ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Όλα μηδέν στην «πρεμιέρα»

«Λευκή» ισοπαλία στον πρώτο αγώνα της νέας ομάδας του Αλεξάντερ Νούρι κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας – Λίγες φάσεις, λίγος κόσμος, πολύ κρύο…

Τον πρώτο της βαθμό στο φετινό πρωτάθλημα της Super League 2 κατέκτησε το απόγευμα της Τετάρτης στο «Ανθή Καραγιάννη» η ομάδα της Καβάλας, μετά τη «λευκή» ισοπαλία που έφερε κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας για την 12η αγωνιστική! Το συγκρότημα του Αλεξάντερ Νούρι στην πρώτη ουσιαστική παρουσία του στη διοργάνωση, και με δεδομένο ότι η ομάδα τώρα διαμορφώνεται, στάθηκε πολύ καλά στο βαρύ αγωνιστικό χώρο. Μπορεί να μην έπαιξε ελκυστικό ποδόσφαιρο, μπορεί να μη δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη εστία, όμως από την άλλη πλευρά δεν απειλήθηκε από τους φιλοξενούμενους που ήθελαν πάση θυσία τη νίκη, κάτι που αποδεικνύεται ότι το πολύ παίκτες έπεσαν στο χορτάρι στο τέλος απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα. Οι εποχές της… «σφαλιάρας» έχουν περάσει ανεπιστρεπτί πλέον από τον ΑΟΚ!

Πως παρατάχθηκε ο ΑΟΚ

Στα αγωνιστικά, ο Νούρι είχε στη διάθεση του μόλις 17 παίκτες. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κυρίτσης και μπροστά του οι δυναμικοί Στίκας και Πανουργιάς. Στα δεξιά ο Αρμάλας που ήταν αρκετά καλός και αριστερά ο Σπάχιτς που ξεχώρισε στο 1ο μέρος. Η έκπληξη ήταν η χρησιμοποίηση του Καζαντζίδη ως ανασταλτικός μέσος, με τον Μαρινάκη αριστερά και τον Μπελεβώνη δεξιά, ενώ ο Θωμαίδης προσπάθησε να «κάνει παιχνίδι»! Μπροστά ήταν οι μαχητικοί Σαμπανίδης και Σταμένκοβιτς, που ήταν απομονωμένοι. Χρησιμοποιήθηκαν επίσης ο υψηλόσωμος Κοέν, ο Καραγιάννης και ο φιλότιμος Γροσδάνης.

Πολύ κρύο – Ζεστό χειροκρότημα στο τέλος

Σε γενικές γραμμές η εικόνα του ΑΟΚ ήταν καλή, δεδομένων των συνθηκών… Κανείς δεν μπορεί να έχει απαιτήσεις για εξαιρετικές εμφανίσεις αυτή τη στιγμή, ωστόσο το ζεστό χειροκρότημα των περίπου  400 φιλάθλων που βρέθηκαν στο γήπεδο προς την ομάδα, παρά το τσουχτερό κρύο, έδειξε ότι εκτίμησαν την προσπάθεια.

Ελάχιστες φάσεις – Σωτήρια επέμβαση του Κυρίτση στο 89’

Σε ότι αφορά το παιχνίδι, είχε ελάχιστες φάσεις μπροστά και στις δύο εστίες μιας και οι άμυνες και των δύο ομάδων αποδείχτηκαν αποτελεσματικές. Ο Απόλλων είχε δύο σουτ με τους Τιμπουέ και τον Λεμάνγκρ που δεν ανησύχησαν τον Κυρίτση, ο οποίος έκανε μια εντυπωσιακή επέμβαση στο 89’ σε απ’ ευθείας φάουλ του Βίλα. Όσο για τον ΑΟΚ η καλύτερη στιγμή του στα αντίπαλα καρέ ήταν με ένα σουτ του προωθημένου Στίκα στο 90ο λεπτό.

Οι Συνθέσεις

Καβάλα: Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Σπάσιτς, Στίκας, Πανουργιάς, Θωμαΐδης (66′ Κοέν), Μπελεβώνης (66′ Γροσδάνης), Μαρινάκης (57′ Καραγιάννης), Σαμπανίδης, Αρμάλας, Σταμένκοβιτς.

Απόλλων Λάρισας: Αστράς, Γιαννίτσης, Βίγια, Λίταινας, Καλούσης, Παναγιώτου, Σκούπρας, Κοζού, Νούσιος, Τιμπόε, Λεμάνγκρ.