Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας: Χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων

Μετά το μέτριο ξεκίνημα και η ομάδα της Καβάλας με 3 διαδοχικές νίκες έφτασε στο 4-2 και πήρε την 3η θέση ανάμεσα σε 20 συλλόγους που προκρίθηκαν στην τελική φάση

Η εξαιρετική δουλειά που γίνεται στις υποδομές πιστοποιήθηκε για ακόμα μια φορά στον Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας, που πήρε την 3η θέση στο 13ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων, που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη στο ξενοδοχείο «Φιλίππειο» από 16 έως 19 Δεκεμβρίου! Ο ΣΟ Καβάλας συνέχισε έτσι το επιτυχημένο σερί των διακρίσεων που έχει στις Πανελλήνιες διοργανώσεις και παράλληλα εξασφάλισε και τη συμμετοχή στην τελική φάση της διοργάνωσης του 2022.

Το ξεκίνημα του ΣΟ Καβάλας δεν ήταν καλό μιας και στον 3ο γύρο του τουρνουά βρέθηκε να έχει μόλις 1 νίκη και 2 ήττες. Απ’ εκεί και πέρα όμως με 3 διαδοχικές νίκες κατάφερε να φτάσει στις 4 και να πάρει την 3η θέση, μιας και υπερίσχυσε στις ισοβαθμίες.

Πρωταθλητής της διοργάνωσης, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 20 ομάδων απ’ όλη την Ελλάδα, πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Φυσιολάτρη Νίκαιας με 12 βαθμούς ενώ την 2η θέση κατέλαβε η ομάδα του Γαλαξία Θεσσαλονίκης με 10 βαθμούς. Η ομάδα του ΣΟ Καβάλας συγκέντρωσε 8 βαθμούς σε 6 αγώνες κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με την εξής σύνθεση: 1) Κούτλας, 2) Μπακιρτζής (Καμπερίδης), 3) Θεοδωρίδης, 4) Μερκουρόπουλος, 5) Αποστολακάκη (είχε 6 νίκες σε 6 αγώνες, 6) Τζίμα.