Ποιο ντέρμπι; Οι Πάνθηρες «κατασπάραξαν» το Πανόραμα (61-43)

H γυναικεία ομάδα μπάσκετ της Καβάλας έκανε το 2-1 στα πλέι αουτ και εξασφάλισε πανηγυρικά την παραμονή στην Α2 Εθνική κατηγορία – Πρώτη φορά τόσος κόσμος βρέθηκε στο κλειστό της Καλαμίτσας

Πανηγυρικά παραμένει στην Α2 Εθνική κατηγορία των γυναικών η ομάδα μπάσκετ των Πανθήρων, μετά την εμφατική νίκη με 61-43 στο τελευταίο παιχνίδι των πλέι άουτ κόντρα στο Πανόραμα. Το συγκρότημα της Καβάλας ήταν ανώτερο σε όλα τα επίπεδα και πήρε άνετα και δίκαια την πολύτιμη νίκη, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι ήταν η καλύτερη ομάδα της σειράς.

Στο κλειστό γυμναστήριο «Αλ. Δήμογλου» στην Καλαμίτσα, όπου βρέθηκε περισσότερος κόσμος παρά ποτέ σε γυναικείο αγώνα μπάσκετ, τα κορίτσια του Κώστα Αστεριάδη ήταν από την αρχή στη θέση του «οδηγού» παρά το εμφανέστατο άγχος που είχαν. Ήταν όμως συγκεντρωμένος στο στόχο τους και συνεχώς διεύρυναν τη διαφορά, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο το έργο των φιλοξενούμενων που επίσης ήταν αγχωμένες και πολύ κατώτερες του αναμενομένου.

Στα αγωνιστικά, η επιλογή του προπονητή των Πανθήρων να παίξει άμυνα ζώνης αποδείχτηκε εξαιρετική μιας και «βραχυκύκλωσε» τους αντιπάλους που δεν μπορούσαν να απειλήσουν με αξιώσεις το καλάθι της Καβάλας. Από την άλλη, στην επίθεση οι γηπεδούχες είχαν καλή λειτουργία κυρίως κοντά στο καλάθι αλλά και στις αντεπιθέσεις.

Το παιχνίδι στην ουσία κρίθηκε στο 3ο 10λεπτο, όπου οι Πάνθηρες με διαδοχικά τρίποντα, αλλά και εύκολα καλάθια πέτυχαν ένα επιμέρους σκορ 21-6. Στην τελευταία περίοδο, διαχειρίστηκαν σωστά το παιχνίδι και πήραν τη νίκη μέσα σε αποθέωση από τον κόσμο που χειροκρότησε θερμά τις νεαρές αθλήτριες.

Τα δεκάλεπτα

11-7, 23-17, 44-23 και 61-43