Περιμένοντας τον Καϊούμπι να δείξει την αξία του…

Οι φίλαθλοι του ΑΟΚ περιμένουν πολλά περισσότερα από τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή, στην προσπάθεια να εξασφαλιστεί η παραμονή στη Super League 2

Tο καλό νέο για τον ΑΟΚ, μετά το «Χ» στην Ξάνθη, είναι ότι με τον βαθμό που πήρε δεν βρίσκεται πλέον στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Έχει ξεπεράσει τον Ολυμπιακό Βόλου, έστω κι αν αυτός έχει δύο αγώνες λιγότερους.

Το κακό νέο είναι ότι η «κόκκινη» γραμμή του υποβιβασμού βρίσκεται σε απόσταση 5 βαθμών (εκεί που είναι ο Απόλλων Λάρισας και ο Πιερικός που έχουν από 19) κάτι που σημαίνει ότι χρειάζεται ακόμα πολύ προσπάθεια και πολλά θετικά αποτελέσματα για να μπορέσει να φτάσει στο επιθυμητό σημείο. Πλέον ο χρόνος (και οι αγωνιστικές) μετρούν αντίστροφα και τα περιθώρια για να καλυφθούν «γκέλες» όπως αυτή με τον Πιερικό όλο και λιγοστεύουν!

Από την πρώτη στιγμή της παρουσίας της Καβάλας στο φετινό πρωτάθλημα της Super League 2 o κόσμος ήταν κοντά στην ομάδα. Είτε αυτή παρουσιαζόταν με τους «μικρούς ήρωες» της, είτε με τους ποδοσφαιριστές με τους οποίους επιχειρήθηκε το νέο ξεκίνημα από τις αρχές του 2022. Στήριξε τον ΑΟΚ και εκτίμησε την προσπάθεια της διοίκησης και της τεχνικής ηγεσίας, που σε λίγες μόνο ημέρες δημιούργησαν ένα νέο σύνολο στην κυριολεξία από το μηδέν!

Στήριξε επίσης και τους ποδοσφαιριστές, τους οποίους χειροκροτεί ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αγώνα και είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσει να το κάνει και στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Η στήριξη αυτή όμως δεν αποτελεί «λευκή επιταγή» για ορισμένους ποδοσφαιριστές, που μέχρι στιγμής δεν έχουν δώσει αυτά που πρέπει αλλά και μπορούν στην ομάδα. Υπάρχει μεν ανοχή, ακριβώς επειδή η ομάδα είναι νέα, αλλά και επειδή αρκετοί απ’ αυτούς ήταν για μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης, αλλά το τελευταίο διάστημα η γκρίνια για τις εμφανίσεις ορισμένων στο γήπεδο, ολοένα και μεγαλώνει…

Είναι ξεκάθαρο…

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του Καϊούμπι (Φρανσίσκο Ντα Σίλβα), που είναι ένας από τους 3 «μεγάλους» της σύνθεσης του ΑΟΚ (άνω των 25 ετών), ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα. Αποτέλεσε μια από τις κορυφαίες μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας τον Ιανουάριο (σ.σ. αποκτήθηκε στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή της εμβόλιμης μεταγραφικής περιόδου), προερχόμενος από μια σπουδαία καριέρα στη Μπουντεσλίγκα, αλλά κατά γενική ομολογία οι… πτήσεις του με τη φανέλα της Καβάλας ήταν χαμηλές!

  • Είναι ξεκάθαρο, ακόμα και από ανθρώπους που δεν έχουν μεγάλη επαφή με το ποδόσφαιρο, ότι ο Βραζιλιάνος είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής.
  • Είναι ξεκάθαρο, ότι τα 33 χρόνια του δεν τον «βαραίνουν» για να μπορεί να ξεχωρίσει στη 2η Εθνική κατηγορία της Ελλάδας.
  • Είναι ξεκάθαρο, ότι κινούμενος με τη μπάλα, αλλά και χωρίς αυτή, δείχνει ότι η κλάση του είναι ένα επίπεδο παραπάνω από πολλούς συμπαίκτες και αντιπάλους.
  • Είναι όμως επίσης ξεκάθαρο, ότι αυτή η αξία δεν έχει σπρώξει την ομάδα προς τα πάνω… Κι από τη στιγμή που όλοι αντιλαμβάνονται ότι οι δυνατότητες του είναι μεγάλες, το ερώτημα γιατί αυτές δεν παρουσιάζονται στον αγωνιστικό χώρο είναι εύλογο!

Η εικόνα του Βραζιλιάνου (έχει αρχίσει να) προβληματίζει τους φίλους της Καβάλας και ήδη τα πρώτα σχόλια άρχισαν να κυκλοφορούν στις συζητήσεις τους και στα social media. Το γεγονός αυτό αποτελεί δείγμα ότι η περίοδος ανοχής πλησιάζει στο τέλος με ότι αυτό συνεπάγεται! Αν η ομάδα επιστρέψει (όπως όλοι ευχόμαστε) στα θετικά αποτελέσματα, αρχής γενομένης με τον Θεσπρωτό την επόμενη αγωνιστική, μπορεί η γκρίνια να μετριαστεί αλλά θα συνεχίσει να υπάρχει, μιας και οι απαιτήσεις από τον Καϊούμπι είναι πολλές.

Αν όμως (ο μη γένοιτο) δεν τα καταφέρει, το κλίμα θα γίνει ακόμα πιο βαρύ, πόσο μάλλον όταν κυκλοφορούν φήμες για συμπεριφορά και κινήσεις του, παραμονή αγώνα της ομάδας, που δεν συνάδουν με επαγγελματία ποδοσφαιριστή..! Η Καβάλα άλλωστε είναι μικρή…

Το «καμπανάκι» έχει χτυπήσει…

Κατά συνέπεια. Το «καμπανάκι» έχει χτυπήσει για τον έμπειρο ποδοσφαιριστή και θα ήταν ευχής έργο το «μήνυμα» να περάσει στην άλλη πλευρά! Όπως εύκολα μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει το ταλέντο και τις δυνατότητες, τόσο εύκολα μπορεί να διαπιστώσει αν υπάρχει διάθεση για προσφορά!

Ο ΑΟΚ περιμένει από τον Καϊούμπι το αυτονόητο! Να δείξει την αξία του και να βοηθήσει το «καραβάκι» σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή. Αν θελήσει, μπορεί να το κάνει, και στο πρόσωπο του η ομάδα να βρει έναν ηγέτη! Αν όμως συνεχίσει να έχει αυτή την εικόνα, υπάρχει πρόβλημα. Απλά πράγματα…

Φωτο: Λάσκαρης Τσούτσας