Για τον ΑΟ Αμυγδαλεώνα ο «κόμπος έφτασε στο χτένι»

Δυναμικές κινητοποιήσεις εν όψει προκειμένου να ολοκληρωθούν επιτέλους οι εργασίες στο κλειστό γυμναστήριο του Αμυγδαλεώνα – Οργισμένη ανακοίνωση με την οποία δηλώνουν ότι θέλουν έργα και όχι δικαιολογίες

Την απόφαση να δημοσιοποιήσουν με κάθε δυνατό τρόπο την απογοήτευση και την αγανάκτηση τους για το γεγονός ότι εδώ και 3 χρόνια βρίσκονται εκτός τους «σπιτιού» τους δηλαδή εκτός του κλειστού γυμναστηρίου του Αμυγδαλεώνα, κάνουν γνωστή με μια οργισμένη ανακοίνωση οι παράγοντες του ΔΣ του ΑΟ Αμυγδαλεώνα.

Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης της συγκεκριμένης αθλητικής υποδομής έχει περάσει στην κυριολεξία από «40 κύματα», με πολλές καθυστερήσεις ως προς την ολοκλήρωση του, αλλά και «πισωγυρίσματα» όπως η πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από έναν χρόνο στη διάρκεια των εργασιών.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι τα μέλη του συλλόγου να ταλαιπωρούνται για να κάνουν τις προπονήσεις τους διανύοντας καθημερινά πολλά χιλιόμετρα. Στον ΑΟ Αμυγδαλεώνα, δε θέλουν πια να ακούν δικαιολογίες, αλλά και «κατηγορίες» του Δήμου για τον εργολάβο και το αντίθετο… Θέλουν λύσεις εδώ και τώρα, μιας και η υπομονή τους εξαντλήθηκε και πλέον είναι αποφασισμένοι να πιέσουν όπως και όσο μπορούν για να ολοκληρωθούν επιτέλους οι εργασίες.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του ΑΟ Αμυγδαλεώνα

«Κύριοι τα ψέματα τελείωσαν. Η υπομονή μας έχει τελειώσει»

«Κύριοι τα ψέματα τελείωσαν. Η υπομονή μας έχει τελειώσει… Ένα έργο που δημοπρατήθηκε τον Ιούνιο του 2020, ένα έργο που όλοι σας διαφημίσατε με χαμόγελα, φωτογραφίες, δηλώσεις και όπως αποδείχτηκε όψιμο ενδιαφέρον, έχετε καταφέρει με αυτά που έχετε κάνει ή καλύτερα με αυτά που δεν έχετε κάνει να έχουμε φτάσει κοντά στον Μάρτιο του 2023 και ακόμα να ρίχνετε το μπαλάκι των ευθυνών για την μη ολοκλήρωση του έργου η μία μεριά στην άλλη… Ο Δήμος στον εργολάβο και ο εργολάβος στον Δήμο.

Κοντά 3 χρόνια τώρα έχουμε ακούσει ότι δικαιολογία υπάρχει… στην αρχή ήταν η λάθος μελέτη που η αρμόδια υπηρεσία είχε εκπονήσει και πήγε το έργο 6 μήνες πίσω… Μετά και για όταν έναν ακριβώς χρόνο (με ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 8 με 12 μήνες) δεν είχε γίνει ούτε το 10% των εργασιών που προβλεπόταν, ο εργολάβος έλεγε ότι το πρόβλημα είναι οικονομικό και ο Δήμος τον αναιρούσε επιμένοντας ότι δεν υπάρχει κανένα οικονομικό θέμα μη μπορώντας κανένας να μας εξηγήσει τον λόγο που δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα συνιστώντας μας υπομονή και πως το έργο θα τρέξει και θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι έστω με εξάμηνη-οκτάμηνη καθυστέρηση.

