Δόξα Θεολόγου-Ποτού: Να εξεταστεί η οφθαλμολογική ικανότητα του διαιτητή Πιτσινάκη…

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας του συλλόγου με αφορμή την ακύρωση του πέναλτι που καταλόγισε ο ρέφερι, στον αγώνα με τα Λιμενάρια, το οποίο καταλόγισε ο ίδιος αλλά αναίρεσε την απόφαση του μετά από εισήγηση του βοηθού

Την έντονη αντίδραση της διοίκησης της Δόξας Θεολόγου-Ποτού προκάλεσε η απόφαση του διαιτητή κ. Πιτσινάκη να ανακαλέσει το πέναλτι που καταλόγισε ο ίδιος στην αναμέτρηση για το κύπελλο της ΕΠΣΚ στα Λιμενάρια, κόντρα στην τοπική Αναγέννηση, ύστερα από υπόδειξη του βοηθού διαιτητή κ. Μαγγίνα.

Στο σύλλογο της Θάσου εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία διαμαρτύρονται έντονα χαρακτηρίζοντας την απόφαση αυτή αδικαιολόγητη, δεδομένου ότι ο διαιτητής ήταν «κοντά» στη φάση, ενώ ο βοηθός πολύ πιο μακριά. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο βοηθός διαιτητή δέχτηκε έντονη πίεση από τους παράγοντες των γηπεδούχων, ενώ τονίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η ομάδα τους αδικείται από τη διαιτησία. Τέλος καλείται η ΕΠΣΚ να επανεξετάσει τις… οφθαλμολογική επάρκεια του εν λόγω ρέφερι!

Η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά:

«Η διοίκηση της ομάδας από την αρχή της χρονιάς, αποφάσισε ομόφωνα, να μην ασχοληθεί καθόλου με τη διαιτησία.

Αυτό πια καθιστάτε αδύνατο καθώς μετά το χθεσινό αγώνα κυπέλου δε μπορούμε παρά να διαμαρτυρηθούμε έντονα για την αδικαιολόγητη απόφαση του βοηθού διαιτητή, κυρίου Μαγγίνα να ακυρώσει το πέναλτι που όρισε ο διαιτητής, κύριος Πιτσινάκης στο 75ο λέπτο του αγώνα.

Η ένσταση μας, έγκειται στο γεγονός ότι ο κύριος Πιτσινάκης, βρισκότανε στα 15 μέτρα από την ανατροπή του ποδοσφαιριστή, έχοντας εξαιρετικό οπτικό πεδίο, εν αντιθέσει με το κύριο Μαγγίνα που βρισκότανε στα 50 μέτρα μακριά τους και έβλεπε τις πλάτες τους.

Έχουμε δει πολλές φορές, βοηθούς επόπτες να βοηθούν όντως το διαιτητή, στο έργο του, καταλογίζοντας παραβάσεις όπου αυτός δεν έχει δει.

Ουδέποτε είδαμε, βοηθό να ΞΕ-καταλογίζει απόφαση διαιτητή και μάλιστα εντός της περιοχής “πέναλτι” όντας σε μειονεκτική θέση απέναντι αυτού, με τον κύριο Μαγγίνα, να έχει σαν μοναδικό πλεονέκτημα, αυτό του προέδρου, του προπονητικού team και ολοκλήρου του πάγκου, της γηπεδούχου ομάδας επάνω στο σβέρκο του. Η ευκολία με την οποία ,ο διαιτητής ακύρωσε την απόφαση του, υπακούοντας στην υπόδειξη του βοηθού του ίσως να προβληματίσει τους υπεύθυνους της ΕΠΣ όσον αφορά την καταλληλότητα, οφθαλμολογικά, της κατάσταση του. Καλό θα ήταν να τον καλέσουν, για επανεξέταση καθώς προβαίνοντας στην ακύρωση της απόφασης του, αμφισβητεί, τις οπτικές ικανότητες του.

Άλλωστε υπάρχει τηλεοπτικό υλικό όπου μπορούν, οι υπεύθυνοι να ανατρέξουν και να βρουν τις απαντήσεις όσον αφορά τη θέση του διαιτητή και του βοηθού του, στη διάρκεια της φάσης.

Σε συνδυασμό, με την εκτός έδρας, διαιτησία, της δεύτερης αγωνιστικής  που ο διαιτητής κύριος Κωνσταντινιδης, είδε πέναλτι ένα μέτρο έξω από την περιοχή υπέρ του Ορφέα Ελευθερούπολης, δεν είδε κόκκινη κάρτα στο 25 (δεύτερη κίτρινη) στο ποδοσφαιριστή Σαββατιανό για τράβηγμα φανέλας και καταφανέστατο πέναλτι εναντίον του Ντενίζ Μπαικαρά. Όπως επίσης στην προηγούμενη εκτός έδρας αναμέτρηση ,με τον Βύρωνα Καβάλας ενώ ο διαιτητής υπέδειξε 4 λεπτά καθυστερήσεων ο γηπεδούχος σκόραρε στο 96,στερώντας την ομάδα μας, το βαθμό της ισοπαλίας.

Επαναλαμβανόμενα ανθρώπινα λάθη και όλα εις βάρος της ομάδας μας που αρχίζουν να εγείρουν υποψίες».