ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Καλώς τα τα παιδιά… 3-0 την Καλαμαριά

Άνετη και εύκολη νίκη στο «Ανθή Καραγιάννη» - Από ένα τέρμα πέτυχαν οι Σταμένκοβιτς, Αλίμι και Έμπερτ με πέναλτι

Την πιο εύκολη και την πιο μεγάλη σε έκταση νίκη της πέτυχε το απόγευμα της Κυριακής (13/2) η ομάδα της Καβάλας στο φετινό πρωτάθλημα της Super League 2 κερδίζοντας τον Απόλλωνα Πόντου με 3-0.

Το συγκρότημα του Αλεξάντερ Νούρι χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα ήταν ανώτερο από τους φιλοξενούμενους, που δεν έδειξαν τίποτα στον αγωνιστικό χώρο, κατάφερε να πάρει το «τρίποντο» κυρίως λόγω της αποτελεσματικότητας στην επίθεση. Με δεδομένο ότι δε δημιούργησε πολλές ευκαιρίες στη διάρκεια του αγώνα, το γεγονός ότι βρήκε δίχτυα 3 φορές είναι το πιο ενθαρρυντικό στοιχείο της αναμέτρησης.

Σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ β΄ , επανήλθε ο Έμπερτ, ενώ έκανε ντεμπούτο ο Αμούρ. Ο Οκάν ξεκίνησε στο βασικό σχήμα και πάλι, ενώ ο Καζαντζίδης από το άκρο της άμυνας αγωνίστηκε ως αμυντικό χαφ και στη θέση του έπαιξε ο Καραγιάννης.

Λίγος ο κόσμος που παρακολούθησε το παιχνίδι στο «Ανθή Καραγιάννη» παρά τις σχετικά καλές καιρικές συνθήκες, κι ένας από τους λόγους ήταν το πρόβλημα που υπήρχε στα εκδοτήρια του γηπέδου με την καθυστερημένη έκδοση των εισιτηρίων.

Φάσεις και Γκολ

  • Ο Έμπερτ έβγαλε μόνο με τον αντίπαλο τερματοφύλακα τον Σπάσιτς, αλλά το πλασέ που επιχείρησε έφυγε πολύ άουτ και στο 13’ δυνατό σουτ του Οκάν έξω από την περιοχή, έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Πίτκας.
  • Ο Απόλλων απείλησε για πρώτη φορά στο 27’ με κεφαλιά του Φράγκου που μπλόκαρε ο Κυρίτσης.
  • Στο 30’ ο ΑΟΚ ανοίγει το σκορ (1-0), μετά από ωραία σέντρα του Αμούρ από τα δεξιά και κεφαλιά του Σταμένκοβιτς.
  • Στο 51ο λεπτό δυνατό σουτ του Σουντουρά από το ύψος της περιοχής φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
  • Το 2-0 γίνεται στο 73ο λεπτό, όταν ο Σταμένκοβιτς έκανε εντυπωσιακή ατομική ενέργεια και «σέρβιρε» στον Αλίμι που σε κενή εστία πέτυχε το πρώτου γκολ με τη φανέλα του ΑΟΚ.
  • Στο 83’ ο ΑΟΚ γράφει το 3-0 με εύστοχο πέναλτι του Έμπερτ, που κέρδισε ο ίδιος μετά από σουτ και χέρι του Δαλιανόπουλου.

Οι Συνθέσεις

Καβάλα (Νούρι): Κυρίτσης, Καζαντζίδης (86’ Θωμαίδης), Πανουργιάς, Στίκας, Σπάσιτς, Καραγιάννης, Αμούρ (65’ Αλίμι), Άμπερτ, Οκάν (58’ Σαμπανίδης), Καϊούμπι (86’ Ρέτσος), Σταμένκοβιτς.

Απόλλων Πόντου: Πίκτας, Πάθι, Σουντουρά (58’ Λουφάκης), Ρούνει, ΕνΝομό, Νάσσερ (20’ λτ Δαλιανόπουλος), Καλογέρης, Αμαραντιδης, Φράγκος (69’ Τσιμίκας), Ιντζίδης (69’ Γκάι).