ΑΟ Καβάλα-Μηχανιώνα 2-2: «Έγερνε» το γήπεδο στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά…

Η ομάδα της έχανε 0-2 στο 1ο ημίχρονο, ισοφάρισε σε 2-2 στην επανάληψη και έχασε σωρεία ευκαιριών για να πάρει τη νίκη

Ενα χορταστικό από πλευράς θεάματος και ευκαιριών παιχνίδι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το απόγευμα της Κυριακής (23/4) οι λιγοστοί φίλαθλοι της Καβάλας στην αναμέτρηση της προτελευταίας αγωνιστικής με τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας που έληξε ισόπαλο 2-2!  Ο ΑΟΚ βρέθηκε να χάνει στο 1ο ημίχρονο με 0-2, πληρώνοντας στην ουσία τα αμυντικά λάθη και τις ολιγωρίες στις αντεπιθέσεις, αλλά στην επανάληψη κυριάρχησε ολοκληρωτικά, δημιουργώντας σωρεία ευκαιρίων (τόσων που δεν είχε δημιουργήσει ποτέ σε άλλο εντός έδρας παιχνίδι) και απ’ αυτή την άποψη αδικείται κατάφωρά από το τελικό «Χ».

Οι παίκτες του Γιώργου Αγγελίδη ακόμα κι όταν ήταν πίσω στο σκορ, έδειξαν μεγάλη διάθεση, γεγονός που εκτιμήσει από τους οπαδούς της ομάδας που τους χειροκρότησαν, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και στο τέλος της αναμέτρησης. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς πάλεψαν για τη νίκη και αξίζουν συγχαρητήρια, αλλά ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει στο νεαρό Μαγκαφίνη, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο στο 2ο ημίχρονο και συνετέλεσε τα μέγιστα στην αγωνιστική «άνοδο» της ομάδας,

Φάσεις και γκολ

  • Στο 3ο λάθος στην άμυνα της Καβάλας από το οποίο Κωστίκος βγήκε μόνος του με τον Σταθάκη, τον πέρασε και σε κενή εστία έγραψε το 0-1.
  • Στο 5’ κεφαλιά του Κατσαμάγκα, μετά από φάουλ του Ιορδανίδη ο Κυριακίδης έδιωξε σε κόρνερ.
  • Το 0-2 γίνεται στο 14’ όταν σε αντεπίθεση της Μηχανιώνας ο Αλτιτζής έδωσε στον Ξανθόπουλο κι αυτός δε δυσκολεύτηκε να βρει δίχτυα.
  • Στο 21’ σουτ του Ξιφιλίνου, σε νέα αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, ανάγκασε σε εντυπωσιακή επέμβαση τον Σταθάκη.
  • Στο 31ο λεπτό σουτ του Ιορδανίδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής και πλάγια, η μπάλα φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και στο 39’ μετά από κεφαλιά του Μπιμπισίδη ο Κυριακίδης έδιωξε πάνω από τη γραμμή. Στον ΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν λέγοντας ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή.
  • Στο 47’ ο ΑΟΚ μειώνει σε 1-2 με γυριστή κεφαλιά του προωθημένου Βασιλόπουλου μετά από κόρνερ του Ιορδανίδη και στο 53’ ο Μαγκαφίνης έβγαλε μόνο του με τον αντίπαλο τερματοφύλακα τον Κατσαμάγκα, αλλά αυτός δεν μπόρεσε να τον «κρεμάσει»! Ένα λεπτό αργότερα ο έμπειρος γκολκήπερ του Ποσειδώνα έδιωξε σουτ του Ιορδανίδη από κοντά.
  • Το ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών συνεχίστηκε στο 57’ με τον Καρακώστα που σούταρε άουτ, ενώ ήταν μόνος με τον τερματοφύλακά, ενώ την ίδια κατάληξη είχε σουτ του Ρουμπιέ στο 59’.
  • Το 2-2 έγινε στο 66ο λεπτό όταν μετά από συρτή σέντρα του Μαγκαφίνη ο Ρουμπιές με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
  • Στο 72΄ο Ξανθόπουλος απέτυχε να  σκοράρει, μέσα από την περιοχή κι ενώ είχε εξουδετερωθεί ο Σταθάκης, σουτάροντας στην πλάτη αμυντικού του ΑΟΚ.
  • Στο 85’ πάσα του Ρουμπιέ στον Καρακώστα, το πλασέ του οποίου κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων και στις καθυστερήσεις ο Ρουμπιές βγήκε μόνος του με τον Κυριακίδη αλλά αντί να πλασάρει θέλησε να πασάρει τη μπάλα κι έτσι χάθηκε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία.

Οι Συνθέσεις

Καβάλα: Σταθάκης, Γερογιάννης (46’ Μαγκαφίνης), Μπατσαράς, Βασιλόπουλος, Μπιμπισίδης, Καζαντζίδης, Καρακώστας, Βαφειάδης, Ρουμπιές, Ιορδανίδης, Κατσαμάγκας (58’ Μπαρέττας).
Μηχανιώνα: Κυριακίδης, Δεληζάνος, Λαγόντζος, Καλλίδης (73’ Πάστρας), Καλαμπάκας, Τερμετζόγλου, Ξιφιλίνος (73’ Μυλόπουλος), Προύντζης (73’ Τραχανάς, 86’ λτ Μαντζόπουλος), Αλτιτζής, Κωστίκος (64’ Τόσκος), Ξανθοπουλος.