Κρηνίδες, 6ος Πανελλήνιος Αγώνας Motocross: Αγώνας-πρότυπο που ανεβάζει τον πήχη

Εξαιρετικές κριτικές απ’ όλες τις πλευρές για τους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στην αδειοδοτημένη πίστα των Κρηνίδων – Ποιοι ήταν οι νικητές

Με έναν όμορφο αγώνα σε πίστα πρότυπο και οργάνωση από το τοπικό σωματείο, Αθλητικό Μοτοσυκλετικό Όμιλο Κρηνίδων που ανεβάζει τον πήχη, ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2021. Από την στιγμή που στην Ελλάδα οι αγώνες διοργανώνονται από τα αθλητικά σωματεία το ζήτημα της οργάνωσης αποτελεί κάθε φορά μέρος του ρεπορτάζ του αγώνα και είναι από τις λίγες περιπτώσεις που μπορεί να εκφραστεί κανείς μονάχα θετικά, πράγμα που χρειάζεται το ελληνικό Motocross μετά από τις τραγικές εξελίξεις στον αγώνα των Γιαννιτσών.

Αρκετοί ήταν οι θεατές που βρέθηκαν στη νέα μονίμως αδειοδοτημένη πλέον πίστα των Κρηνίδων για τους αγώνες που ξεκίνησαν με συνθήκες παγετού αλλά την θερμοκρασία να ανεβαίνει στο καλύτερο επίπεδο για άνετο αγώνα. Πριν λίγα χρόνια σε αυτό το σημείο υπήρχε ένας σκουπιδότοπος που ο Δήμος Καβάλας παραχώρησε για την δημιουργία πίστας, με όλη την υπόλοιπη προσπάθεια και τον εξαιρετικά δύσκολο καθαρισμό να βασίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία που αντίθετα με τα ελληνικά στερεότυπα έφτασε να μας δίνει ένα εξαιρετικό περιβάλλον για αγώνες, με σωστές υποδομές.

Στα αγωνιστικά, στον κοινό αγώνα MX1 – MX300 – MX2 νικητής αναδείχτηκε ο Καρασάββας (#212 Gas – Gas 250) που για άλλη μία φορά οδήγησε πάρα πολύ εντυπωσιακά μπροστά στο κοινό. Αντίστοιχα ο Σπυρης (#10 YZF 450) κέρδισε την MX1 με τον Ματι (#27 Beta 300) να κερδίζει την MX300.

Για άλλη μία φορά ο Καρασακαλίδης (#177 SXF450) ήταν απίστευτα εντυπωσιακός και εξαιρετικά γρήγορος κερδίζοντας την Senior με τον Πράσσο (#12 CRF450) δεύτερο και τον Πασχαλίδη (#55 KTM 350) τρίτο, ενώ εντυπωσιακός ήταν ο Τσιπουρόπουλος (#411 KXF250) στη ενιαία παρουσία με την Open, που συνολικά κέρδισε τον 6ο αγώνα με μία πρώτη και μία δεύτερη θέση ενώ μάλιστα σημείωσε και πτώση από την οποία ανέκαμψε κάνοντας σερί προσπεράσεων! Αντίστοιχες σε θέαμα με εχθές και οι μάχες που έδωσαν σε επανάληψη σήμερα Δημητριάδης (#66 KXF250), Κουζής (#62 YZF250) και Γάκης (#213 ΚΤΜ 450). Εντυπωσιακός και ο Χατζηαποστολίδης που κατάφερε να διακριθεί στο δεύτερος σκέλος χωρίς να έχει την ίδια εικόνα της πίστας που είχαν και οι υπόλοιποι, ενώ δύσκολα ήταν τα πράγματα τελικά για τον Δημητρόπουλο Βασίλη που τραυματίστηκε εχθές κατά τον γύρο προθέρμανσης καθώς χρειάστηκε χειρουργική αποκατάσταση για επαναφορά κατάγματος κνήμης-περόνης.

Πηγή: Motomag.gr