ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Ένα γκολ, ένα δοκάρι, ένας βαθμός στο εξ αναβολής με τον ΠΑΟΚ β’

Ισόπαλο 1-1 το παιχνίδι της ομάδας στο γήπεδο του Μακεδονικού – Η Καβάλα ισοφάρισε με απ’ ευθείας φάουλ του Οκάν στο 38’ ενώ λίγο αργότερα ο Καϊούμπι «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι

Ενα ακόμα βαθμό πρόσθεσε στο ενεργητικό της η ομάδα της Καβάλας, από το εξ αναβολής παιχνίδι που έδωσε το απόγευμα της Τετάρτης 9/2 στο γήπεδο του Μακεδονικού κόντρα στον ΠΑΟΚ β’ που έληξε ισόπαλο με σκορ 1-1!

Το συγκρότημα του Αλεξάντερ Νούρι αν και βρέθηκε περίπου στα μέσα του 1ου μέρους πίσω στο σκορ, κατάφερε να απαντήσει και θα μπορούσε να είχε κάνει την ολική ανατροπή στο παιχνίδι, με τον Καϊούμπι που σημάδεψε το δοκάρι λίγο πριν το τέλος του 45λεπτου! Στο 2ο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε μιας και καμία ομάδα δε ρίσκαρε για να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία και κάπως έτσι ήρθε το… «Χ»!

Ο ΑΟΚ μπορεί να μην ήταν τόσο δραστήριος μπροστά στην αντίπαλη εστία, ωστόσο στις λίγες καλές στιγμές που δημιούργησε είχε ένα γκολ και ένα δοκάρι, ενώ στην άμυνα κατάφερε να περιορίσει τους αντίπαλους επιθετικούς.

Φάσεις και γκολ

  • Ο ΠΑΟΚ β’ αφού απείλησε με κεφαλιά του Γκορντεζιάνι στο 17ο λεπτό, έκανε το 1-0 στο 21’ όταν μετά από εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια του ίδιου, κι αφού διατήρησε τον έλεγχο της μπάλας παρά τις πιέσεις των αμυντικών, πάσαρε στον Τζίμα που από τη μικρή περιοχή βρήκε στόχο.
  • Η απάντηση της Καβάλας ήρθε στο 38ο λεπτό, με το ωραίο απ’ ευθείας χτύπημα φάουλ του Οκάν, που ξεκίνησε για πρώτη φορά φέτος στο βασικό σχήμα.
  • Ο ΑΟΚ θα μπορούσε να είχε πετύχει κι ένα δεύτερο τέρμα, λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 41’ όταν ο Καϊούμπι βρέθηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή και σουτ που επιχείρησε κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι!
  • Στο 2ο μέρος οι φάσεις και στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες μιας και παίχτηκε παιχνίδι κέντρου με πολλές μονομαχίες και καμία ουσία.

Οι Συνθέσεις

ΠΑΟΚ Β (Γκαρσία): Μπουργάνης, Αποστολόπουλος, Κουλιεράκης, Μανωλιούδης, Τσοπούρογλου, Γιαξής, Σαλαμούρας (82′ Μελετίδης), Χατζηστραβός (52′ λ.τ Γρόσδης), Τάχατος (73′ Φασίδης), Τζίμας (82′ Σπυρίδης), Γκορντεζιάνι.

Καβάλα (Νούρι): Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Πανουργιάς, Στίκας, Σπάσιτς, Καραγιάννης, Μουσίγια (57′ Χοσέινπουρ), Ρέτσος, Οκάν (78′ Αμούρ), Καϊούμπι, Σταμένκοβιτς.