ΝΟΘΑ Καβάλας: Μετάλλια, ρεκόρ, προκρίσεις και στους Πανελλήνιους Ανδρών-Γυναικών

Οι αθλητές του Ομίλου της Καβάλας συνέχισαν τις εξαιρετικές τους επιδόσεις και στην κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς, όπου συμμετέχουν οι 16 καλύτερη σε κάθε αγώνισμα

Μετά τις επιτυχίες τους στους χειμερινούς αγώνες των κατηγοριών τους, στη Θεσσαλονίκη, οι κολυμβητές του ΝΟΘΑ Καβάλας κατάφεραν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να αγωνιστούν και στο Πανελλήνιο Χειμερινό Πρωτάθλημα Ανδρών και Γυναικών που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο Ολυμπιακό στάδιο, στις 25-27/02/2022.

Η συμμετοχή τους σε έναν τόσο μεγάλο αγώνα με πολύ υψηλό ανταγωνισμό, ανάμεσα σε μεγάλους αθλητές και αθλήτριες παγκοσμίου κλάσης, από μόνο του είναι μια μεγάλη επιτυχία και εμπειρία. Σε έναν αγώνα που μόνο οι 16 καλύτεροι αθλητές και αθλήτριες προκρίνονται στους τελικούς, από όσους κατάφεραν να πιάσουν τα όρια πρόκρισης, η ομάδα μας ακούστηκε σε 4 τελικούς. Οι κολυμβητές της Καβάλας όχι μόνο, αγωνιστήκαν αλλά κατάφεραν να κάνουν και να ισοφαρίσουν τα ατομικά τους ρεκόρ και να ανέβουν θέσεις στην κατάταξη.

Μια τόσο καλή εμφάνιση, φυσικά θα είχε και το ανάλογο αποτέλεσμα…

Ο Βύρων Καρκαλιανίδης ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στα 200 ύπτιο, πραγματοποιώντας  ατομικό ρεκόρ. Προάγγελος αυτής της επιτυχίας ήταν η εμφάνιση του στα 50 και 100 ύπτιο, όπου είχε και πάλι μια θέση στους τελικούς.

Ο Γιάννης Σκαρής με την επίδοση του στα 400 ελεύθερο κατάφερε να κλείσει μια θέση στη ομάδα της Εθνικής για τη συμμετοχή του στη Πολυεθνή συνάντηση Νέων, τον ερχόμενο Απρίλιο στην Κύπρο, συμπληρώνοντας την πρόκριση που είχε πάρει και στα 1500 την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Κωνσταντίνος Γκόγκας πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση κοντά στο ατομικό του ρεκόρ στα 100 ελεύθερο.

Τέλος η μικρή Χαρά Τσίμα στα 50 ελεύθερο, που  αγωνίστηκε πρώτη φορά με τόσο υψηλό ανταγωνισμό και κατάφερε να ανταπεξέλθει κολυμπώντας κοντά στο ατομικό της ρεκόρ, που της έδωσε και την πρόκριση για τη συμμετοχή της σε αυτούς τους αγώνες.

Συγχαρητήρια για μια ακόμα φορά στον προπονητή της ομάδα Νίκο Γκέκα και σε όλους τους αθλητές που μας κάνουν περήφανους, μέσα και έξω από τις πισίνες.

Οι επόμενοι αγώνες για τον Όμιλο είναι το τριήμερο 04-06/03/2022 στην Αλεξανδρούπολη στους αγώνες υπό την αιγίδα του ΟΦΘΑ «Φάρος Έλενα Σαϊρη 2022».