Μετά είχαμε την ενεργειακή κρίση και την αύξηση των τιμών των υλικών που έπρεπε να ανατιμολογηθούν για να προχωρήσει το έργο παρ’ όλο που για έναν χρόνο και ενώ οι τιμές ήταν στα κανονικά επίπεδα δεν είχαν κάνει σχεδόν τίποτα και κυρίως στις ερωτήσεις μας για το ποιος ακριβώς έλεγχε τον εργολάβο για την πρόοδο των έργων στο δωδεκάμηνο αυτό διάστημα οι απαντήσεις που λαμβάναμε ήταν το λιγότερο απαξιωτικές από τις αρμόδιες υπηρεσίες…

Τέλος φτάσαμε τον Δεκέμβριο του 2023 να μάθουμε πως δόθηκε νέα παράταση (6μηνη) λόγω ενεργειακής κρίσης με νέα ημερομηνία παράδοσης του έργου 7 Φεβρουαρίου του 2023 έστω για προπονήσεις… Μαντέψτε… ο εργολάβος λέει ότι δεν έχει πληρωθεί άρα το έργο και οι τελευταίες εργασίες δεν θα ολοκληρωθούν και ο Δήμος μας λέει κάτι που δεν έχουμε ειλικρινά καταλάβει τι ακριβώς λέει και έτσι δεν μπορούμε να σας το μεταφέρουμε. Με αυτά και αυτά λοιπόν οι πληροφορίες μας λένε για Ιούνιο του 2023 και βλέπουμε.

  • Τρία χρόνια τώρα ταλαιπωρία για όλα τα παιδιά και τους γονείς τους που είναι ξεσπιτωμένα.
  • Τρία χρόνια τώρα συστηματική διάλυση του ερασιτεχνικού αναπτυξιακού αθλητισμού.
  • Τρία χρόνια τώρα καταφέρατε με αυτά που δεν κάνατε να έχετε φτάσει ένα σωματείο κόσμημα για μια ολόκληρη περιοχή στα όρια της διάλυσης.
  • Τρία χρόνια ψέματα.
  • Τρία χρόνια αστείες δικαιολογίες.
  • Τρία χρόνια εμπαίζεται τα παιδιά και τις οικογένειες μιας ολόκληρης περιοχής.
  • Τρία χρόνια κάνετε πως ακούτε, μας δείχνετε την συμπάθεια σας, μας χτυπάτε φιλικά την πλάτη τονίζοντας πως φυσικά έχουμε δίκιο και συστήνεται υπομονή και πως κάποια στιγμή θα γίνει…..
  • Τέλος και ως εδώ. Δε θέλουμε συμπάθεια. Δε θέλουμε ούτε καν το δίκιο μας. Θέλουμε τα παιδιά μιας ολόκληρης περιοχής να πάρουν αυτό που τους έχετε στερήσει τρία χρόνια τώρα.

Το δικαίωμα να αθλούνται σε κανονικές συνθήκες και όχι σε ακατάλληλα σχολικά, χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους και σε εντελώς ακατάλληλες για παιδιά βραδινές ώρες… Να αθλούνται εκεί που ανήκουν και όχι στον πολυχώρο του Δημοτικού σχολείου Αμυγδαλεώνα.

Τέλος λοιπόν. Βγείτε δημόσια να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να εξηγήσετε στο κάθε παιδί, τι και κυρίως γιατί έχει στερηθεί.

Εξηγήστε εσείς 12,13 και 14 χρονών παιδιά πρέπει να κάνουν 60 χλμ δυο φορές την εβδομάδα να προπονηθούν σωστά και εξηγήστε τους γιατί πρέπει να γυρίζουν σπίτια τους δώδεκα η ώρα κάθε βράδυ!.

Είμαστε αποφασισμένοι τις επόμενες μέρες να προχωρήσουμε σε μια σειρά από ενέργειες σε συνεννόηση με όλους τους γονείς με δημοσιογραφική κάλυψη και παρουσία δημοσίων προσώπων στο πλευρό μας μήπως και αυτό ταρακουνήσει κάποιους να κάνουν απλά την δουλειά τους. Το χρωστάμε στα παιδιά».