική ποινή τεσσάρων χιλιάδων (4.000) ευρώ και γ) αφαίρεση τριών βαθμών από το Πρωτάθλημα Betsson Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2021-2022».