ΕΟΣ και ΣΧΟ Καβάλας: Ανάβαση στα 2232 μέτρα στο Φαλακρό στην «πρώτη» της χρονιάς [φωτογραφίες]

Οι 13 ορειβάτες των δύο συλλόγων εκμεταλλεύτηκαν την ηλιόλουστη ημέρα ανεβαίνοντας στην κορυφή του βουνού, ενώ στη συνέχεια επιχείρησαν κατάβαση στο βάραθρο της Χιονότρυπας

Μια πανέμορφη και ηλιόλουστη μέρα επιφύλαξε η Κυριακή 16 Ιανουαρίου στους φίλους και τα μέλη του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας και του Συλλόγου Χιονοδρομίας Ορειβασίας Καβάλας, στην πρώτη τους επίσημη εξόρμηση για το 2022 στο βουνό του Φαλακρού.

Οι 13 ορειβάτες, που ξεκίνησαν την ανάβαση τους από το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις αντοχές τους στις χιονισμένες και παγωμένες πλαγιές του, μέχρι τα 2232 μέτρα απ’ όπου θαύμασαν την πανέμορφη θέα που τους προσέφερε η ψηλότερη κορυφή του βουνού.

Στη συνέχεια επιχείρησαν κατάβαση στο βάραθρο της Χιονότρυπας με χρήση σχοινιών και ειδικού ορειβατικού εξοπλισμού. Έτσι τα νέα μέλη είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το συναρπαστικό σπορ της χειμερινής αναρρίχησης και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία πάντα με την βοήθεια και την καθοδήγηση των πιο έμπειρων μελών.

Η επόμενη δράση των δύο ορειβατικών συλλόγων της πόλης μας έχει προγραμματιστεί για τις 30/1/2022 με την κοπή της πίτας τους στην περιοχή Φουντουκλή του Περιαστικού δάσους της Καβάλας.