ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Άνοιξε διπλό δικαστικό μέτωπο…

Εκτός από την πρόθεση παρέμβαση-στήριξη του Πανσερραϊκού και του Πιερικού κατά του Απόλλωνα Πόντου, κατέθεσε προσφυγή για τον αγώνα Απόλλωνα Λάρισας-Βέροια που βρέθηκε «ύποπτος» από τη Sportradar

Tον δρόμο που, πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει, ανοίγει και επίσημα πλέον η ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα. Όπως είναι γνωστό μετά τη διαδικτυακή συνεδρίαση που είχαν ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Άλεξ Χαντιτάτζι, ο πρόεδρος Σταύρος Κούρος και τα μέλη της διοίκησης του ερασιτέχνη ΑΟΚ, αποφασίστηκε η ομάδα να διεκδικήσει με όλα τα διαθέσιμα ένδικα μέσα για να εξασφαλίσει την παραμονή στη Super League 2.

Έτσι λοιπόν η ομάδα, δια του νομικού της εκπροσώπου Χάρη Γρηγορίου, κατέθεσε προσφυγή στο διαιτητικό δικαστήριο, ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση ολικής επικύρωσης της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, εξαιτίας του φακέλου της Sportradar για το παιχνίδι Απόλλων Λάρισας – Βέροια (0-1) το οποίο έχει χαρακτηριστεί «ύποπτο».

Απ’ εκεί και πέρα η ΠΑΕ ΑΟΚ προτίθεται να στηρίξει την καταγγελία του Πανσερραϊκού αλλά και του Πιερικού κατά του Απόλλωνα Πόντου, σε ότι έχει να κάνει με την παράβαση του άρθρου 69 του νόμου 2725 του 1999, σύμφωνα με το οποίο δεν μπορεί να υπάρχει πρώτου βαθμού συγγένεια μεταξύ προπονητή, διοικούντων και μεγαλομετόχων. Η σχετική παράβαση χαρακτηρίζεται «βαρεία» και τιμωρείται με αφαίρεση μέχρι και 10 βαθμών.

Ο δρόμος που έχει να «διανύσει» η Καβάλα είναι μακρύς και δύσκολος και με σχετικά λίγες πιθανότητες επιτυχίας, δεδομένου ότι πρέπει να «κερδίσει» και τις δύο αυτές υποθέσεις για να… σώσει την κατηγορία!

Στην περίπτωση του Απόλλωνα Λάρισας, παρά τις ενδείξεις της Sportradar, θα πρέπει να υπάρξουν και αποδείξεις επηρεασμού του αποτελέσματος (κάτι πολύ δύσκολο), ενώ στην περίπτωση του Απόλλωνα Πόντου, ακόμα κι αν τιμωρηθεί η ομάδα της Θεσσαλονίκης, οι περισσότερες πιθανότητες είναι αυτό να συμβεί από την επόμενη αγωνιστική περίοδο και όχι από αυτή που ολοκληρώθηκε στις αρχές Μαΐου.