ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα: Ο Χαντιτάτζι πληρώνει τα χρέη, ο Ερασιτέχνης ΑΟΚ ετοιμάζεται για Γ’ Εθνική

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, και στενός συνεργάτης του Καναδοιρανού επιχειρηματία, Σταύρος Κούρος συναντήθηκε με τη διοίκηση του ΑΟ Καβάλα και επανέλαβε τις διαβεβαιώσεις του επιχειρηματία για κάλυψη των χρεών που υπάρχουν από την περσινή χρονιά

Ξεκαθάρισε σ’ ένα μεγάλο ποσοστό το τοπίο σε ότι αφορά τις σχέσεις του ΑΟΚ με τον Άλεξ Χαντιτάτζι, μετά την απόφαση του τελευταίου να αποχωρήσει από την ομάδα! Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, και στενός συνεργάτης του Καναδοιρανού επιχειρηματία, Σταύρος Κούρος συναντήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 14/7 με τη διοίκηση του Ερασιτέχνη ΑΟΚ και επανεπιβεβαίωσε τη δέσμευση του πρώην ισχυρού άνδρα της ομάδας να καλύψει όλα τα χρέη που υπάρχουν στην εταιρία από την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την επόμενη ημέρα του συλλόγου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν, τα χρέη ξεπερνούν τα 100 χιλ. ευρώ (ποσό που ακούστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη συζήτηση που έγινε για τον ΑΟΚ), τα οποία όμως μπορεί κάλλιστα να καλυφθούν από τις απαιτήσεις της ΠΑΕ από το «Στοίχημα» καθώς και από την εγγυητική επιστολή των 150 χιλ. ευρώ που κατέθεσε ο κ. Χαντιτάτζι στην αρχή της περσινής περιόδου και απ’ την οποία μπορούν να πληρωθούν απαιτήσεις από ποδοσφαιριστές.

Απ’ τη στιγμή που το βασικό ζήτημα των χρεών της ομάδας φαίνεται ότι τακτοποιείται (σ. σ. μένει βέβαια τα λόγια να γίνουν πράξεις), το άλλο ερώτημα που έχει να κάνει με το πρωτάθλημα που θα συμμετέχει παίρνει σειρά να απαντηθεί! Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα ο ΑΟΚ θα ξεκινήσει την προσπάθεια του μ’ αυτό που υπάρχει ως δεδομένο τη συγκεκριμένη στιγμή, που δεν είναι άλλο από τη Γ’ Εθνική.

Έτσι λοιπόν θα δημιουργηθεί μια διοικούσα επιτροπή που θα «τρέξει» τα θέματα της ομάδας, κάνοντας αρχικά κρούσεις σε οικονομικούς παράγοντες της περιοχής να συμμετοχή στην προσπάθεια ή οικονομική στήριξη. Απ’ εκεί και πέρα και λόγω της ρευστής κατάστασης που επικρατεί στη SL2 υπάρξει πρόσκληση για συμμετοχή στο 2ο τη τάξη Εθνικό πρωτάθλημα, θα εκτιμηθεί η κατάσταση και θα παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις. Κι αυτό γιατί η Καβάλα δεν μπορεί να περιμένει μέχρι τον Αύγουστο ή το Σεπτέμβριο για να «δει» αν θα παραμείνει στην κατηγορία απ’ όπου υποβιβάστηκε πέρσι.

Η συζήτηση του ΔΣ του ΑΟ Καβάλα με τον Σταύρο Κούρο έγινε σε πολύ καλό κλίμα, μιας και ήταν φανερό ότι υπήρχε διάθεση συνεννόησης και συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα λοιπόν έγινε και η αναμενόμενη ερώτηση για το τι τελικά ήταν αυτό που οδήγησε τον κ. Χαντιτάτζι στην αποχώρηση, πέρα από την γνωστή «καραμέλα» της συνεργασίας με τον Δήμο Καβάλας; Ο κ. Κούρος όμως δεν θέλησε στην ουσία να δώσει κάποια απάντηση, παραπέμποντας στον ίδιο τον Καναδοιρανό επιχειρηματία…