ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Ισοπαλία (1-1) σαν ήττα, με τον Θεσπρωτό

Έχασε απίστευτες ευκαιρίες, είχε ένα δοκάρι, αλλά περιορίστηκε στο βαθμό της ισοπαλίας που προσφέρει πολύ λίγα στην υπόθεση της διεκδίκησης της σωτηρίας

Κι άλλες φορές ο ΑΟΚ δεν πήρε το αποτέλεσμα που άξιζε στην έδρα του. Κι άλλες φορές το τελικό σκορ ήταν άδικο και δεν αντιστοιχούσε στην προσπάθεια των παικτών και την εικόνα της ομάδας στο γήπεδο. Αυτό που έγινε όμως το απόγευμα της Κυριακή (6/3) στο «Ανθή Καραγιάννη» δεν είχε προηγούμενο!

Η Καβάλα δικαιούνταν όχι μόνο τη νίκη και μάλιστα με μεγάλο σκορ, μιας και έχασε τουλάχιστον 6 κλασικές ευκαιρίες, και είχε κι ένα δοκάρι, αλλά περιορίστηκε στην ισοπαλία 1-1 με τον Θεσπρωτό! Και να σκεφτεί κανείς ότι η ισοφάριση ήρθε στο 89ο λεπτό, μετά από «πολιορκία» διαρκείας…

Μέσα σ’ ένα πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο, λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης, το συγκρότημα του Αλεξάντερ Νούρι ήταν κυρίαρχο στο παιχνίδι. Είχε τον έλεγχο, είχε τις φάσεις, αλλά δεν μπόρεσε να τις αξιοποιήσει! Ο Θεσπρωτός στην πρώτη του επίθεση στο παιχνίδι κατάφερε να σκοράρει κι απ’ εκεί και πέρα κράτησε το προβάδισμα μέχρι το 89’, στην κυριολεξία με «νύχια και με δόντια».

Ο ΑΟΚ, μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες πάλεψε, αλλά όταν χάνονται κλασικότατες ευκαιρίες όπως αυτές των Οκάν και Καϊούμπι, δεν μπορείς να πεις πολλά… Ειδικά όταν προσπαθείς να σώσεις την κατηγορία δεν μπορείς να χάνεις τα… άχαστα!

Φάσεις και Γκολ

  • Στο 13ο λεπτό συρτή σέντρα του Σπάσιτς στον αμαρκάριστο, στο σημείο του πέναλτι, Οκάν το σουτ του τελευταίου όμως φεύγει άουτ.
  • Στο 21ο λεπτό ο Θεσπρωτός ανοίγει το σκορ (0-1) με τον Σαραντίδη, μετά από λάθος διώξιμο της μπάλας και κόντρα σε αμυντικό του ΑΟΚ.
  • Σουτ του Οκάν έξω από την περιοχή με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
  • Απ’ ευθείας φάουλ του Έμπερτ, απέκρουσε ο τερματοφύλακας.
  • Τρομερή ευκαιρία για τον ΑΟΚ στο 33’, όταν σε αντεπίθεση ο Οκάν βγάζει μόνο του τον Καϊούμπι, αλλά το σουτ του Βραζιλιάνου φεύγει απελπιστικά άουτ!
  • Στο 40’ μετά από κεφαλιά πάσα του Σαραντίδη, ο Ζιώγας επιχείρησε πλασέ που έδιωξε δύσκολα με τα πόδια ο Κυρίτσης.
  • Στο 44’ σέντρα του Αμούρ πλασέ του Έμπερτ φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
  • Στο 50’ σέντρα του Γροσδάνη στη μικρή περιοχή, αλλά το πλασέ του Σταμένκοβιτς απέκρουσε ο τερματοφύλακας.
  • Στο 57’ σέντρα του Καζαντζίδη κεφαλιά του Έμπερτ φεύγει λίγο άουτ.
  • Σέντρα Μπελεβώνη στο 76’ γυριστό σουτ του Σαμπανίδη βρίσκει το δεξί κάθετο δοκάρι!
  • Στο 89’ ο ΑΟΚ ισοφάρισε με τον Σταμένκοβιτς με σουτ μέσα από την περιοχή.

Οι Συνθέσεις

Καβάλα (Νούρι): Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Πανουργιάς (46’ Αρμάλας), Στίκας, Σπάσιτς, Έμπερτ, Θωμαίδης (73’ Μπελεβώνης), Αμούρ (85’ Αλίμι), Οκάν (46’ Γροσδάνης), Καϊούμπι (46’ Σαμπανίδης), Σταμένκοβιτς.

Θεσπρωτός (Ρότσα): Κινάλης, Βασιλάκης, Στεργίου, Γκάντσιερ, Ντ’Αλεσιολορέντζο, Ζιώγας, Γεωργούσης (63’ Δημητρούλας), Κωνσταντίνου, Σαραντίδης (80’ Γώγος), Ραμίρεζ (71’ Μπονίλα), Βαλέντε.