Πάνθηρες: «Αποκαλυπτήρια» με ήττα-αποκλεισμό από τον Πανσερραϊκό

Η ανανεωμένη γυναικεία ομάδα μπάσκετ της Καβάλας έχασε στο κλειστό της Καλαμίτσας με 44-58 από την ομάδα των Σερρών που ήταν πιο έτοιμη

Την ήττα με σκορ 44-58 γνώρισε η γυναικεία ομάδα μπάσκετ των Πανθήρων στο πρώτο παιχνίδι της φετινής σεζόν για το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο αγώνας είχε παράλληλα τον ρόλο των “αποκαλυπτηρίων” στο κοινό της Καβάλας που βρέθηκε στο γήπεδο και στήριξε την ανανεωμένη – σε μεγάλο βαθμό – ομάδα μας. Ήταν η πρώτη φορά φέτος που έσπασε η ρουτίνα των προπονήσεων και της προετοιμασίας που ξεκίνησε από τα τέλη Αυγούστου και η οποία εξ’ άλλου συνεχίζεται, με σκοπό να παρουσιαστούμε ετοιμοπόλεμες για την έναρξη του πρωταθλήματος και τον ουσιαστικό στόχο που έχει τεθεί.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδιαίτερα νευρικά και για τις 2 ομάδες στο πρώτο δεκάλεπτο με πολλά λάθη, αστοχία και κλειστές άμυνες. Είναι γεγονός πως για περίπου 7 αγωνιστικά λεπτά το συνολικό σκορ δεν ξεπέρασε τους 10 πόντους με τους Πάνθηρες να διατηρούν ένα ισχνό προβάδισμα. Στη συνέχεια η ομάδα των Σερρών κατάφερε να προηγηθεί και να κλείσει το δεκάλεπτο με σκορ 9-15. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι ομάδες βρήκαν το μακρινό σουτ και τις επιθετικές συνεργασίες τους, σημειώνοντας έτσι αποτέλεσμα ημιχρόνου 30-32, με την ομάδα μας όμως να κερδίζει το επιμέρους δεκάλεπτο με σκορ 21-17, στο πιο παραγωγικό δεκάλεπτο του παιχνιδιού. Το δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε με την ίδια ένταση στην άμυνα όπου κυριάρχησαν και πάλι οι προσωπικές δυνατές μονομαχίες στη ρακέτα. Ο Πανσερραϊκός όμως, σαφώς πιο έτοιμος, όχι μόνο δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα αλλά κατάφερε να δημιουργήσει ένα προβάδισμα ασφαλείας το οποίο και διατήρησε ως το τέλος με σκορ αγώνα 44-58. Η Σπάιτς ήταν η πρωταγωνίστρια με 21 πόντους για τις φιλοξενούμενες, ενώ για την ομάδα μας η Τριανταφύλλου με 12 πόντους ηγήθηκε στο σκοράρισμα.

Συνολικά, ήταν ένα πολύ δυνατό τεστ για τον coach Αστεριάδη που είδε για πρώτη φορά τα κορίτσια σε αγωνιστική δράση και παρά την προφανή έλλειψη ομοιογένειας τα συμπεράσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά για την αρχή του πρωταθλήματος! Συγχαρητήρια στην νικήτρια ομάδα του Πανσερραϊκού που αποδεικνύει την ποιότητα, την ανταγωνιστικότητα και την εμπειρία του κάθε χρόνο με αποτέλεσμα να είναι μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος.