Ο Ιούλιος είναι πάντα «καυτός» μήνας για την ΠΑΕ ΑΟΚ…

Ερωτήματα και προβληματισμοί για την επόμενη μέρα στο «καραβάκι» μετά την απόφαση Χαντιτάτζι να αποχωρήσει από την ομάδα

Μετά το αρχικό σοκ από την απόφαση Χαντιτάτζι για αποχώρηση από τον ΑΟΚ, έχει ξεκινήσει η κουβέντα και ο προβληματισμός για το τι μέλει γενέσθαι με το «καραβάκι» απ’ εδώ και πέρα!

Ποια θα είναι οι πορεία του απ’ εδώ και πέρα; Ποιος θα αναλάβει να το «τρέξει»; Σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται; Τι συμβαίνει με την ΠΑΕ; Θα συνεχίσει να υφίσταται ή θα παραμείνει στα… ίδια με την ελπίδα ότι θα κληθεί στο τέλος του καλοκαιριού να συμμετέχει στη Super League 2;

Αυτά είναι μόνο λίγα από τα πολλά ερωτηματικά που προκύπτουν και αποτελούν βασικό σημείο των συζητήσεων των φίλων της ομάδας που όπως είναι φυσικό αγωνιούν για το μέλλον του συλλόγου!

Η αγωνία αυτή είναι λίγο έως πολύ η ίδια μ’ αυτή που υπήρχε έναν ακριβώς χρόνο πριν! Τώρα το… κακό ξεκίνησε στις αρχές Ιουλίου και τότε άρχισε στα τέλη του μήνα, όταν έγινε γνωστό ότι οι 3 μέτοχοι της ΠΑΕ δεν ήθελαν να συνεχίσουν στη διοίκηση. Όπως φέτος ο Χαντιτάτζι δήλωσε απογοητευμένος από τη μικρή κίνηση των διαρκείας, έτσι και πέρσι οι μέτοχοι ήταν απογοητευμένοι από τη μικρή κίνηση στη διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου!

Και τότε όπως και τώρα οι διοικούντες πίστευαν ότι με κάποιες ανακοινώσεις οι Καβαλιώτες θα έτρεχαν στα γραφεία και στις τράπεζες να προμηθευτούν διαρκείας και μετοχές!

Και τότε, όπως και τώρα, χρησιμοποιείται η ίδια (φθηνή) δικαιολογία που δεν πείθει κανέναν…

Όπως αποδεικνύεται και οι δύο, είχαν αποφασίσει να φύγουν και απλά έψαχναν την αφορμή!

«Παραδοσιακά» λοιπόν ο ΑΟΚ κάθε Ιουλίου καλείται να βρει τον εαυτό του, να ξεπεράσει τα εμπόδια και να σταθεί όρθιος. Αυτός ο μήνας θα είναι «καυτός», όπως και οι υπόλοιποι που θα ακολουθήσουν, ωστόσο παρά την βαριά ατμόσφαιρα, παρά το θολό τοπίο, δεν θα μείνει μόνος και αβοήθητος. Κι αυτό γιατί πέρα από τους ανθρώπους του ερασιτέχνη που και πάλι θα κάνουν το καθήκον τους (και με το παραπάνω), υπάρχει και η θέση της ομάδας στο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Αν υποβιβαστεί στη Γ’ Εθνική, η ΠΑΕ θα διαλυθεί και θα αναλάβει μια διοικούσα επιτροπή που θα οριστεί από τον Ερασιτέχνη, που είναι σίγουρο ότι θα μπορέσει να την οδηγήσει τουλάχιστον σε μια αξιοπρεπή πορεία στο πρωτάθλημα. Αν τελικά οι προβλέψεις για συμμετοχή στη Super League 2 επαληθευτούν, τότε η ΠΑΕ δεν θα εκκαθαριστεί (ακόμα κι αν η διαδικασία ξεκινήσει σήμερα θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο μήνες για να ολοκληρωθεί) και τον λόγο θα τον έχει ο μεγαλομέτοχος της Άλεξ Χαντιτάτζι. Είναι αυτός που έχει την πλειοψηφία των μετοχών, αφού κάλυψε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ακόμα κι αν δεν του μεταβιβάστηκαν οι μετοχές των 3 πρώην μεγαλομετόχων.

Η λογική λέει ότι αφού αποφάσισε να αποχωρήσει, θα παραχωρήσει τις μετοχές στον Ερασιτέχνη και απ’ εκεί και πέρα θα ξεκινήσει η διαδικασία αναζήτησης ενός νέου παράγοντα που θα αναλάβει την ομάδα. Πόσο σίγουροι είμαστε όμως ότι αυτό που θα επικρατήσει στον ΑΟΚ θα είναι η λογική;