Άλεξ Χαντιτάτζι: 2 εκατομμύρια ευρώ φέτος για τον ΑΟΚ

Τι αποκάλυψε για τις μεταγραφές και τη… Red Bull ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ στη συνέντευξη του στο ράδιο Metropolis

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ως προς τις προθέσεις και το όραμα του για την Καβάλα, ήταν ο Άλεξ Χαντιτάτζι στις δηλώσεις που έκανε το Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο»! Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΟΚ επιβεβαίωσε ότι έγινε πρόταση στον Κώστα Μήτρογλου αλλά και στον Απόστολο Βέλλιο, ενώ αποκάλυψε ότι στόχος του είναι να ακολουθήσει τα βήματα της Red Bull, που έχει τον έλεγχο ομάδων όπως η Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία και η Λειψία στη Γερμανία και να παράγει ποδοσφαιριστές. Τόνισε επίσης ότι ο στόχος του φέτος στην Καβάλα είναι να δαπανήσει ένα ποσό 2 εκατ. ευρώ με στόχο να ανεβεί η ομάδα στη Super League (την επόμενη χρονιά) και να εδραιωθεί εκεί και επισήμανε ότι την επόμενη περίοδο θα επιδιώξει να αποκτήσει και μια ακόμα ομάδα.

Ανάμεσα στα άλλα τόνισε ότι:

Για το ενδιαφέρον για Μήτρογλου:

«Προφανώς και θα θέλαμε να είχαμε παίκτες όπως ο Μήτρογλου και με αυτό το βιογραφικό. Ο ποδοσφαιριστής έχει συμβόλαιο με άλλη ομάδα, αλλά θα θέλαμε να τον είχαμε στην Καβάλα γιατί θέλουμε να φτιάξουμε μια πολύ καλή ομάδα. Από τον ίδιο εξαρτάται αν θα ήθελε να έρθει εδώ και να μάθει για εμάς και το όραμα που έχουμε για την Καβάλα. Το πρόβλημα δεν είναι τα χρήματα για εμάς».

Για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη βίζα των Αλίμι και Χοσεινπούρ:

«Είναι μπερδεμένη η κατάσταση. Έχουμε υπογράψει εδώ και έναν μήνα με τους δυο ποδοσφαιριστές, αλλά δεν μπορεί να εκδοθεί τη βίζα τους για να έρθουν στην Ελλάδα και να ενταχθούν στην ομάδα μας».

Για τις κινήσεις της Καβάλας και πόσες ακόμα μεταγραφές ακόμα θα γίνουν:

«Έχουμε αποκτήσει 15 παίκτες, αλλά συνολικά είναι 22 και θα πάμε για άλλες πέντε ακόμα κινήσεις. Θα έχουμε στο ρόστερ μας και παίκτες από τη Super League 1 που θα τους πάρουμε με τη μορφή δανεισμού».

Για την επιλογή Νούρι και το όραμά του στην Καβάλα:

«Θέλουμε να οργανώσουμε κάτι διαφορετικό με τον κ. Νούρι στην Καβάλα και ειδικά στις ακαδημίες. Κύριο στόχος από την πλευρά μου είναι να αποκτήσω 2-3 ομάδες όπως η Red Bull με τη Σάλτσμπουργκ και την Λειψία και να παράγω ποδοσφαιριστές. Θέλω μέσα στον επόμενο ένα χρόνο να το έχω κάνει πράξη και να έχω αγοράσει άλλη ομάδα για να πετύχω το εγχείρημά μου».

«Φέτος υπολογίζω ότι θα ξοδέψουμε περίπου 2 εκατ. ευρώ και δεν υπάρχει τρόπος να γίνουν απόσβεση αυτά τα χρήματα γιατί τα λεφτά από την τηλεόραση είναι λίγα και ο κόσμος δεν επιτρέπεται να έρχεται στο γήπεδο. Εδώ δεν ήρθαμε για έναν χρόνο, αλλά για τουλάχιστον πέντε χρόνια και θέλουμε να πάρουμε παίκτες όπως ο Βέλλιος και ο Μήτρογλου. Δεν μου αρέσει να χάνω, παρά μόνο να κερδίζω. Ο στόχος μας είναι η Καβάλα να επανέλθει στην μεγάλη κατηγορία. Στόχος, φέτος είναι να μείνουμε στην κατηγορία. Για τον προπονητή είναι δύσκολο να διαχειριστεί 25 διαφορετικούς παίκτες».

Για τον Βέλλιο:

«Έχουμε δείξει ενδιαφέρον και έχουμε κάνει κίνηση και συζήτηση με τον σύλλογο που ανήκει ο ποδοσφαιριστής. Θα θέλαμε να είχε παίκτες στην ομάδα μας όπως ο Βέλλιος και ο Μήτρογλου».