Έσπασε τα χρονόμετρα ο Απόστολος Σίσκος στο διεθνές κολυμβητικό meeting «Απόστολος Παύλος» στην Καβάλα

Η τρομερή επίδοση 1:57.73 στα 200 μέτρα ύπτιο αποτελεί επίτευξη ορίου για όλες τις φετινές μεγάλες διοργανώσεις στον κόσμο-Αναλυτικά τα αποτελέσματα της δεύτερης μέρας του meeting

Συνεχίστηκε το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023 στην Καβάλα και στο Δημοτικό Κολυμβητήριο το 5ο διεθνές κολυμβητικό meeting «Άγιος Παύλος» το οποίο διοργανώνει ο ΝΟΘΑ Καβάλας, σε συνεργασία με σειρά φορέων.

Σημείο αναφοράς της δεύτερης μέρας των αγώνων ο Απόστολος Σίσκος, ο οποίος έσπασε τα χρονόμετρα στα 200 μέτρα ύπτιο, με τον πρωταθλητή του Άρη Θεσσαλονίκης να πετυχαίνει την τρομερή επίδοση 1:57.73, καταρρίπτοντας το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων1:57.94 που είχε σημειώσει τον περασμένο Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη.

Η επίδοση του Σίσκου αποτελεί επίτευξη ορίου για όλες τις φετινές μεγάλες διοργανώσεις: Παγκόσμιο Ανδρών-Γυναικών, Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Εφήβων-Νεανίδων και Ευρωπαϊκό Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών, μια επίδοση που μετράει σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παράλληλα το meeting συνεχίστηκε και με άλλες σπουδαίες συμμετοχές: Η Μαρίλεια Δρασίδου (ΑΟΠΦ) επικράτησε με 1:11.50 στα 100 μέτρα πρόσθιο, ο Αρκάδιος Ασπουγαλής (Νέος Ηρακλής) με 1:02.47 στο ίδιο αγώνισμα στους άνδρες, ο Τάσος Κούγκουλος (ΝΟ Αλεξ.) σημείωσε 55.83 στα 100 μέτρα πεταλούδα και η Νόρα Δράκου (ΠΑΟ) 28.67 στα 50 μέτρα ύπτιο και 25.73 στα 50 μέτρα ελεύθερο.

Το πρόγραμμα των αγώνων ολοκληρώνεται την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023 όπου στις 09:30 θα γίνουν οι προκριματικοί και στις 16:30 οι τελικοί.

Υπενθυμίζεται ότι οι επιδόσεις στους αγώνες της Καβάλας μετρούν ως όρια πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών στη Φουκουόκα, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων Ανδρών και Γυναικών (Κ23), καθώς και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων, τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα της ημέρας εδώ.

*Πηγή: Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας-Θοδωρής Νταβέλος Φωτογραφία: Λάσκαρης Τσούτσας