Νταμπλούχος της ΕΠΣ Καβάλας ο Βύρων! [φωτογραφίες]

Η ομάδα της Καβάλας εκτός από το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας πήρε και το κύπελλο της τοπικής Ένωσης επικρατώντας στον τελικό της Δόξας Θεολόγου-Ποτού με 1-0

Εκτός από το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, ο Βύρων κατέκτησε και το κύπελλο της ΕΠΣ Καβάλας, κάνοντας το ντάμπλ, μιας και ήταν ο μεγάλος νικητής στον τελικό που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο «Ανθή Καραγιάννη», κόντρα στη Δόξα Θεολόγου-Ποτού με σκορ 1-0. Το γκολ που έκρινε την αμφίρροπη αναμέτρηση σημείωσε ο Δουμάνης στο 71ο λεπτό, μετά από σέντρα του Παντελίδη.

Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο στο 1ο μέρος με λίγες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, ενώ στην επανάληψη ο Βύρων απείλησε με Παντελίδη στο 55’ και τη Δόξα με τους Μαλίκι και Μουσά στο 64’ και το 65’. Μετά το γκολ του Βύρωνα η ομάδα της Θάσου πίεσε για να απαντήσει, διαμαρτυρήθηκε σε μια φάση για πέναλτι, και έφτασε κοντά στο γκολ στις καθυστερήσεις με τον Χιονίδη.

Τελικός παρουσία του Νίκου Παναγιωτόπουλου

Ο τελικός έγινε παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, που απένειμε το κύπελλο στο Βύρωνα, των βουλευτών της ΝΔ Γιάννη Πασχαλίδη και Μακάριου Λαζαρίδη, των δημάρχων Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη και Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη, καθώς και αρκετού κόσμου από την Καβάλα και τη Θάσο.

Τιμητικές διακρίσεις

Στο ημίχρονο του αγώνα οι δήμαρχοι Καβάλας και Θάσου τίμησαν από έναν παλαίμαχο ποδοσφαιριστή κάθε ομάδας του τελικού. Ο Θόδωρος Μουριάδης τίμησε τον Γρηγόρη Σαραντίδη και ο Λευτέρης Κυριακής τον Μανώλη Τσιλογεώργη.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν η διεθνής ρέφερι Αναστασία Μυλοπούλου, που ήταν και η πρώτη γυναίκα που διεύθυνε τελικό κυπέλλου της ΕΠΣΚ στην ιστορία!

Βύρων: Τώρα πάμε δυνατά για τα μπαράζ της ανόδου στη Γ’ Εθνική

Πλέον ο επόμενος (μεγάλος) στόχος του Βύρωνα είναι τα μπαράζ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία, στα οποία θα αντιμετωπίσει τους πρωταθλητών των Ενώσεων από τη Θράκη έως τη Θεσσαλονίκη. Μετά  την κατάκτηση του κυπέλλου ο Βύρων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει τα εξής:
«Σήμερα η ομάδα μας κέρδισε και κατέκτησε το κύπελλο ΕΠΣ Καβάλας απέναντι σε έναν άξιο αντίπαλο την Δόξα Θεολόγου!!
Συγχαρητήρια πολλά σε παίκτες και προπονητικό τιμ για το φετινό νταμπλ και πάμε δυνατά για τα μπαράζ με στόχο την Γ Εθνική»!

Οι Συνθέσεις

Βύρων: Ευστρατίου, Ζούλης, Καλτσίδης, Καπνόπουλος (85′ Ελευθεριάδης), Δουμάνης, Πτηνόπουλος (33′ Σαββατιανός), Φουστέρης, Αθανασάκης (62′ Ηλιάδης), Μαυρογιάννης, Σεφερίδης, Παντελίδης.
Δόξα Θεολόγου: Μπαμπούρης, Μαλίκι, Τσονάκας (66′ Τσετάνι), Λεγάτος, Μανολάρι, Λεγάτος, Χιονίδης, Λαπούσι, Μουσάς, Ανθουλάκης (88′ Τσετάνι).